16 januari 2015

Garancia Immortal Express Shot & Pschitt Magique

Garancia Immortal Express Shot - Pschitt Magique

Van de 'magische' ingrediënten (drakenbloed, iemand?), de Harry Potter-like namen tot de kleine sterretjes die Tinkerbell-esque mijn muis volgen als ik op de website van het merk surf ... Garancia is een Frans huidverzorgingsmerk waar wetenschap en magie elkaar ontmoeten om iets moois te vormen. Oprichtster Savéria Coste ziet zichzelf als wetenschapper én alchemist en tracht haar creaties dezelfde kenmerken mee te geven.

Waar het in 2004 allemaal mee begon: Pschitt Magique Nouvelle Peau, een biologische micropeeling zonder korrels die werkt in een recordtijd van 30 seconden en die je dagelijks kan gebruiken.

Deze enzymenpeeling verwijdert de dode huidcellen en verzorgt en herstelt je huid verder met de zes plantenextracten - roos, korenbloem, hamamelis, groene thee, komkommerpulp en citroensap. Verkwikkend, kalmerend en zuiverend voor de gevoelige huid, maar ook verkwikkend en verstevigend voor de vermoeide of verslapte huid. Een gezuiverde huid is bovendien de ideale 'voedingsbodem' dus wordt je andere huidverzorging nadien beter opgenomen.

Twee pompjes van dit schuim en 30 seconden van je tijd, dat is alles wat dit product vraagt. Eerst maak ik mijn gezicht en handen nat, dan neem ik het schuim en verdeel het over mijn gezicht. Een halve minuut later is het bijna volledig weggetrokken en spoel ik de restjes terug af met wat water. En inderdaad, een zachte, gladde huid komt tevoorschijn. Magie, als het ware.

Het is dan wel een enzymenpeeling, toch is het geschikt voor alle huidtypes. Pschitt Magique is namelijk een milde, dagelijkse reiniging zonder zeep en met een neutrale pH. Geen gevaar dus voor de gevoelige huidjes, die kunnen het ook zonder problemen gebruiken. Ik heb het in het verleden nog al eens getest, toen er een miniflacon van in een Deauty box zat en mijn ervaring was en is nog steeds positief. Deze grote flacon van 100 ml zou je ongeveer twee maanden moeten voorthelpen.

Van 2004 maak ik de sprong naar vandaag: Immortal Express Shot is de laatste nieuwe Garancia-aanwinst. Het is de spreekwoordelijke stamp onder de poep voor de vermoeide huid - botox in een flesje - en als kuur te gebruiken. Elke ochtend en avond te gebruiken onder je dag- of nachtcrème en na 15 dagen is het flesje leeg en de kuur voorbij.

Echt onsterfelijk word je er natuurlijk niet van, wel staat de Immortal Express Shot gelijk aan een collageeninjectie, omdat het een energiegevend anti-ageing boosterserum is. Het bevat namelijk een specifiek botanisch molecule en drakenbloedextract (voor alle duidelijkheid: een soort hars uit het Amazonewoud, geen draak heeft hiervoor het leven moeten laten) dat de vorming van energie en bijgevolg collageen en elastine stimuleert. Het merendeel van de ingrediënten is van natuurlijke oorsprong en geformuleerd zonder parabenen werkt het ook voor de gevoelige huid.

Dat het een krachtig serum is, merk ik wel aan mijn huid, die in overdrive gaat als ik het te lang na elkaar gebruik. Ik bestempel Immortal Express dus als een expreskuurtje om mijn huid een acute boost te kunnen geven. Een beetje een atypisch serum omdat het niet heel vloeibaar of waterig is, maar juist een soort van gelcrème die ook onmiddellijk opdroogt. Dat betekent dat je direct aan de slag kan met crème, zonder te moeten wachten. Een pluspuntje voor de ongeduldigaards onder ons.

Garancia Pschitt Magique - 100 ml voor € 29,70 via Farmaline
Garancia Immortal Express Shot - 15 ml voor € 56,07 via Farmaline
Voor verdere vragen of informatie over het merk en de producten: 024 541240


BeautyLoves
Share:

5 opmerkingen

  1. De dagcrème die ik van dit merk heb bevalt mij ook erg goed. Het merk wekt mij interesse wel zeker door de "magische touch".

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik mag die kuur ook niet teveel na elkaar gebruiken, heb het verspreid over elke 2de dag.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ik ben anti-botox, dat is vergif! maar dit spreekt me wel heel erg aan, heel overtuigend geschreven. ben nu wel zelf een andere lijn aan het testen, maar deze zou ik toch es willen proberen ook. soms kan onze huid wel es een extra boost gebruiken hé,

    BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig