16 februari 2015

Boost Your Positivity: Energy & Positivity


Na de confrontatie met onze 16-jarige zelf, mogen we deze week mochten we afgelopen week iets zeggen over onze favoriete gezonde gerechten. Net op de valreep gooi ik dus nog mijn artikel online!

Oh dear... wat mijn verloofde en ik - al lachend, maar eigenlijk bloedserieus - altijd zeggen: wij koken niet, wij maken eten. Ik kán niet koken. Echt. Ik heb er ook geen plezier in. Ik houd van eten. Echt. HOUD. VAN. ETEN. ('t is er ook aan te zien als ik op de weegschaal sta) Maar koken... nèèèèh. 

Ik ben dan ook stikjaloers op van die mensen die in hun frigo kijken, er drie restjes uit halen en à l'improviste een feestmaal klaarmaken. Ik kan hoogstens een gerecht volgen en dan nog haal ik er geen plezier uit. Tot het eten op tafel staat, want dan kan ik weer een van mijn favoriete hobby's uitoefenen.

Nog zo'n challenge: gezond eten klaarmaken. Nu heeft iedereen zo zijn eigen visie op wat gezond eten is. Voor de een is dat alle suikers bannen of koolhydraten tot de vijand uitroepen, voor de ander is dat strikt veganistisch eten. Voor mij is dat eigenlijk gewoon 'normaal' eten en proberen om mijn inname van koekjes, chocolade en chips te beperken. Alles met mate, zeiden de oude Grieken en ik neem dankbaar hun wijsheid over.

Terug naar de orde van de dag: eten. Doordeweeks ontbijten we 's morgens met Jordan's Country Crisp en melk (ik gewone, magere melk, de verloofde gaat voor rijstmelk). Volgens Jordan's zijn het "lichte, knapperige clusters van volkoren granen, met haver, gerst en gepofte rijst" en dat is helemaal correct. De 'gewone' ontbijtgranen kopen we niet meer, die van Jordan's worden gemaakt zonder kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen of ongeharde oliën. En waarschijnlijk is dat nog niet 100% gezond, maar het is toch al beter dan niets, denk ik dan.

In het weekend hebben we wat meer tijd en zie je af en toe op mijn Instagram-feed ook wel eens toast met avocado en gepocheerd ei voorbijkomen. Erg trendy en hip, maar voor mij vooral lekker en toch gezond. Ik pocheer mijn eieren trouwens niet op klassieke manier - dat heb ik een keer geprobeerd naar het voorbeeld van Jeroen Meus, maar da's echt wel te veel werk. Intussen gebruik ik het diepvrieszaktrucje: druppel olijfolie in de zak, goed verdelen, ei erin (zonder schaal, welteverstaan) en dan de zak drie minuutjes in kokend water zetten. Bespaart je heel wat werk!

Laatst probeerde ik de zogenaamde kale chips te maken als gezond alternatief voor chips. Lekker, maar toch geen volwaardige vervanger, moet ik zeggen. En deze lamskoteletjes met kikkererwtenpuree, gemengde sla en paprika blijven ook een vaste waarde in mijn keuken. Een gemakkelijk gerecht omdat je eigenlijk alles op voorhand kan klaarmaken en enkel nog de lamskoteletjes moet bakken voor je kan beginnen eten, terwijl het er toch ietwat fancy uitziet.

Maar het allergemakkelijkste is onze vaste luiwijvendonderdagschotel: pasta met saus. Donderdag is steevast de dag dat we minder tijd hebben, dus houden we het ook gewoon gemakkelijk. Volkorenpasta (jep, ook daar hebben we de switch gemaakt van gewone pasta naar volkorenpasta) koken, pot Jamie Oliver spaghettisaus in een pannetje en in het bord met een kaasmengeling er bovenop.

Uiteindelijk proberen we zo vaak mogelijk zelf te koken met zo vers mogelijke ingrediënten, al is dat soms echt wel een opgave. In het weekend hebben we wat meer tijd, maar nemen we het er wel vaker van om ook echt op locatie iets te gaan eten, want doordeweeks schiet dat er eigenlijk bij in.


BeautyLoves
Share:

3 opmerkingen

  1. Hahaha! Ok, ik maak ook eten. Want koken... dat is geen talent van mij. :-) De Crunchy muesli van Delhaize met stevia is ook lekker. Ik ben geen fan van stevia, maar deze is echt ok! Enne, niet te hard overdrijven met uw weegschaal, eh. You look great!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vindt ook dat koken niet voor me is weggelegd maar probeer het toch!
    Maar elke dag uit eten kan niet.

    BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig