11 oktober 2015

Chanel Entrelacs eyeshadow palette

Chanel Entrelacs eyeshadow palette

Aaah, de aantrekkingskracht van limited editions... geef mij een neutraal oogschaduwpalet, bij voorkeur in een speciale verpakking of met mooie embossing, en ik ben om. Alsof dat nog ontbreekt in mijn collectie, lol.

Chanel Entrelacs eyeshadow palette

Nieuwste chouchou is dit Chanel Entrelacs eyeshadow palette - en hij liet zich niet zomaar vangen. Sinds begin oktober lag de Chanel herfstcollectie in de winkel, dus toen ik op 3 oktober - ochottekes amper drie dagen na de aangekondigde lanceringsdatum - in de parfumerie stond, was het al uitverkocht. Meh. Jaaa, ik weet dat zo'n one shot producten altijd snel gaan, dat parfumerieën slechts een beperkt aantal binnenkrijgen en dat je dus gewoon snel moet zijn. Maar toch! Gelukkig was de verkoopster enorm attent, schreef ze mijn naam en nummer op en zou ze proberen het palet te bestellen. Et voilà, een week later mocht ik dan toch nog om dit quint!

Ik kocht mijn Chanel Entrelacs eyeshadow palette via ICI Paris XL en betaalde er € 52,95 voor. Daar krijg je de klassieke, zwarte Chanel-verpakking voor, een vilten beschermhoesje en een zeer compact, stevig aanvoelend palet met een grote spiegel, 6 gram oogschaduw en twee applicators.

De online meningen zijn enorm verdeeld over dit palet - de ene is teleurgesteld wegens weinig pigmentatie en een gebrekkige prijs-kwaliteitverhouding, de andere ziet er het perfecte everyday palette in. Ik val zelf in de tweede categorie en ik vind de kwaliteit en pigmentatie absoluut niet ondermaats. Ik ben nu eenmaal een neutral lover - geef mij neutrale oogschaduw en ik ben gelukkig. Overigens niet te verwarren met geen, onopvallende of niet zichtbare oogschaduw.

Chanel Entrelacs eyeshadow palette

Chanel Entrelacs eyeshadow palette

Maar serieus, de oogschaduw is prima. Ik vind ze alle vijf zacht aanvoelen en goed overkomen op mijn huid - de swatches hierboven zijn gemaakt met mijn vingers, zonder basis en door een keer over mijn arm te vegen. Het is niet de meest gepigmenteerde oogschaduw in mijn collectie - Urban Decay is daar de onovertroffen winnaar - maar ik denk eerlijk gezegd ook niet dat een Chanel-palet dat doel voor ogen heeft. Chanel Entrelacs zit in hetzelfde schuitje als mijn Burberry of Bobbi Brown oogschaduw: dit zijn neutrale kleuren die je wel degelijk ziet en kan opbouwen tot een iets intenser resultaat, zeker met een goede oogschaduwbasis (die draag ik altijd, dus geen probleem), maar die ook gegeerd zijn door vrouwen die het allemaal wat subtieler en zachter willen zien, zeker op dagdagelijkse basis.

Voor mij is het een ja - uiteraard werd ik aangetrokken door de mooie embossing, maar vooral vind ik dit een zeer compleet palet. Ik hoef er geen extra kleuren bij te halen en alles wat ik nodig heb, zit compact verpakt: een mooie highlighter, een lichte kleur voor op het bewegend ooglid, een medium transitiekleur die ik gebruik om mijn arcadeboog wat hoger te leggen en zo mijn hooded eyes te corrigeren, een mediumbruine kleur om de arcadeboog verder uit te diepen en een donkerbruine kleur voor in de buitenste ooghoek en onder de ogen. De lichte kleuren zijn wat glanzender, de andere kleuren hebben een flatterende satijnfinish. Uiteraard had ik de prijs graag ietsje minder gezien, maar bon, het is Chanel en je betaalt onvermijdelijk ook wat voor de naam, de verpakking en de campagne die erachter zit. Mocht je Chanel Entrelacs nog willen najagen, eens vriendelijk vragen aan de verkoopster is de boodschap!
Share:

3 opmerkingen

  1. Die embossing is natuurlijk prachtig en ik ben zelf ook een neutral-lover, maar toch wordt ik niet echt warm van dit palet. Met zoveel mooie neutrale tinten in mijn stash, zou ik deze laten liggen. Maar een plaatje is het wel! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi! Heel draagbaar, dit is zo'n palet dat nooit achterin je kast zal belanden omdat 't zo mooi basic en makkelijk is.

    BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig