31 augustus 2014

First impressions on mascara: Gosh, Bourjois, 2B, Park Avenue


Mascara is mijn make-up musthave. Must. Have. Ik durf op luie dagen rondlopen zonder concealer, foundation en alle andere smuk, maar mascara heeft een eigen status die veel verder reikt dan make-up. Mijn eigen wimpers zijn heel fijn en vrij licht, zonder mascara ben ik verloren en heb ik een soort van lege blik. Ik test dus regelmatig nieuwe mascara uit en vandaag zet ik een aantal drogisterijmascara's op een rij.

Bourjois Push Up Volume Glamour

Bourjois Push Up Volume Glamour

Bourjois Push Up Volume Glamour - € 12,99

Ik begin met mijn favoriet, de Bourjois Push Up Volume Glamour, hele goede allrounder. De borstel loopt uit in een punt en de haartjes lopen in een spiraalvorm naar boven. Hij geeft mij volume tot in de puntjes, een degelijke lengte en een mooie krul, zonder dat ik daarvoor mijn wimperkruller telkens moet bovenhalen. Geen overdreven drama, maar wel goed gedefinieerde wimpers die zeker aanwezig zijn. Voor mij is dit een allround, everyday mascara.

GOSH Crazy Volume Mascara

GOSH Crazy Volume Mascara

GOSH Crazy Volume Mascara - € 11,49

Opvallend in dit rijtje: een knalroze tube met jaren '70 details en met een wel heel speciale borstel. De haren van verschillende lengtes staan in een spiraalvorm, maar lopen niet helemaal rond de borstel. Aan de achterkant is er een stuk vrijgelaten en als je de borstel kantelt, zie je nog hoe de haren in een zandlopervorm gegoten zijn. De borstel is vrij groot en doordat de haartjes alle kanten uit steken, vergt het wel wat oefening. Eens je het onder de knie hebt, krijgen je wimpers wat volume, veel lengte en een opvallend mooie lift.

2B Volume Pop Maximizing Volume

2B Volume Pop Maximizing Volume

2B Volume Pop Maximizing Volume - € 3,95

Een Pastel Mascara Collection, dat leidt uiteraard tot schattige verpakkingen, zoals deze lila tube met felblauwe details. Met een naam als Volume Pop Maximizing Volume had ik echter vooral dramatische verwachtingen. 

De plastieken borstel heeft korte haartjes en loopt uit in een spitse punt en geeft eigenlijk vooral een naturel effect: een beetje volume aan de basis, wat lengte en fijne wimpers. Wat perfect is als dat is waar je naar op zoek bent, maar ik ben miss drama lashes herself. Het is dus niet mijn persoonlijke favoriet maar perfect voor wie een meer naturel effect beoogt.

Park Avenue Volume Pro Mascara

Park Avenue Volume Pro Mascara

Park Avenue Volume Pro Mascara - € 4,45 bij Di

Wie van 'normale' mascaraborsteltjes houdt (me, me, me!), moet bij Park Avenue zijn. De Volume Pro Mascara zit in een strakke, zwarte huls, zoals alle Park Avenue producten. Het borsteltje is vrij klein en dus goed wendbaar, maar geeft niet superveel product af. Mijn wimpers krijgen dus wel wat volume, maar het blijft allemaal redelijk naturel. Een goede basic.

GOSH Double Precision Mascara

GOSH Double Precision Mascara

GOSH Double Precision Mascara - € 10,99

De GOSH Double Precision Mascara is een twee-in-een: de fijne kant werkt perfect op de onderste wimpers of geeft je bovenwimpers subtiele lengte en definitie. Zelf gebruik ik bijna nooit mascara op mijn onderste wimpers, want die zijn echt héél erg fijn. Ik gebruik de dunne borstel dus als eerste stap, om mijn wimpers al een beetje te definiëren voor ik met de dikkere borstel kom aanzetten. De dikkere borstel geeft volume, maakt je wimpers voller en definieert ze iets meer. Het resultaat blijft ook hier naturel, als je een echte volumemascara zoekt, zou ik eerder voor de Gosh Crazy Volume Mascara van hierboven kiezen.


BeautyLoves
Share:

9 opmerkingen

  1. Helemaal akkoord, mascara is ONMISBAAR :-) Bedankt voor de stapelreview. Zelf wissel ik momenteel meestal af tussen de Lash Potion Mascara van Revlon en eentje van Estee Lauder met een veel te lange naam ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die van 2b spreekt me door het borsteltje het meeste aan :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Super leuk! Die van Bourjois lijkt me erg fijn! Wat jij hebt met mascara heb ik met oogpotlood :)
    X

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een fijn artikeltje! Wauw, die mascara van Gosh is pretty pink!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Handige reviews! Ik ben zelf helemaal verknocht aan mijn mascara van Marc Jacobs Beauty... En mijn go to budgetmascara is de Full 'N Soft van Maybelline :-).

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mascara is voor mij ook echt dé make-up essential, ik lijk echt ziek er zonder! Leuke review, ik ben nu wel benieuwd naar de Gosh Crazy Volume mascara

    X Sara

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dankje voor de goede tips :D ik ben op zoek naar een nieuwe mascara dus hier ben ik zeker iets mee :)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. oeh die van bourjois heeft een goede borstel voor mijn wimpers denk ik!

    BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig