14 november 2015

An oriental fragrance journey with Rituals

Rituals Fleurs de l'Himalaya

Op een prachtig geëtaleerd event maakte ik kennis met de nieuwe geuren van Rituals. De parfumeurs haalden hun inspiratie en ingrediënten uit het verre oosten, en gaven elke geur zijn eigenheid.

De collectie, Rituals Oriental Essences, bevat vier geuren voor mannen en vier geuren voor vrouwen. Telkens met dezelfde inhoud (50 ml voor de fullsize en 10 ml voor de travelsize) maar de vrouwengeuren zitten in een langwerpig flesje, de mannengeuren zijn wat compacter. De vrouwenlijn bestaat uit het Elixir d'Orient - Perzische oasetuinen, houtachtige aroma's en zoete kruiden - Eau des Indes - Indische theeplantages, fris en warm tegelijk, kruidig - Nuit à Marrakech - heldere sterrennachten in Marrakech, bloemig, kruidig en houtig - en Fleurs de l'Himalaya - Tibetaanse bloemenvallei, bloemig met een muskusbasis. Op het event heb ik ze allemaal geroken, maar na een tijdje werd het moeilijk ze te onderscheiden, mijn neus kon niet meer mee!

Rituals Fleurs de l'Himalaya

Rituals Fleurs de l'Himalaya

Rituals Fleurs de l'Himalaya

Elk flesje huist in een mooie, fluweelzachte verpakking, het lijkt wel een oosters tapijtje en geeft de verpakking een getexturiseerde look. Elk parfum heeft zo zijn eigen kleur, Fleurs de l'Himalaya combineert zwart, poederroze en goud, mooi! De gekleurde parfumflesjes zelf zijn vrij strak, met een goudkleurige sticker en een robuuste, houten dop.

Fleurs de l'Himalaya laat je wegdromen naar een exotische bloemenvallei - Valley of Flowers - op grote hoogte, in de Tibetaanse Himalaya. Zeker eens googelen, zo'n kleurenpracht had ik niet verwacht! Rituals plukte er toevallig mijn favoriete bloemen uit - pioenrozen en wilde orchidee - en gaf de eau de parfum een basis van katoenmuskus. Geen superlichte of waterige geur, wel een draagbare bloemige geur met een ietwat sensuele, poederige basis. Niet te veel, niet te zwaar, niet te overdadig, nét goed voor een fijne, dagelijkse geur.

Rituals Fleurs de l'Himalaya - 10 / 50 ml voor € 9,50 / 39,00
Share:

4 opmerkingen

 1. Rituals en zijn geuren behoren in de hemel, ik ben benieuwd naar deze geur!
  XOXO esmee

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze geur is qua samenstelling een geur waar ik minder snel voor zou kiezen, maar misschien is dit wel een goed geurtje voor de winter :)?

  Ilona
  www.artthisisart.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zou kunnen, al moet ik zeggen dat ik eigenlijk geen echt verschil maak tussen winter- en zomergeuren. Ik draag gewoon alles heel het jaar door :-)

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig