4 januari 2015

Barbara Hofmann Cleansing Soap

Barbara Hofmann Cleansing Soap for brushes

Kwasten reinigen, het is nog steeds niet mijn favoriete bezigheid, maar met deze Barbara Hofmann Cleansing Soap gaat het alvast goed vooruit. Ik vond dit merk bij Di, waar ze ook de kwasten van dit merk verkopen. Over de kwaliteit van de kwasten kan ik weinig zeggen, maar de kwastenreinigers zijn voor mij in elk geval een schot in de roos. 

Voorheen waste ik mijn kwasten met babyshampoo, een methode die ik jaren gelden had opgepikt op YouTube en die mij zeker goed heeft geholpen. Intussen ruilde ik de babyshampoo in voor deze Cleansing Soap en dat gaat mij beter af.

Een keer per week probeer ik mijn kwasten een grondige beurt te geven. Tussen twee make-upbeurten in werk ik met deze Barbara Hofmann spray, maar dat is niet voldoende om mijn kwasten echt helemaal proper te krijgen. Waar mijn babyshampoo het soms liet afweten - ik heb het dan over die klodder ingekoekte foundation in mijn kabukikwast - gaat de Barbara Hofmann Cleansing Soap over alsof het niets is. Ik houd het tinnetje met de zeep in mijn ene hand, de vuile kwast in mijn andere hand, maak de kwast nat en draai de kwast rond in de zeep met behulp van wat extra water. Het vuil komt los en dan bewerk ik de kwastharen verder met mijn hand, zodat ik daarna alle restjes make-up kan afspoelen. De meeste kwasten zijn direct proper, hele vuile kwasten zoals mijn foundation- en bronzerkwast bewerk ik meestal nog een tweede keer.

Alle vuil verdwijnt, mijn kwasten zijn echt superproper - à la squeeky clean - en ik moet er amper moeite voor doen. Mijn kwasten worden sneller proper dan met babyshampoo en ik heb de indruk dat zelfs de droogtijd korter is dan met babyshampoo. Voor mij een reden om deze zeep te benoemen in mijn best of beauty 2014!

Dit potje bevat een blok zeep van 100 gram en ik ben niet meer helemaal zeker van de prijs, maar het moet zo'n 10 euro geweest zijn. In elk geval is het superzuinig, want intussen heb ik de zeep al meer dan zes maanden en zit ik niet eens halfweg. De zeep ruikt citrusachtig, maar de geur blijft niet in mijn kwasten hangen.

Voor de geïnteresseerden nog even een opsomming van de ingrediënten: sodium palmitate, sodium cocoate, aqua, glycerine, parfum, sodium chloride, sodium hydroxide, tetrasodium edta.

Barbara Hofmann Cleansing Soap for brushes - ongeveer € 10,00 bij Di


BeautyLoves
Share:

12 opmerkingen

 1. Klinkt goed, moet ik zeker eens kopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ga dat ook eens kopen als'k in de Di ben! Ik zocht nog een goede cleanser, want babyshampoo geniet ook niet 100% mijn voorkeur!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat klinkt goed. Ik gebruik Dr Bronner zeep om mijn kwasten schoon te maken

  BeantwoordenVerwijderen
 4. het lijkt me wel handig, zo'n vaste compacte zeepblok. Ik denk dat er zo ook minder geknoei en verkwisting is.

  handige tip ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hij lijkt me erg fijn ik heb hem al een paar keer willen meenemen. Als mijn babyhampoo op is volgende keer ga ik deze zeker een proberen !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat klinkt dat goed en niet duur als je er zolang mee doet.
  Zuinig in gebruik.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Die ga ik ook halen! Alles om kwasten wassen vlotter te laten verlopen! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb deze ook en ik vind het ook wel goed werken. Al doet de geur mij eerder denken aan een oubollige klassieke zeep geur :D haha. Maar het stoort zeker niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. I got into soap lately after I bought the Beauty Blender Solid Cleanser. That one also makes the brushes much cleaner, and I like how easy it is to rinse it all out from a sponge (it could be a pain in the a* with baby shampoo)! I'm definitely going to look into this next time I need a new one tho. The price point is excellent! Thanks for the heads-up, Stamatia :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oeh, dit klinkt echt superhandig, ga ik eens halen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Deze ga ik me ook aanschaffen als mijn babyshampoo op is! :-)

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig