13 september 2015

Skincare: the cleansers

Skincare cleansers

De beste basis voor make-up is een goede skincare. Ik merk dat mijn make-up er altijd beter uit ziet en beter houdt op een goed verzorgde huid, dus dat is mijn eerste bekommernis. Ik begin bij het begin en geef je vandaag een overzichtje van de huidige cleansers in roulatie.

Vijf verschillende reinigers, vijf verschillende texturen. Want: nooit genoeg keuze voor de beautyblogger, moeha! Drie ervan gebruik ik in de ochtend, twee in de avond.

Skincare cleansers

Skincare cleansers

's Morgens kan ik kiezen tussen een gel, een mousse en een soort van kleikwakje. Niet de meest charmante omschrijving, dat laatste, maar het is wat het is :-)

Over de Parsley Seed Facial Cleanser ben ik matig enthousiast, zoals je ook al in de review kon lezen. De frisse gel werkt fijn voor mijn gemengde huid, maar ik kan niet spreken over een holy grail ontdekking. Ik zal hem uiteraard wel opgebruiken, maar waarschijnlijk komt deze er geen tweede keer meer in. De gel komt heel gemakkelijk uit het flesje, maar ik mis wel een pompje, dat had alles nét wat gemakkelijk gemaakt.

Al meer liefde voor de superzachte Kenzoki Gentle Cleansing Lotus Mousse. Deze is geschikt voor alle huidtypes, net omdat hij zo zacht is. In dit kleine flesje zit een dik, weelderig schuim dat je huid kalmeert en in alle zachtheid reinigt, voornamelijk door de plantenessence van witte lotus. Het ruikt niet enkel lekker, maar voorziet je huid van een soort van beschermende bel met zijn antioxiderende en kalmerende eigenschappen. Goed schudden voor gebruik en slechts zeer kort op de knop drukken, anders krijg je te veel schuim en da's een beetje verspilling. De mousse masseer je dan in op een vochtige huid, net zolang tot de mousse zo goed als verdwenen is; even afspoelen en klaar. Mijn huid frist ervan op, maar voelt niet gestript. Hij doet wel niets in de zin van exfoliëren of inwerken op grove poriën, dus soms is dat niet genoeg voor mijn huid.

Ik merk dat mijn gemengde huid baat heeft bij deze Glamglow Youthcleanse - dit is het kleikwakje waarvan sprake en is mijn favoriet. Het begint als een hoopje zachte modder en evolueert naar een licht schuim. Ik ervaar dat mijn huid er goed van opfrist en opklaart en hij is zacht genoeg om dagelijks te gebruiken. Als je er meer over wilt lezen, klik dan even door op de link naar mijn review!

Skincare cleansers

Ik houd wel van een flinke portie make-up, maar dat moet er 's avonds toch echt wel allemaal af om mijn avondskincare effectief te kunnen laten werken. Ik krijg een beetje extra hulp voor mijn oogmake-up in de vorm van de Odina oogreinigingslotion (een supercheape Action vondst!) maar voor mijn gezicht ben ik al jaren aanhanger van Philosophy's Purity. Het bewijs: deze review uit alweer 2012 - een eeuwigheid geleden in bloggersland, dus dat ik er nog steeds bij zweer, wil wel wat zeggen. Het goedje werkt als geen ander om make-up snel en effectief te verwijderen. Een eerste nootje dient voor de 'grove was', een tweede nootje om echt de allerallerlaatste restjes van mijn huid te halen. Werkt prima in manuele modus maar kan ook gecombineerd worden met een reinigingsborstel zoals de Clarisonic.

De Caudalie Make-up Removing Cleansing Oil is een newbie, mijn meest recente ontdekking met toch wel een wow-effect. De flacon werkt met een pompje en bevat een ietwat dikker aanvoelende olie geformuleerd met druivenpit-, amandel-, zonnebloem- en rinicusolie. Zacht, zinnenprikkelend maar vooral erg effectief. Ik warm drie pompjes op tussen mijn handen en masseer dat over mijn droge gezicht. Je ziet de make-up afbreken en loskomen - helló, panda eyes! - en ik hoef geen rekening te houden met gevoeligere zones want de Caudalie Cleansing Oil prikt niet in mijn ogen en laat geen blurry vision na. Dan maak ik mijn handen nat en masseer ik verder; de olie verandert in een waterige melk en spoelt gemakkelijk van je gezicht af. Conclusie: de Caudalie Cleansing Oil is een zeer effectieve en fijne reinigingsolie die mijn gemengde huid niet vettig nalaat. Caudalie, deze graag in een XL-formaat!

Welke reinigers gebruiken jullie momenteel en zitten er aanraders tussen?

Aesop Parsley Seed Facial Cleanser - 200 ml voor € 47,00
Kenzoki Gentle Cleansing Lotus Mousse - 125 ml voor € 20,80 bij ICI Paris XL
Glamglow Youthcleanse - 150 g voor ongeveer € 30,00 bij ICI Paris XL en Cosmeticary
Philosophy Purity - 240 ml voor € 20,25 bij ICI Paris XL
Caudalie Make-up Removing Cleansing Oil - 100 ml voor € 17,60 bij de (para)farmacie of caudalie.com
Share:

3 opmerkingen

 1. Ik schreef net over mijn favoriete make up removers en DHC cleansing oil is mij huidige favoriet! Ik ben superbenieuwd naar die Caudalie olie, klinkt zalig... Daarna gebruik ik het liefst een balsem, Emma Hardie Moringa Cleansing Balm!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik denk dat ik dat 'kleikwakje' ook eens ga kopen! Heb er al 't een en ander over gelezen, en 't schijnt wel "tha bomb" te zijn voor een gemengde huid!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben ook helemaal weg van die oil cleanser van Caudalie! Fantastisch goed spul.
  Purity heb ik ooit wel eens gebruikt bij iemand, maar nog nooit thuis gehad. Bij m'n volgende US trip zal ik eens een flesje kopen om te kijken of 't me kan overhalen :)

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig