14 juni 2015

Bobbi Brown Sandy Nudes

Bobbi Brown Sandy Nudes

De vorige Bobbi Brown collectie is nog maar net voorbij of ik spotte alweer de zomereditie, Sandy Nudes. Sandy Nudes doet dromen over een warm strand in al haar kleuren en nuances, dus je kan al raden dat dit een zeer draagbare, lichte collectie is. Doordrongen van een flinke shot Summer beauty kan je hier absoluuts niets mis mee doen: je kan laagjes blenden en combineren en er steeds zomerklaar uitzien.

Bobbi Brown Sandy Nudes Nail Polish in Naked

Ik liet de blush en bronzer duo's links liggen en ging voor het oogschaduwpalet en een nagellakje. Sandy Nudes Nail Polish in Naked is de rozere versie in de collectie, en is voor mij een zomerse variant van mijn all-time favorite Essie Fiji. Bobbi Browns Naked is in vergelijking met Fiji minder opvallend - het blijft een frisroze nagellak, maar dan met een zonnige insteek. Ook enorm office proof! De houdbaarheid is geweldig, ik droeg twee laagjes en de nagellak hield het ruim vijf dagen uit zonder al te veel slijtage. Voor mij is dat een hele prestatie! Ik heb zelf nog geen foto van de nagelswatch getrokken - luie blogger die ik ben - maar ik verwijs je graag door naar de blogpost van collega Vanessa die met haar prachtige nagels een expert is in nagelswatches.

Bobbi Brown Shimmering Sands Eye Palette

Dé klepper van de collectie is voor mij toch dit Shimmering Sands Eye Palette. Enorm compact (niet verschieten als je het in het echt ziet, op de promofoto's lijkt het groter) maar het huist wel 12 verschillende en nieuwe kleuren oogschaduw, allemaal in een prachtige zandtint. Perfecte neutrale, draagbare tinten voor wie graag met make-up speelt, niet vies is van een beetje glans, maar het toch liever draagbaar houdt.

Bobbi Brown Shimmering Sands Eye Palette
Van links naar rechts: Beach Bronzed (Shimmer Wash) - Golden Sand (Shimmer Wash) - Bronzed Sand (Sparkle) - Black Sand (Sparkle) - Sand Castle - White Sand (Sparkle) - Seashell (Shimmer Wash) - Sunkissed (Metallic) - Copper Sand (Shimmer Wash) - Suntan - Beach Pink (Metallic) - Seashore

Al wil dat niet zeggen dat de oogschaduw niet te zien is. Ik was zelf een beetje bang voor de pigmentatie, dus ik wilde het palet graag zelf swatchen voor ik het kocht. Ik denk dat ik een van de laatste exemplaren bij Parfuma kocht, want intussen zie ik dat het palet bij hun uitverkocht is. Bij Cosmeticary kan je (voorlopig) wel nog terecht.

Maar dus, de pigmentatie. Die is helemaal niet slecht, al zeg ik het zelf. Op mijn arm zie je eerst de vier kleuren uit de onderste rij in het palet, dan vier kleuren uit de bovenste rij en tot slot de vier kleuren uit de middelste rij. Laten we zeggen dat ik iets te ver op mijn arm was begonnen en tot het besef kwam dat ik geen plaats maar had ;-)

Bobbi Brown Shimmering Sands Eye Palette

Bobbi Brown Shimmering Sands Eye Palette

Uiteraard blijven dit neutrale kleuren, dus de lichtere kleuren blenden eerder in met mijn eigen teint, maar doordat je laag per laag kan blijven opbouwen, kan je hier wel ook iets donkerder mee gaan. Of lichter, afhankelijk van wat je zelf wilt. Het palet bevat een mix van matte, sprankelende, metallic en nacré kleuren die je dus heel gemakkelijk op elkaar kan layeren. Voor mijn look gebruikte ik zo'n zeven kleuren - gewoon, omdat het kan.

Nog meer new stuff op mijn gezicht: Chanel CC Cream met SPF 50. Ik kreeg er een staaltje van in de kleur 40 Beige. Ietsje te donker, maar ik kan er nog net mee werken. Mocht ik hiervan de fullsize kopen, zou ik eerder naar nummer 20 neigen. De dekking is vrij licht dus je ziet mijn sproetjes nog wel doorschemeren. Ondanks zijn SPF 50 voelt de CC Cream absoluut niet vettig of onaangenaam aan, dus ik snap nu wel waar al die lovende reviews vandaan komen. Of ik hem fullsize zou kopen? Daar ben ik nog niet uit. Ik houd meestal van net ietsje meer dekking maar ik zie deze Chanel CC Cream op zich wel perfect werken in de zomer. Alleen is de prijs nogal aan de hoge kant, dus houd ik het voorlopig op de alternatieven in mijn stash. Onder mijn ogen heb ik nog wat concealer gebruikt, de rest van mijn gezicht heb ik afgepoederd met deze Chanel Vitalumière Compact Douceur dus dat zorgt voor een klein beetje extra dekking en vervaagt mijn poriën nog wat meer uit. Fijne zondag!

Bobbi Brown Sandy Nudes nail polish in Naked - € 15,00 bij Parfuma
Bobbi Brown Shimmering Sands Eye Palette - 11,1 gram voor € 81,00 bij Parfuma
Share:

5 opmerkingen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig