21 november 2015

Makeup snapshot: Sisley Phyto-Poudre Libre & So Intense eyeliner

Sisley Phyto-Poudre Libre

Ik speel nog altijd graag met make-up en probeer nieuwe producten steeds te testen samen met producten die ik al goed ken. De basis van vandaag bestaat voornamelijk uit oldies, te beginnen met Chanel Perfection Lumière Velvet foundation. Licht, luchtig, waterig bijna, een medium dekking, een goede houdbaarheid én perfect voor mijn gemengde huid. 

Het poeder is volledig nieuw: Sisley Phyto-Poudre Libre werd net na de zomer gelanceerd en is weer een van Sisley's pareltjes. Het losse poeder zit mooi verpakt in een stevige plastieken pot met zeef, ingebouwde spiegel en poederdons. Zo'n poederdons vind ik zelf de gemakkelijkste manier om losse poeders aan te brengen, ik ken het al van mijn Givenchy Poudre Première en dat werkt echt handig. Sisley's Phyto-Poudre Libre is een zeer fijngemalen, luchtig poeder dat je huid een extra blur-effect geeft - denk: Photoshop in een potje. Het fixeert je foundation, maar zorgt tegelijk voor een soort van extra oppepper zodat je huid er gewoonweg flawless uitziet én aanvoelt. Sisley's paradepaartje - plantaardige, verzorgende werkstoffen - zorgen ervoor dat je huid er mat en geëgaliseerd, maar niet doods of vlak uitziet. Ik gebruik hier kleur 02 Mate, een transparant-ish poeder dat een prachtig natuurlijk effect geeft. Persoonlijk had ik het graag volledig transparant gezien - ik denk niet dat je het zo meteen kan zien op de foto's, maar ik vond dat 02 Mate mijn foundation toch een tikje donkerder maakte en dat is voor mijn bleke huid best op het randje. Ik heb geen last van oxidatie, dus het is geen kwestie van oranje uit te slaan, maar het geeft mij net iets te veel kleur. Ik wil 01 Irisée wel eens naderbij bekijken, wellicht ben ik daarmee beter af.

Charlotte Tilbury Filmstar Bronze & Glow zorgde voor een subtiele bronzer en The Balm Downboy blush gaf mijn wangen een frisse blos.

Mijn donkere kringen werk ik weg met Clarins Instant Concealer in nummer 01 en een vleugje van het Laura Mercier Secret Brightening Powder - superfijn en daarom perfect voor onder de ogen. Jammer genoeg is dit product momenteel niet makkelijk te krijgen - ik was laatst bij Cosmeticary en daar was het al 9 maanden volledig uitverkocht, zonder dat er nieuwe stock binnen kwam. Heel vreemd, want in NYC heb ik een nieuw potje kunnen kopen in een van de departement stores, maar in België is er dus een leveringsprobleem. De Clarins Instant Concealer gaat trouwens al even mee - ik kocht deze nadat mijn holy grail Sisley Phyto-Cernes Eclat leeg was en die laatste blijft echt wel mijn onverslagen nummer één. De Clarins Instant Concealer is nochtans niet slecht: speciaal voor de donkere kringen onder de ogen, hij dekt redelijk en geeft een beetje éclat.

Sisley Phyto-Poudre Libre

Sisley So Intense eyeliner

Bovenop Too Faced Shadow Insurance en MAC Paint Pot in Painterly werkte ik met de kerstkleuren van Givenchy's La Palette Glacée en vaste waarde Chanel Le Volume mascara. De eyeliner is Sisley So Intense, zoals de gelijknamige mascara. Het is een eyelinerstift en dat is meteen mijn favoriete manier om eyeliner aan te brengen. Ik houd van het gemak waarmee je met zo'n stiftje kan werken: je hebt geen extra kwasten nodig en kan je de vorm naar eigen gelieven aanpassen, van een fijn lijntje tot een full-on winged eyeliner.

De kleur is opvallend goed gepigmenteerd met een matte finish en geeft een mooie intensiteit aan de ogen en mascara, I like! Ook in dit make-upproduct zitten bijzonder verzorgende ingrediënten, wat het hogere prijskaartje verklaart. Sisley probeert namelijk steeds om een make-upproduct naar een hoger niveau te tillen door het een dubbele functie te geven als verzorgingsproduct en het is een beetje aan jezelf om uit te maken hoe ver je daarin wilt gaan. De So Intense eyeliner bevat een vitaminepeptide (drie aminozuren en vitamine H) die samen met het wilde roosextract de wimpers steviger verankeren in de huid, zodat ze minder snel zullen uitvallen bij het reinigen. Arginine geeft ze een groeiboost en provitamine B5, korenbloem- en kamille-extract verzachten en hydrateren de boel. Het langetermijneffect heb ik zelf nog niet ondervonden (daarvoor gebruik ik de eyeliner net niet lang genoeg), maar als make-upproduct is het voor mij wel geslaagd.

Sisley Phyto-Poudre Libre in 01 Irisée / 02 Mate / 03 Rose Orient / 04 Sable - 12 g voor € 69,00
Sisley So Intense eyeliner in Deep Black - 1 ml voor € 47,50
Share:

8 opmerkingen

 1. Mooie look! De producten zien er goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mooie productfoto!
  Ik ken de producten ook en ben echt een sisley fan, alleen jammer van het prijskaartje dat er altijd aan hangt :D

  Ilona
  www.artthisisart.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Merci! Ja, Sisley is geen budgetmerk, maar ze hebben hoogwaardige ingrediënten en dat is voor hun een sterk selling point.

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig