1 mei 2015

Chanel Hydra Beauty Micro Sérum

Chanel Hydra Beauty Micro Sérum

Hydration is key, punt. Ik houd van hydraterende skincare en heb dan ook al enkele hydraterende sera getest. Het jammer genoeg afgevoerde Estée Lauder Hydrationist bijvoorbeeld, of het fantastische Guerlain Super-Aqua Serum en Super-Aqua Serum Light. Toen ik deze van Chanel zag verschijnen, was mijn nieuwsgierigheid direct gewekt. Aangezien ik al enkele goede ervaringen had met Chanel skincare, kocht ik een tijdje geleden het Chanel Hydra Beauty Micro Sérum.

Mét parfumeriekorting trouwens, want de full price hield mij toch wel wat tegen. Al wil ik daar nog wel langs kijken als het product zelf echt fantastisch is. Ik ben er echter nog niet uit of dit een rebuy wordt, ik denk dat ik het Guerlain Super-Aqua Serum nog nét iets beter vind. Dus zonder korting is het een maybe, met korting al een yes.

Het Chanel Hydra Beauty Micro Sérum is een intens hydraterend serum dat de huid herstelt; het camelia-extract houdt het vochtgehalte op peil en het antioxiderende blauwe gember beschermt je huid. Doordat de bovenste huidlagen 'opgevuld' worden, zorgt het ook voor een voller, verstevigend effect.

Chanel Hydra Beauty Micro Sérum

Op mijn foto's zie je het niet zo duidelijk, maar het serum zit in een pompflacon met reservoir dat van onder naar boven werkt. Naarmate het flesje leger wordt, zie je de bodem stijgen, wat ervoor zorgt dat je echt al het product zonder veel moeite uit de flacon kunt krijgen.

Verder zweven er bolletjes in het serum, dit zijn microbolletjes die zijn opgevuld met de hydraterende en actieve werkstoffen van de camelia. Wanneer je het serum naar boven pompt, versmelten de bolletjes met de rest van het product. Eigenlijk kan je het Hydra Beauty Micro Sérum zowel 's morgens als 's avonds gebruiken, net voor je crème. Zelf gebruik ik het enkel in de ochtend: 's avonds verkies ik iets meer herstellende, anti-ageing verzorging en bovendien zorgt het serum ook voor een hele mooie glow onder de make-up.

De textuur is ietwat onverwacht vrij waterig. Ik had door die mircobolletjes echt een gelformule verwacht, al is zo'n waterige formule wel ideaal om gemakkelijk en snel over je huid te verdelen. Met een pompje heb ik genoeg voor mijn gezicht en hals, en op amper enkele seconden is alles ingetrokken. Hydraterend? Ja, maar niet zo hydraterend dat ik zonder crème kan. Verstevigend? Ook, maar geen extreme anti-ageing. Eigenlijk geschikt voor alle huidtypes en alle leeftijden, maar niet van de goedkoopste. En: licht geparfumeerd zoals de meeste (alle?) Chanel skincare. Als je daar niet tegen kan, vermijd het Hydra Beauty Micro Sérum dan. In het andere geval: good stuff!

Chanel Hydra Beauty Micro Sérum - 30 ml voor € 73,80
Share:

4 opmerkingen

 1. Klinkt goed! Ik ben intussen een staaltje te pakken gekregen van het ANR serum van EL. Wow, dat moet ik binnenkort zeker aanschaffen. Het is inderdaad een aanrader zoals je zei.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik heb er een staaltje van gehad en vond het wel goed :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt super goed!
  Fijn dat dit product voor alle leeftijden is!
  Maar jammer van de prijs dus even doorgaan met sparen......

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig