13 november 2015

Skincare: the toners

Skincare toners

Deel twee van mijn huidige skincare en dit keer geef ik je een blik op al mijn 'watertjes' - in deel een zag je al mijn skincare cleansers

Sommige van mijn watertjes kan je ook als cleanser categoriseren en dan heb ik het vooral over de micellaire reinigers. Maar omdat ik micellaire reinigers meestal in duo gebruik met Philosophy's Purity of Caudalie's Make-up Removing Cleansing Oil in plaats van op zichzelf, zet ik deze producten ook bij mijn tweede stap, de toners.

Het Micellair Reinigingswater van Garnier is hier al aan zijn tweede editie toe, ik vind het een zeer goed én fijngeprijsd product. Je kan het gewoon bij de drogisterij en in supermarkten vinden, toppie! Perle d'Eau van Cattier Paris is intussen volledig op en ook hiervan staat er al een korte impressie online - een heerlijk product met rozenwater en aloe vera.

Een ander reinigend watertje is de Korres Eye Makeup Remover Lotion - het Griekse merk is in vol ornaat terug te vinden bij Farmaline en ik kon er enkele producten van uittesten. Mijn oogmake-upremover was nét op, dus maakte ik van de gelegenheid gebruik om deze met jasmijn te testen - supereffectief en tegelijk erg zacht voor je ogen. Terwijl je (waterproof) make-up van je ogen smelt, hydrateert en beschermt provitamine B5 je wimpers. 97,7% van de ingrediënten is van natuurlijke oorsprong en Korres is heel open over wat er wel en (vooral) niet in de producten zit, zoals alcohol, minerale olie, parabenen, ftalaten, SLES, ...

Skincare toners

Eau Précieuse is een oudgediende waar ik nooit zonder wil zijn. Je vindt dit bij de parafarmacie en zelfs in een hypermarkt voor een fijn prijsje. Ik gebruik dit als toner - het is een zuiverende lotion voor de vette(re) en probleemhuid - en ik merk keer op keer dat het salicyl- en boorzuur altijd wonderen doet als het even wat minder gaat met mijn huid. Dit spul verfrist, haalt overtollige talg en dode huidcellen weg en bestrijdt puistjes en mee-eters.

Als 'hoofdtoner' gebruik ik nu vooral Bobbi Brown Hydrating Face Toner: met verrijkt mineraalwater en komkommerextract en dat ruikt, zoals je wellicht zou verwachten, fris. Ik kocht deze omdat ik al heel goede ervaringen had met de oog- en dagcrème uit dezelfde lijn en het is een toner die kan werken voor elk huidtype. Met een watje ga ik over mijn gezicht en ik merk dat het mijn huid terug in balans brengt en algemeen zorgt voor een kalme, gezonde huid. Het is het derde product uit de Bobbi Brown Hydrating lijn waar ik zeer tevreden over ben!

Opvolger is deze Korres Pomegranate Tonic Lotion, in het mooie roze flesje. Deze is wel speciaal gericht op de gemengde en vette(re) huid - net als Eau Précieuse, bevat ook de Korres Pomegranate Tonic Lotion salicylzuur. Samen met granaatappel- en hamamelisextracten, alpinewilgenroosje en hyaluronzuur focust het zich op het balanceren en matteren van de huid, verfijnt het de poriën en komen er minder break outs naar boven. Een fijne toner voor mijn gemengde huid die goed resultaat levert en bewijst dat zoiets niet te veel hoeft te kosten.

Welke watertjes staan er bij jou in de badkamer?
Share:

13 opmerkingen

 1. Ik gebruik de eau precieuse ook, ben ik heel tevreden van! Verder gebruik ik ook de tonic van het merk van ici paris xl zelf, ook super goed voor zijn prijs!

  Ilona
  www.artthisisart.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn te horen dat er nog fans zijn van Eau Précieuse! :-)

   Verwijderen
 2. Die Garnier miscellaire water heb ik hier nog liggen, maar ik wil eerst wat andere producten opgebruiken

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, kan ik je niet kwalijk nemen :-) Ik probeer dat ook te doen, anders staat er te veel tegelijk open.

   Verwijderen
 3. Ik gebruik er nu weer eentje van Eucerin. Mijn vorige was van MAC en die vond ik precies wel net iets beter, dus denk dat zodra mijn fles leeg is ik die van MAC opnieuw koop.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ken Eau Précieuse van de Belgische beautyblogs (volgens mij zelfs van BeautyLoves!) en bestel 'm altijd online of neem een voorraad mee als ik in Parijs ben. Volgende week ben ik een paar dagen in Brussel dus dat wordt weer inslaan; heerlijk spul inderdaad. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo leuk om te horen! Jep, 't is goed spul, dus als je de kans krijgt, meenemen die handel!

   Verwijderen
 5. Ik gebruik micellair water en Bioderma en sinds kort ook Eau Précieuse

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah ja, Bioderma is ook steeds een weerkerende naam op blogs en YouTube.

   Verwijderen
 6. Van Garnier was ik zelf ook wel tevreden! Ik ben nu het micellaire water van SVR aan het gebruiken ("lysalpha" - versie voor de gemengde tot vette huid). Ik moet zeggen dat dit wel heel reinigend/zuiverend werkt voor mijn huid (hoewel ik het iets minder geschikt vind om de zwaardere oogmake-up weg te halen)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Van SVR heb ik zelf wel eens een mini gebruikt, maar dat is al even geleden en ik weet precies niet meer heel goed wat ik daar nu van vond :-)

   Verwijderen
 7. Ik heb net een micellair water opgemaakt van Mixa, deze zijn ook fijn geprijsd. En ik gebruik een Sensitive Skin Lotion van hannah. Ook super spul.

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig