25 maart 2015

Wedding series: honeymoon in...


... New York, baby! De bestemming van onze huwelijksreis was snel gekozen: New York City! Ik wil al zo lang gaan, maar het kwam er nooit van. De laatste jaren brachten we onze zomervakantie door in eigen tuin en ging alle aandacht naar de bouw van ons huis. En da's prima, want daar ben ik ook heel gelukkig mee. Maar een huwelijk is natuurlijk het perfecte moment om toch maar eens die droomreis te maken!

Voor onze huwelijksreis hebben we een apart budget voorzien, los van het trouwbudget. Dat laatste was echt enkel en alleen voor het huwelijk, terwijl NYC zowel een huwelijksreis als onze 'gewone' en enige reis in 2015 wordt. Dat ik een beetje los zal gaan in de vele Sephora's daar, kan je waarschijnlijk al raden... ;-)

We zochten een directe vlucht naar New York en kozen voor Brussels Airlines. Je weet wel, 'we go the extra smile' en Belgisch, met hopelijk degelijke service en dito comfort aan boord.

Niet helemaal happy met de boeking, overigens. Als je rechtstreeks bij Brussels Airlines boekt, beloven zij een 'Laagste prijsgarantie'. Zie je elders dezelfde vlucht, dezelfde klasse, dezelfde bestemming, ... goedkoper, dan krijg je niet enkel het prijsverschil, maar ook nog eens 10% van die laagste prijs terugbetaald. Al mag je zeker niet vergeten de kleine lettertjes te lezen. Zo moest het verschil minstens 5 euro zijn en moest de claim binnen het uur na de online boeking ingediend zijn en moest er een screenshot bij zitten om het te kunnen bewijzen.

Geen probleem. Ik boekte online en zag onze vlucht voor een goede 10 euro minder bij Connections. Perfect, dacht ik, ik kan zo'n claim indienen. Screenshot getrokken, claim ingediend en gewacht. Een maand later... nog steeds geen antwoord en geen geld op mijn rekening. Toen ik op Twitter mijn ongenoegen uitte, werd het direct opgepikt door hun social media team (dan zijn ze wel snel...) en zou het worden doorgegeven aan de collega's. Een week later kreeg ik dan eindelijk antwoord. Helaas, de claim werd geweigerd, want Connections zou in een volgende stap de prijs nog kunnen wijzigen en daar had ik dan weer geen screenshot van ingediend.

Dat voelde een beetje zuur. Eerst en vooral had ik dat screenshot wél, maar liet het claimformulier mij niet toe om twee bijlagen toe te voegen. Tsja, dan is het gemakkelijk om te zeggen dat de klant de lagere prijs niet kan bewijzen. Ten tweede omdat ik dacht dat vliegtuigmaatschappijen tegenwoordig de volledige prijs moesten aanduiden en geen verborgen toeslagen mochten aanrekenen in volgende stappen. En aangezien er op het eerste screenshot ook al duidelijk de volledige prijs stond voor twee personen, was er voor mij (als occasionele reiziger) geen verschil tussen de twee screenshots. Twee screenshots, twee keer exact dezelfde prijs. Een beetje gemakkelijk om op die manier een 'Laagste prijsgarantie' te beloven, maar ze niet te moeten uitvoeren. Ik heb dat nog proberen duidelijk maken aan de klantendienst, maar die vond het zelfs niet meer nodig om mij te antwoorden. Classy.

En oké, het gaat in ons geval om een terugbetaling van slechts 128 euro, dus ik mag er misschien geen drama om maken. Al gaat het mij vooral om het principe en uiteindelijk is 128 euro weer mooi meegenomen in het volledige reisbudget. Of ik nog een volgende keer met Brussels Airlines zal vliegen, is maar de vraag. Die 'we go the extra smile' is voorlopig maar een groen lachje geworden. We zullen zien hoe goed hun service aan boord is!

Volgende stap: het hotel. Er zijn véél hotels in NY. Zoveel, dat we door het bos de bomen niet meer zagen en niet goed wisten wat te nemen. Als je reisbudget onbeperkt is, kan je natuurlijk een superchique hotel boeken, maar dat is bij ons niet het geval. We wilden wel graag een goed hotel, maar hadden ook geen zin om er enorm veel geld aan uit te geven. Uiteindelijk trek je het grootste gedeelte van de dag de stad in, dus is het een kwestie van een degelijk, proper hotel te vinden voor een redelijke prijs. Naar New Yorkse normen zit je dan snel aan 250 dollar per nacht. Zonder ontbijt, trouwens, want dat is niet hun sterkste kant.

Hulp kregen we van onze lokale reisagent, die ons ook wat meer kon inlichten over de ligging van de verschillende hotels. Na wat wikken en wegen, kozen we voor het Ameritania Hotel in Midtown NY, kortbij Central Park en Times Square. Het krijgt redelijk goede en consistente reviews op Tripadvisor dus dat was voor ons wel een teken dat we daar goed zouden zitten. Aan de overkant van de straat zou trouwens een Starbucks liggen, da's meteen mooi meegenomen :-)

Bon, New York, it's happening! Ik kreeg een 100% New York boekje van een vriendin die al eens geweest was, inclusief haar Moleskine New York én haar Google Maps link vol met alle bezienswaardigheden. Tijd om dat uit te pluizen. Als je zelf tips hebt over New York, laat ze gerust achter in de comments!

Meer Wedding Series? Hier vind je alle artikels op een rij!
Share:

21 opmerkingen

 1. NY! Oh, hier wil ik zelf ook heel erg graag naartoe. Helaas is me dat tot nu toe nog niet gelukt. Geen tips van mijn kant dus. Veel plezier alvast!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. New York, dat kan niet anders dan een geweldige trip worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oooh ik wil ook ooit eens naar NY. Dat lijkt me heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gewoon een NY pass nemen. 1 prijs en overal toegang, incl fast pass. Doe toeristische trekpleisters. Ik vond 7th en 8th avenue de gezelligste. En de wandeling vanaf het 9/11 memorial naar central park was ook fijn. Gewoon uit ons eigen gewandeld en je komt door alle wijken. Geniet ervan, en koop je dollars nu al. Het gaat er alleen maar op achteruit...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Merci, An! Ik ga er keihard van proberen genieten. Ik hoop stiekem dat de wisselkoers nog zal beteren :-)

   Verwijderen
  2. Hela, deze schoot me van de week nog binnen toen ik mijn nieuwe NY reis aant voorbereiden was (volgende jaar begin mei, met een vriendin en voor het eerst met AirBNB. Maar hey, NY op tijd voorbereiden kan nooit kwaad, toch?) Op 8th avenue ligt er ter hoogte van Times square een hele leuke bar: Social. Gewoon doen! tijdens het happy hour (bijna de hele dag dus) super goedkope wijntjes en wel lekker eten. We aten 's middags meer uitgebreid en 's avonds aten we wat hapjes bij de bar als we iets gingen drinken. de bediening is er supervriendelijk! Have fun

   Verwijderen
  3. Ah, merci voor de tip! Over AirBNB heb ik ook nog zitten nadenken maar voor zo'n eerste keer is een hotel niet slecht :-)
   Die Social bar ligt nog niet gek ver van ons hotel, dus ik noteer het zeker!

   Verwijderen
 5. Oh, superleuke vooruitzichten. Mijn lijstje had je al gekregen he.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. NY is echt geweldig, ik ben er in 2012 geweest!<3

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh, wat leuk om naar uit te kijken, naast de trouw zelf natuurlijk!
  Ik ben al benieuwd naar je verhalen en aankopen natuurlijk, maar eerst ook genieten van het plannen zelf! Ik ben er lang geleden een paar dagen geweest, en had toen spijt dat ik Central Park niet bezocht heb, maar je logeert er vlak bij dus dat komt al goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een fijne vooruitzichten heb je :) Fijn dat je een reis hebt om naar uit te kijken ;)

  Voor hoeveel dagen gaan jullie eigenlijk naar New York?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een weekje, genoeg om veel te doen (maar lang niet alles, natuurlijk) zonder ons constant op te moeten jagen.

   Verwijderen
  2. Ah, fijn dat je een week kan gaan. Hopelijk hoef je je op geen enkel moment opgejaagd te voelen in NY. Ik ben nu al benieuwd naar je NY shopping haul :D Nog veel plezier met je huwelijksvoorbereidselen ;)

   Verwijderen
 9. Heel fijne dat jullie naar NYC gaan!
  Ben er al eens geweest in de eightees!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. In NY heb je quasi op elke hoek van de straat een Starbucks ;). Voor n typische hamburger kun je nr Burger Joint http://www.burgerjointny.com/ (laat je niet afschrikken door de rij, het gaat snel vooruit). Een NY Pass of een NY City Pass is idd een goede optie als je veel wilt bezoeken (je kunt ze geregeld voordeliger boeken via het internet). Macy's vond ik leuker dan Bloomingdale's. En rondneuzen in de Victoria's Secret, de verkoopsters zijn supervriendelijk :)!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh New York is zo'n prachtige stad! Ik wil ook nog eens terug! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. NY staat ook sky high op mijn lijstje! Zo'n reis waar je sowieso al lang naar uitkeek ook nog eens als newlyweds doen lijkt me zalig! Wel jammer van jullie probleem met Brussels Airlines, €128 is nu toch ook niet niets he..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ach ja, er is blijkbaar niets meer aan te doen. Dikke pech en blegh klantenservice. En nu vooruit kijken naar NY :-)

   Verwijderen
 13. Oh nee, 128 euro is toch 128 euro. Inderdaad wat zuur dus! Het 100% New York boekje is trouwens echt super! Veel mensen hebben mij burger joint al aangeraden. Staat trouwens ook in het boekje en bij deze ook op onze planning :D

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig