8 oktober 2015

Make up. My Story

Elke Willemen - Make up. My Story

Jarenlang kende ik haar als dé Senior Make Up Artist MAC Benelux, maar vandaag is Elke Willemen auteur van Make up. My Story, een boek waarin ze haar verhaal vertelt en haar ervaringen met ons deelt. Ik kreeg een sneak preview van de eerste bladzijden!

Uiteráárd spreekt Elke in haar boek over make-up, maar beauty is meer dan dat. Want schoonheid zit zeker weten vanbinnen, en als het daar mis zit, valt alles in duigen. Elke mocht vanop de eerste rij meemaken hoe het voelt om helemaal op te zijn en gewoonweg geen energie meer te hebben. De sprankel uit haar ogen verdween en de diagnose - een burn-out - kwam hard aan. Van hectische Fashion Weeks naar letterlijk niets doen en rock bottom bereiken, Elke beschrijft het allemaal.

Van daaruit bouwt ze het verhaal verder op en vertelt ze hoe ze haar inner beauty heeft teruggevonden - onder meer door te beseffen dat je niet te streng mag zijn voor jezelf en je echt wel voor jezelf mág zorgen. En daar komt de kracht van make-up weer kijken, want dat kan je zelfvertrouwen echt een boost geven.

Ik kan mij wel vinden in Elke haar visie. Naar mijn persoonlijk aanvoelen is make-up absoluut geen plamuursel of een manier om mezelf anders voor te doen dan ik ben. Ik speel graag met make-up als expressie en om mijn bestaande mood versterken, maar evenzeer gebruik ik make-up om mezelf op te peppen, beter te doen voelen en mezelf zo terug wat recht te trekken. Een samenspel van de juiste make-up en positive thinking, zeg maar.

Uiteraard is Elke uiterst geplaatst om je vervolgens de nodige tips 'n tricks te geven over hoe je je make-up voor je kan laten werken, maar daarvoor verwijs ik je graag naar de schrijfsels van de professional. Ik ben vast niet de enige die make-up gebruikt als een mood boost - hoe zit dat bij jullie?

Elke Willemen, Make up. My Story - € 29,99 bij de boekhandel en op lannoo.be
Share:

3 opmerkingen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig