22 februari 2015

Formula X The System

Formula X The System

Ergens vorig jaar begon de buzz rond Formula X, een nagellakmerk dat je exclusief bij Sephora kan kopen. Helaas vind je geen Sephora bij ons en mogen we er - boeh! - ook niet echt een verwachten, maar online kan je wel terecht bij Sephora.fr en voor wie in Nederland woont, ook bij Sephora.com.

Formula X heeft heel veel verschillende kleuren in stock, zoveel dat ik eigenlijk niet kon kiezen. Dus ben ik begonnen bij The System, een driestappensysteem om je nagels te preppen voor een salonwaardige manicure en zo lang mogelijk chipfree te houden.

The System bevat drie producten: een Nail Cleanser, een Base Coat en een Top Coat met elk 12 ml inhoud. Vreemd genoeg krijg je er in de VS nog een gratis fullsize nagellak bij, niet zo bij Sephora.fr.

Stap 1: Cleanse
De blauwe Nail Cleanser is heel erg vloeibaar, het is bijna water. Je hebt er dus ook maar een beetje van nodig om je nagels volledig vetvrij en een beetje matter te krijgen. Deze stap zorgt voor een goede hechting van alle volgende stappen zodat je nagellak langer mooi blijft. De Nail Cleanse bevat ontsmettende ingrediënten (alcohol) maar ook enkele verzorgende ingrediënten (saffloerolie, komkommerextract en toverhazelaar) zodat het je nagels niet uitdroogt of beschadigt.

Ik denk dat de Nail Cleanser in het hele driestappensysteem het grootste verschil uitmaakt. Door je nagels echt goed te preppen, zijn alle volgende stappen eens zo effectief en krijg je ook een mooie, langhoudende manicure. Je kan deze Nail Cleanser ook apart van The System kopen, mocht je al een eigen base en top coat hebben.

Stap 2: Prime
De oranje Base Coat beschermt je nagels tegen verkleuringen en werkt als een sticky primer voor de kleur die je hierna gebruikt. Ik heb base coats van verschillende merken in mijn collectie en ik merk onderling eigenlijk weinig verschil. Ik vind een base coat wél een essentiële stap in mijn manicure, want anders zouden mijn nagels gewoon direct verkleuren (zeker als ik donkere of rode nagellak gebruik) en een base coat zorgt tegelijkertijd voor een egaliserend effect en dus een mooiere manicure. De Formula X Base Coat werkt zeker prima, alleen krijgt hij van mij geen holy grail status.

Stap 3: Color
Dan is het tijd voor de kleur. Ik heb The System gebruikt met verschillende merken in mijn stash, van Essie over OPI tot Dior en telkens werkt het even goed. Fijn, want zo ben je niet gebonden aan de Formula X nagellak en ondersteunt The System gewoon je hele collectie. Ik merkte dat de houdbaarheid van alle soorten nagellak werd verlengd wanneer ik ze samen met The System gebruikte, en ik dank dat (denk ik) vooral aan de Nail Cleanser. Een hele week chipvrij is mij niet gelukt, al lees ik online wel reviews van mensen waar het wel zo is, maar pakweg vier dagen is een goed gemiddelde. De houdbaarheid zal ook afhangen van de kwaliteit en kracht van je nagels. Mijn nagels zijn bijvoorbeeld redelijk zacht en buigzaam en ik zit bovendien ook dagelijks op een klavier te tokkelen, dus ik ben het gewend dat ik vrij snel chips zie verschijnen. Vier dagen is voor mij dan ook een mooi resultaat.

Stap 4: Shine
De doorzichtige Top Coat is de laatste stap. Hij is glossy en droogt redelijk snel maar verslaat mijn absolute favoriet Seche Vite niet in droogtijd noch geleffect, al komt hij aardig in de buurt. Ik vind hem beter dan mijn top coats van Essie en Orly dus met een goede twee op drie (en eigenlijk drie op drie want de Base Coat is zeker prima) vind ik The System aardig geslaagd.

Formula X The System - € 29,90 via Sephora.fr en $ 32,00 via Sephora.com


BeautyLoves
Share:

9 opmerkingen

 1. leuke producten, alleen heb ik al meerdere top coats en base coats :)

  de nail cleanser (stap 1) doet mijn denken aan chip skip van opi, die ik ook al in mijn bezit heb.

  veel plezier ermee en een fijne start van de week gewenst voor morgen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben al een hele tijd benieuwd naar deze kit! Fijn om te lezen dat het de moeite waard is om te kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik baal er ontzettend van dat Sephora uit ons land verdwenen is.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gelukkig ben ik af en toe in Frankrijk. Zal eens kijken in de Sephora als ik daar ben

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik had nog niet van dit merk gehoord, maar het klinkt wel goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke producten, ik kende het merk ook nog niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ziet er fijn uit! In basecoats merk ik ook niet veel verschil meestal, maar gebruik het ook steevast :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heb het merk zelf nog niet geprobeerd, maar inderdaad, je hoort er veel goeds over! Je maakt me benieuwd.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuke producten! Jammer dat dit soort producten nooit in België te krijgen zijn !

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig