20 november 2015

Firm it up!

Nivea Q10 legging

Omdat niemand baat heeft bij slappe billen en andere hangende lichaamsdelen, serveer ik vandaag een blogpost met een volledige focus op versteviging. Vergeet de korrel zout echter niet: dit zijn nog altijd crèmes, geen plastische chirurgen.

Het eerste product is dan nog eens geeneens een crème, wél een legging. Nivea had al een gelijknamige short, maar voor de winter lanceren ze een Verstevigende & Figuurcorrigerende Q10 Legging. Ik kreeg er eentje in de maat L-XL en daar was ik blij om. De legging werkt namelijk drievoudig:
  • Vooreerst is het shapewear. Nu ben ik geen shapewearexpert, maar die dingen zijn verdorie lastig om aan te trekken. Ik was dus blij met de L-XL - misschien had ik ook in de kleinere maat gekund, maar daar durf ik mijn hand niet voor in het vuur steken. Eens ik mij hier ingewurmd heb, zit het wél verrassend lekker! En inderdaad, de shapewear doet zijn ding: mijn billen zien er wat strakker uit, mijn buik is platter en mijn bips heeft wat meer 'oomph'. Feeling all kinds of fancy!
  • In het textiel werd Q10 verwerkt en tijdens het dragen wordt deze vrijgegeven terwijl je buik, bips en billen zachtjes gemasseerd worden. Dat zorgt voor een verstevigend effect.
  • Tegelijk krijgt je huid nog wat hydraterende aloë vera en amandelolie toegediend en de legging voelt ook erg zacht aan.
Als je hem regelmatig draagt (elke dag gedurende twee weken, en dat zes uur per dag) zou je een optimaal verstevigend resultaat bekomen. Je kan de legging ook gewoon wassen, de actieve ingrediënten blijven werken tot 30 wasbeurten, daarna is het enkel nog een shapewearlegging. Hoewel ik er niet per se uit de deur mee zou gaan - leggings are not pants! - vind ik de Nivea legging ideaal als homewear - op deze foto heb ik hem trouwens aan. Ik merk vooral een instant shapend effect, het verstevigende en verzorgende op langere termijn vind ik een fijne extra.

Tegelijk kan je uiteraard ook smeren: Nivea voorziet een Verstevigende Body Lotion, eveneens met Q10. Ik ben fan van de verpakking - een stevige flacon die zijn mannetje kan blijven staan en waar je de crème gemakkelijk uit haalt middels de pomp. Meer nog dan hydrateren, is deze body lotion gericht op het verstevigen. Verwacht hier geen mirakels - denk: drie kledingmaten minder en totaal geen cellulitis meer -  maar als je regelmatig smeert, ziet je huid er gewoon al beter uit en draagt dat weer bij tot een algemeen welbehagen.

Sisley Phytobuste+ Décolleté

Iets gelijkaardigs vind je terug bij Vichy. De Cellu Destock Overnight is een gel die 's nachts op je huid inwerkt. Volgens Vichy vindt de natuurlijke afvoer van vetten plaats terwijl we slapen en zou een slechte nachtrust die afbraak tegengaan. Klinkt ergens wel logisch, als je aan het nachtelijke regeneratieproces denkt. Dus werd er in samenspraak met een slaapexpert het zogenaamde Adipo-Stim ontwikkeld: een combinatie van werkstoffen die elkaar aanvullen en versterken: yam-extract, extract van wilde gember en paardenkastanje. Alle drie de ingrediënten richten zich op het glad maken en verstevigen van de huid.

Masseren is key: het beste resultaat krijg je als je de Cellu Destock Overnicht plichtsbewust elke avond stevig inmasseert, zodat het goed door de huid wordt opgenomen. En ook hier mag je geen mirakels verwachten, maar het doet wel iets, zeker als je blijft smeren. Vergeet echter vooral niet gezond te eten, te bewegen, voldoende water te drinken en van een goede nachtrust te genieten.

Een zeer geliefde, maar soms evenzeer verwaarloosde zone: het décolleté. Ik probeer mijn dagcrème altijd goed uit te smeren: stop alsjeblieft niet bij je kaaklijn, maar ga verder naar de hals en décolleté. Uw toekomstige minder prominente slaaprimpels zullen u dankbaar zijn. Mocht het al te laat zijn of mocht je liever een specifieke verzorging wensen, dan is Sisley Phytobuste+ décolleté een aanrader. Deze zonespecifieke gel (een serum bijna) voelt fris, wordt onmiddellijk opgenomen door je huid en werkt aanspannend, verstevigend en hydraterend. De huid ziet er onmiddellijk beter uit en dat geeft dus een vrij instant resultaat. Op langere termijn werken ingrediënten zoals haverkorrels, rogge-extract, karitéboter, zonnebloemolie, plantaardige glycerine en een fytocomplex van centella asiatica en walnoten door om je décolleté er op zijn best te laten uitzien. Sisley kennende, werd ook hier een parfum van etherische oliën (marjolein, litsea cubeba en jeneverbes) aan toegevoegd.

Ook hier zijn er twee sleutelelementen: regelmaat en massage. Je kan de Sisley Phytobuste+ dagelijks aanbrengen of eerder intensief (twee keer per dag) als kuurt van twee maanden. Hoe meer je de regelmaat erin houdt, hoe beter het resultaat. Verder mag je ook hier je massagetechnieken bijschaven: werk in een infinity-teken (een platte acht, voor wie niet zo hip is) van schouder naar schouder en ga dan over naar een V-vorm, met de platte hand van schouder tot schouder. Niet de goedkoopste crème, deze van Sisley, en als je jong bent, kan ik mij inbeelden dat je hier echt niet de noodzaak van inziet. Maar op een bepaald moment kom je op een leeftijd waar je overal wel rimpels begint te zien, en dan is het fijn om met specifieke producten te werken. Tot het zover is, kan je gerust verder met je dagcrème en body lotion, smeer gewoon voorbij die denkbeeldige barrières, want elke huidzone heeft nood aan verzorging en hydratatie!

Sisley Phytobuste+ Décolleté - 50 ml voor € 202,00
Vichy Cellu Destock Overnight - € 31,95 voor 200 ml bij de apotheek
Nivea Verstevigende en Figuurcorrigerende Legging in maat S-M en L-XL - € 26,99
Nivea Q10 Verstevigende Body Lotion - € 7,89
Share:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig