18 augustus 2014

Braun Face Mini Epilator & Cleansing Brush

Braun Face Mini Epilator & Cleansing Brush

Braun ken ik (vooral) van de epilators, maar laatst kreeg ik een introductie in hun Mini Epilator en de bijbehorende Cleansing Brush. Deze zet zorgt dus én voor epilatie én voor een zuiver gezicht. Tijd om het duo nader te bekijken!

In de Braun Face premium edition vind je de epilator, de cleansing brush, een verlichte handspiegel en een schattig tasje om het allemaal in op te bergen. Heel handig, dat laatste, want dan blijft alles netjes bij elkaar.

Braun Face Mini Epilator & Cleansing Brush

De Mini Epilator heeft een smalle kop met 10 micro-openingen, zo kunnen de superfijne haartjes op je gezicht worden geëpileerd. Denk maar aan de zones tussen en rond de wenkbrauwen of rond de mond en kin. Het werkt in elk geval sneller dan een pincet - 200 bewegingen per seconde! - en is ook flexibeler dan was, want daarmee zit je vast vanaf het ogenblik dat je een puistje of wondje hebt.

Ik heb zelf niet zo'n opvallende gezichtsbeharing, maar up close and personal zie je natuurlijk wel van die lichte, blonde donshaartjes. Ik verwacht ergens wel dat het erger zal worden eens ik een bepaalde leeftijd bereik, dat kan je niet echt tegenhouden, maar preventief wil ik mij er niet aan wagen.

Mijn wenkbrauwen breng ik wel altijd in model met een pincet en probeer ik ook goed bij te houden. Van zodra ik een haartje spot, haal ik er mijn Tweezerman bij. Met de Mini Epilator kan ik heel gemakkelijk de zone net onder mijn wenkbrauwen en de zone tussen mijn wenkbrauwen bijhouden. Ik raak niet aan de vorm van mijn wenkbrauwen, ik houd het gewoon bij. Je voelt de epilator lichtjes, maar pijnlijk is het absoluut niet. Wel krijg je heel snel een heel gladde huid, want echt alle kleine en fijne haartjes verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Braun Face Mini Epilator & Cleansing Brush

Gewoon even de kop wisselen en je maakt de switch van epilator naar reingingsborstel. De sonische technologie van de Cleansing Brush - 10.000 haartjes op die borstelkop, y'all - reinigt je huid zes keer beter dan een manuele reiniging, het haal dus heel gemakkelijk en grondig alle make-up en andere onzuiverheden van je gezicht. Hij is trouwens waterproof, dus je kan hem ook onder de douche gebruiken. Ik gebruik hem graag met een reinigingsgel, maar je kiest uiteindelijk de reiniger die het beste voor jou werkt.

De Cleansing Brush ligt goed in de hand en de borstel is ook groot genoeg. De sonische technologie kende ik al van de Clarisonic; de Cleansing Brush voelt gelijkaardig en reinigt zeker grondig genoeg. Mijn huid wordt zacht en glad en ik merk dat mijn huidverzorging achteraf beter wordt opgenomen.

Een vergelijking met de Clarisonic is dus niet veraf, beide borstels beogen hetzelfde resultaat. Toch blijft de Clarisonic voor mij de onbetwiste nummer een, het is de meest uitgebouwde versie en het merk heeft naar mijn aanvoelen op vlak van sonische reinigingsborstels al de langste weg afgelegd. Een Clarisonic is groter, steviger en reinigt naar mijn aanvoelen net dat beetje beter; bovendien kan je hem opladen, terwijl Braun Face op batterijen werkt. Prijsgewijs kan de Clarisonic echter niet op tegen de Braun Cleansing Brush. Als je de reinigingsborstel slechts sporadisch wenst te gebruiken, kan een Clarisonic toch net iets te duur zijn en dan is Braun Face een fijn en bovendien ook gewoon heel goed werkend alternatief.

Braun Face 830 Epilation & Cleansing in 4 versies - € 69,00 tot € 89,00
Braun Face nieuwe gezichtsborstel - € 15,00


BeautyLoves
Share:

12 opmerkingen

 1. Goede review, door de verhuis ben ik hier nog niet aan toe gekomen. Straks een zoeken in welke doos ik deze gestopt heb en dan ga ik er ook meteen mee aan de slag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind dit echt een schitterend product. Ik had al eerder gelijkaardige reinigingsborstels getest, maar de mini epilator is echt fantastisch!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die epilator is echt handig he. Ik heb hem even op mijn wangen getest voor de review maar ik denk dat ik het voor mijn wenkbrauwen ga houden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geloof me, als je hem op je gezicht gebruikt is hij ECHT pijnlijk :-P Maar ik gebruik hem toch. Liever pijn + geen haar dan die ellendige donshaartjes. Plus, nu ik begonnen ben is er geen weg meer terug vrees ik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tussen en onder mijn wenkbrauwen vind ik dat héél goed meevallen, maar waarschijnlijk zijn wangen een stuk gevoeliger. Al wil ik het daar dus nog niet proberen, want zoals je zegt, eens je begint, is er geen weg meer terug.

   Verwijderen
  2. Ja, daar doet het echt pijn, ik denk omdat de huid daar wat losser is en dus 'mee' wordt getrokken. En op mijn bovenlip doet 't ook geen deugd. Een vrouw moet er toch wat voor over hebben eh... :-)
   '

   Verwijderen
  3. Krijg je na het epileren van de donshaartjes op je gezicht geen geïrriteerde huid zoals stoppeltjes? Ik wil het namelijk ook proberen alleen mijn huid is erg gevoelig en twijfel erover.

   Verwijderen
 5. Klinkt echt heel goed!! Ik moet hem dringend fotograferen (komaan goed weer) en beginnen gebruiken!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Komen de haartjes zacht terug (op de wangen en kin bijvoorbeeld) of komen ze echt stoppel-achtig terug?
  Ben bang om eraan te beginnen vooraleer ik zeker ben van hoe ze terug zullen komen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zelf gebruik ik hem enkel tussen en rond de wenkbrauwen, daar heb ik absoluut geen stoppeltjes opgemerkt. Tussen mijn wenkbrauwen groeien enkel lichte, zachte haartjes terug. Het is ook geen scheersysteem, maar een echte epilator (wel speciaal voor het gezicht). Maar ik snap dat je er een beetje bang voor bent!

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig