9 maart 2015

Monday mani care


Ik draag bijna elke dag nagellak - zonder voel ik me zelfs een beetje naakt - dus is een goede mani echt wel belangrijk. Al moet ik toegeven dat ik af en toe wel slabak en dus probeer ik mezelf weer op te peppen om braafjes te smeren en mijn nagels te verzorgen. Een overzichtje!

Een goede handcrème is onontbeerlijk. Zonder worden mijn handen véél te droog dus ik heb een tube in de badkamer, slaapkamer, aan mijn bureel, in de keuken, in de handtas en op het werk. Kwestie van mijn smeerritueel te optimaliseren ;-) Ik houd van L'Occitane met hun karitéboter, maar deze Rituals Ginkgo's Secret (75 ml voor € 10,00) is een long time favourite. Ruikt héérlijk en bezorgt mijn handen een luxueus verwenmomentje.

Als gewone handcrème niet onmiddellijk helpt, weet ik dat het tijd is om te scrubben. Je hebt er niet te veel van nodig, dus mijn tube Rituals Hand Therapy gaat al even mee. Intussen heeft het spul zelfs een make-over gehad, tegenwoordig zit het in een blauwgrijze tube en heet het Miracle Scrub (75 ml voor € 11,50), maar ik ben er vrij zeker van dat de inhoud nog steeds dezelfde is. Het is een dikke scrub die op je droge handen de oude huidcellen verwijdert en als je ze dan afspoelt, blijft er een superverzorgend olielaagje achter zodat je niet direct handcrème nodig hebt. Nadien een nachtje met handcrèmemasker en handschoentjes kan ook wel helpen, trouwens.

Voor mijn nagelriemen gebruik ik nog altijd het potje Dior Crème Apricot (10 g voor zo'n € 20,00). Still going strong na 1,5 jaar, maar hier durf ik wel eens slabakken en het vergeten. Slecht, ik weet het, want gezonde nagels beginnen bij gezonde nagelriemen, toch ontgaat het mij soms. 

Sinds kort heb ik ook dit flesje Orly Color Care Argan Cuticle Oil (11 ml voor € 12,95 bij Lookiss en Di). Ook nagelriemverzorging, maar dan in vloeibare vorm en met arganolie, jojobaolie en vitamine E - ruikt superfris! Met het kwastje kan je heel gemakkelijk een druppel op elke nagelriem doen en dan goed inmasseren. De olie is aan de droge kant, dus trekt snel in en mijn handen blijven niet vettig achter.

Qua tools heb ik al een jaar of vijf deze glasvijl van KOH. Voor mij werkt een glasvijl veel beter, het slijt in principe niet af en is - raar maar waar - veel zachter voor je nagels. Dit is het grote model, maar op zich ben je even goed af met een maatje kleiner. Verder zie je nog een Tweezerman nagelknipper (€ 13,45 voor een groot en klein formaat) en een Tweezerman 2-in-1 (€ 19,95) voor het proper maken van mijn nagels en het terugduwen van de nagelriemen.Nog meer nagelverzorging! Iedereen kent intussen wel de remover-in-een-potje. Gewoon je vinger erin steken, ronddraaien en je nagellak verdwijnt. Superhandig, vind ik zelf en ik ben groot fan van de Bourjois Dissolvant Miraculeux, daar heb ik al ettelijke potjes van gekocht. Mijn nagellak gaat er supersnel af en de remover heeft niet zo'n typische removergeur. Verder blijft er een soort van verzorgend laagje achter op mijn nagels, zodat ze niet uitdrogen. Voor de zomer brengen ze nog een mini uit, speciaal om mee te nemen op reis. Deze Dissolvant Miraculeux Holidays is ietsje kleiner en compacter (35 ml in plaats van de gewoonlijke 75 ml - € 5,99) en is superschattig!

Het muntgroene potje rechts is de Bourjois Magic Nail Care (20 ml voor € 8,99). Géén remover, maar echte verzorging. Het principe blijft hetzelfde, dus dat je je vinger in het sponsje steekt, ronddraait en daarna nog verder inmasseert. Het is de snelste manier om de olie op je nagels te krijgen, maar er hangt dan voor mijn gevoel wel iets te veel olie aan, dus ik dip slechts de vingers van een hand en verdeel dan al masserend de overschot over beide handen.

Welke zijn jullie manicure tips?
Share:

10 opmerkingen

 1. Handige tips! Ik gebruik ook regelmatig zo'n remover in een potje, ook van bourjois maar dan de magic nail polish remover waarmee je ook je lak op je tenen kan verwijderen. Erg fijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel erg leuke tips, die moet ik echt een beginnen toepassen want ik doe eigenlijk vrij weinig om m'n nagels gezond te hebben, bad idea I know :(

  XO naomi @ Naomi in Wonderland

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Handig zo'n klein potje remover voor op vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kan echt niet meer zonder nagellakremover in een potje zoals die van Bourjois! Die groene versie kende ik nog niet. Interessant.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hele handige tips betreft de handverzorging en ook de nagels ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ooohdie bourjois magic nail care kende ik nog niet. Lijkt mij wel een heel handig product

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mijn nagels hebben echt wat tlc nodig de laatste tijd, droge handen ook al smeer ik ze in, maar ook droge en broze nagels en ik merk dat mijn nagelriemen echt wel wat voeding nodig hebben! Ik maak er eens werk van!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Fijn om beautyroutines van anderen te lezen, en de gebruikte producten te ontdekken. Zo ook jouw manicure routine :)

  Mijn manicure tip is de cuticle nipper van Tweezerman. Ik heb er 2, nl. die met het gewone handvat en eentje met het 'spiraal handvat'. Ik duw eerst mijn nagelriemen naar achter en dan gebruik ik een van mijn cuticle nippers om de nagelriemen weg te knippen. Dat ziet er bij mij veel verzorgder uit, omdat je geen overgang (nagelriemen) ziet tussen je 'vingerhuid' en daar waar je nagel begint. Het klinkt enger dan het is, zo'n nipper, want het is pijnloos en veilig, maar je moet er wel even je concentratie bij houden ;)

  De roze en groene potjes van Bourjois heb ik ook.

  Ik zie dat je een Tweezerman nagelknipper hebt. Is deze beter dan eentje die bvb. uit het Kruidvat komt, zoals die van mij? Zou je hem aanraden?

  Tot hier mijn relaas.

  Saskia ^^

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben altijd een beetje bang van zo'n cuticle nipper :-) Denk dat ik snel in mijn eigen vel zou zitten, haha!

   Ik heb altijd een gewone nagelknipper uit het Kruidvat gekocht. En op een dag brak die af en toen heb ik geïnvesteerd in mijn Tweezerman duo. Ik heb de indruk dat ze steviger en robuuster zijn door het staal, dus ik verwacht/hoop dat ze heel erg lang goed blijven. Dus geen absolute must, maar ik vond het wel de moeite waard om deze te kopen.

   Verwijderen
  2. Bedankt voor je antwoord. Ik ga zaterdag toch ook eens wat meer aandacht schenken aan de nagelknippers van Tweezerman :)

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig