16 juni 2015

Braun Silk-Épil 9 epilator

Braun Silk-Épil 9

Even denken... ik gebruik al ruim 15 jaar een Braun Silk-Épil. Intussen is dat niet meer hetzelfde exemplaar, al heb ik mijn eerste toestelletje ruim tien jaar gebruikt. Onverwoestbaar. Als blogger ga je echter wel eens op zoek naar ander en beter, in mijn geval door enkele jaren geleden over te schakelen naar de Braun Silk-Épil 7 en zeer recent werd dat de nieuwste Braun Silk-Épil 9. Say hello!

De nieuwste Silk-Épil 9 ziet er zeer herkenbaar uit, maar er zijn toch enkele verschillen te merken. De kop is bijvoorbeeld 40% groter dan zijn voorganger. Ik heb mijn Silk-Épil 7 naast de nieuwe 9 gehouden en het verschil is inderdaad opvallend. Bedoeling van die bredere kop is om sneller en preciezer te kunnen epileren in mindere bewegingen, oftewel: minder tijd. Al valt die breedte goed mee, want ik merk dat de kop ten alle tijde nog in contact blijft met mijn huid. De beweeglijkheid helpt daartoe ook wel, want de flexibele kop draait zo'n 30° naar voor en naar achter en volgt daarmee de welvingen van mijn benen vlotjes op.

Minder opvallend is de tweede nieuwigheid, die ik pas zag toen ik de oude en de nieuwe epilator naast elkaar legde: nieuwe pincetjes! De pincetten van de Silk-Épil 9 zijn groter, langer en anders gevormd dan voorheen. Alweer: dit moet ervoor zorgen dat de haartjes beter gegrepen worden en je dus sneller klaar bent. Aan weerskanten van de epilatorkop zitten ook hele dunne massagerollers die over je huid glijden en zorgen voor micropulsaties, zodat de pijnimpulsen zoveel als mogelijk geneutraliseerd worden. Persoonlijk vind ik het pijngehalte van een epilator zeer goed meevallen en denk ik niet dat ik heel veel voordeel haal uit de massagerollers, maar dat is natuurlijk ieder voor zich. Hoe meer je het doet, hoe meer je eraan went, dus het kan ook helpen om even door te bijten. Op termijn zijn de haartjes ook minder aanwezig en dan is het vaak een kwestie van enkele minuutjes bijwerken. Ik ben helaas niet een van die lucky few die vier weken lang met haarloze benen rondloopt, ik werk meestal om de paar dagen à een keer per week bij en dat komt omdat haartjes elk in een andere fase van het groeiproces zitten en je daardoor nooit alles tegelijk mee hebt.

Qua gebruiksgemak vind ik de Silk-Épil een toppertje omdat je hem vooraf kan opladen en dan snoerloos kan gebruiken, zowel droog als onder de douche of in bad. En als je zelf niet alle haartjes mee hebt, licht het smartlight nog een beetje bij om die hele fijne of vergeten haartjes te spotten. Een opgeladen Silk-Épil gaat ook erg lang mee, ik moet slechts een paar keer per jaar herladen.

De nieuwe Braun Silk-Épil 9 is te krijgen in tien verschillende varianten en prijsklassen en het verschil zit hem in de accessoires. Mijn toestel is de 9-541 voor lichaam en benen en die had vier extra's: een scheerkop, een tondeusekapje, het massageopzetstuk voor op de epilatorkop en een huidcontactopzetstuk voor wie liever niet met de massagerollers werkt.

Braun Silk-Épil 9 epilator - tussen € 129,99 en € 199,99
De Braun Silk-Épil 9-541 met vier extra's kost € 144,99
Share:

6 opmerkingen

 1. Geweldige timing! Interessante info :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het lijkt mij wel handig dat die kop groter is. Ik ben alvast benieuwd :) of dit voor mij gaat werken

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vraag me af of er mensen zijn die WEL vier weken gladde benen overhouden aan zo'n epilator. Soms denk ik dat mensen gewoon verschillende meningen hebben over wat 'glad' is. Voor mij is glad echt babybillenglad. Geen haar te bespeuren glad. Geen stoppeltje, geen honderste van een millimeter glad. Misschien denken de mensen die maar om de vier weken moeten epileren daar anders over?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mja, ik weet bijvoorbeeld dat mijn haar redelijk snel groeit. Dus mijn benen blijven inderdaad geen vier weken glad. En ik maak ook het onderscheid tussen scheermesglad en epilatorglad. Want het effect van een scheermesje is gewoon heel anders, dat is spekglad maar daar heb ik een dag later al terug stoppels mee en dat haat ik.

   Verwijderen
 4. Zo'n 2 jaar geleden ben ik begonnen met epileren en sindsdien heb ik niet een keer nog geschoren. Ik merk inderdaad heel goed dat er na een tijdje minder haar groeit. De batterij van mijn Silk-épil 7 begint het wel stilaan te begeven. Hij laadt niet meer goed op en beide boven- en onderbenen epileren lukt niet altijd in 1 keer. Ach ja, hij wordt hier thuis ook door mijn mama met veel plezier gebruikt en deze nieuwere versie lijkt me in ieder geval ook weer super.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb nog nooit mijn benen geschoren.
  Ziet er handig uit.

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig