2 mei 2015

Dior Tie Dye Blush Harmony in Pink Sunrise

Dior Tie Dye blush Pink Sunrise

Liefde op het eerste gezicht, zo kan je deze aankoop beschrijven. Ik zag de promofoto's in het persbericht en wist direct: deze wordt het. Oké, ik ging vooral voor het mooie uiterlijk van de Diorskin Nude Tan Tie Dye Edition Blush Harmony in 001 Pink Sunrise - hèhè, neem even adem - maar het oog wil ook wat, niet?

De case is intussen welbekend, ik denk dat alle Nude Tan producten in deze zware zilverkleurige compact worden verkocht en dat draagt natuurlijk bij tot het luxegevoel. Je krijgt er ook een mini kabuki bij, deze keer met witte haartjes in plaats van de standaard zwarte haartjes. Voor mij geen must, maar wel fijn dat het erbij zit.

Dior Tie Dye Pink Sunrise

Maar oh, die blush! Jammer genoeg een collector's item oftewel limited edition - ik wist dat de collectie vanaf midden april beschikbaar was, dus ik stond de eerstvolgende zaterdag bij Parfuma, omdat ik die dag toevallig in Antwerpen was. Er zijn twee varianten van deze blush: Pink Sunrise geniet mijn voorkeur met de verschillende roze tinten, maar er is ook een meer oranje Coral Sunset. Die laatste zou ietwat te oranje uitvallen op mijn huid, dus ik koos zonder verpinken voor Pink Sunrise.

De blush bestaat eigenlijk uit verschillende tinten die in een waar tie dye-effect - flashback van formaat naar mijn tienerjaren, toen homemade tie dye T-shirts nog hand in hand gingen met Kickers of legerbottinekes, moeha! - grillig in elkaar overlopen en die je kan laten versmelten tot een homogene kleur. Ik denk dat de kleurstroken ook net wat te dun zijn om de kleuren echt apart te kunnen gebruiken, dus ik neem gewoon alles op met mijn blushkwast. Dior noemt het sun-washed colours die je een mooie gloed moeten geven en die je kan aanbrengen op de meer uitstekende delen van je gezicht die direct de zon vangen zoals je voorhoofd, neus en jukbeenderen.  In eerste instantie zag ik Pink Sunrise meer als blush in de enge zin van het woord, dus voor op mijn wangen en jukbeenderen, maar niet noodzakelijk op mijn voorhoofd. Maar Dior heeft gelijk wanneer het spreekt over sun-washed colours, want als blush is Pink Sunrise simpelweg niet supergepigmenteerd. Ik moet veel moeite doen en héél veel blush aanbrengen (en blijven aanbrengen) om het gewenste effect te krijgen, en dat terwijl ik zelf best bleek ben.

Let op, ik ben echt niet ontevreden, maar het effect op mijn wangen is een pak subtieler dan wat ik had verwacht. Mocht ik de kleur van de pan ook effectief op mijn wangen krijgen, ik was een gelukkig mens. Nu moet ik mij tevreden stellen met een getemperd blosje - mooi, maar niet altijd genoeg voor een blushfanaat als mezelf - ik houd nu eenmaal van een meer aangezette blush. Persoonlijke voorkeur, ik weet het. Pink Sunrise past nochtans heel mooi bij een fellere ooglook, want dan gaat de focus naar je oogschaduw/eyeliner/mascara en niet naar de rest. Én: je kan hier echt niets, maar dan ook niets fout mee doen of teveel aanbrengen. Maar het had van mij net wat meer mogen zijn.

Dior liefhebber of make-upverzamelaar? Hol naar de winkel en scoor Pink Sunrise. Op zoek naar een soort van bonne minne poeder met een rozere toets in plaats van een bronzey look? Aanrader! Liefhebber van een getemperd blosje? Doen, en snel! Zoek je echter superpigment en verwacht je op je wangen de kleur van in de pan? Een twijfelgeval...

Diorksin Nude Tan Tie Dye Edition Blush Harmony in 001 Pink Sunrise - 10 g voor € 60,30 bij Parfuma
Share:

6 opmerkingen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig