31 mei 2015

Wedding series: bridal spa

Aspria Brussels Royal La Rasante

Ik trok er recent een dagje op uit richting Brussel, om er bij het Aspria Brussels Royal La Rasante mijn bride to be lijf te laten verwennen. En hoe, want ik testte voor deze Wedding Series het volledige Ritueel van de toekomstige bruid.

Place to be: Aspria Brussels Royal La Rasante, gelegen in een gerestaureerde hoeve, middenin het groene Woluwe. De locatie voorziet een combinatie van de rust van het platteland met de nabijheid van de stad. Ik bereikte Aspria gemakkelijk en vlot met de wagen en als clublid of hotelgast is parking gegarandeerd in de eigen ondergrondse parking van de club. Zelf parkeerde ik een 50 meter verder (tip: niet parkeren in de bewonerszone en leg zeker je blauwe schijf!) en wandelde binnen bij Aspria, waar ik werd geleid naar L'Institut.

Drie uur lang werd de serene behandelingskamer mijn zen plekje. Even weg van alles en iedereen en voor de volle 100% tijd en aandacht voor jezelf. Al hoef je dit niet alleen te doen, Aspria biedt dit ritueel ook aan in duo. Ideaal dus om met je getuige, mama of goede vriendin te beleven. Ik ging echter solo naar Brussel zoals je al kort in deze vlog kon zien.

Aspria Brussels Royal La Rasante

Aspria Brussels Royal La Rasante

In L'Institut werkt men met producten van Carita en Decléor, mijn behandeling gebeurde volledig met Carita. Het eerste half uur werd mijn lijf onderworpen aan een volledige en diepgaande scrub. Ledemaat per ledemaat kreeg ik een vrij stevige en voedende suikerscrub met de nodige oliën en voedzame ingrediënten. Mijn favoriete manier om te scrubben, omdat ik voel dat zo de dode huidcellen volledig verdwenen zijn maar mijn huid nooit uitgedroogd achterblijft. Na een korte douche werd ik ingesmeerd met een hydraterende crème.

Terwijl deze verder introk en ik mij bedekt wist in warme, zachte handdoeken, begon deel twee: de Carita gezichtsbehandeling. Zowel anti-ageing als hydraterend, en daar kon ik mij wel in vinden. Mijn huid werd eerst grondig gereinigd - al had ik hierop wel geanticipeerd en geen make-up gebruikt. Nadien werden de dode huidcellen verwijderd met een gommage. Het werd als een masker aangebracht op de droge huid en nadien zachtjes weggemasseerd, tot er geen scrubdeeltjes meer overbleven. Een uur lang werd mijn gezicht ondergedompeld in de wereld van de Carita toners, serums, crèmes en bijbehorende massagetechnieken. Eerlijk: ik heb geprobeerd op te letten op wat ze exact deed, maar op een gegeven moment was ik zo ontspannen dat mijn brein niet meer mee wilde. Overduidelijk een teken dat het goed was! Tot slot kreeg ik een voedend masker opgesmeerd samen met twee oogpatches en mocht dat het volgende uur intrekken.

En zo kreeg ik al liggend een zeer volledige en grondige pedicure waarbij elk hoekje en kantje van mijn voeten de nodige aandacht kreeg. Bye, bye eelt, ruwe huid en vastgeroeste nagelriemen! Het voelt een beetje vreemd en kriebelachtig aan als iemand anders aan mijn voeten zit, maar het resultaat mocht er echt wel zijn. Als je op de trouwdag sandalen draagt, is een pedicure als deze een must.

Voor de nagellak is er trouwens keuze te over: je kiest zelf de kleur van de nagellak uit een grote mand vól met Essie lakjes in alle kleuren van de regenboog. Moeilijke keuze! Bij de manicure werden mijn nagels bijgevijld, de nagelriemen verzorgd en natuurlijk ook de nagels gelakt. Ik was onder de indruk van het supernette lakwerk dat ik kon bewonderen terwijl mijn nagellak droogde.

Drie uur later stapte ik Aspria volledig gescrubd, gevoed en gelakt terug buiten. Als toekomstige bruid kan ik zo'n all-in behandeling zeker appreciëren en lijkt het mij de ideale ontspanning én voorbereiding enkele dagen voor je huwelijk. Aanrader!

Meer Wedding Series? Hier vind je alle artikels op een rij!

Met dank aan Aspria Brussels Royal La Rasante, Donkerstraat 52, 1200 Brussel
Complete ritueel voor de toekomstige bruid - 180 minuten voor € 225,00:
Diepgaande lichaamsscrub - 30 minuten
Carita gezichtsbehandeling - 60 minuten
Voetverzorging en lakken van de nagels - 45 minuten
Handverzorging en lakken van de nagels - 45 minuten
Toegang tot de club voor 1 dag
Share:

6 opmerkingen

 1. Dit lijkt mij een heerlijke behandeling. Zou ik zelf ook wel willen ondergaa n:)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit lijkt mij zo ontspannend om een keertje te doen :D x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ugh, zalig! Ik zou dit nu echt wel kunnen gebruiken... Huwelijksfeest tot 5u dezemorgen gehad, duuuuuuude...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zalig! Een dagje verwennen is altijd fijn!

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig