17 december 2015

Makeup snapshot: Bobbi Brown Eye Opening Mascara & Dior Fix It

Bobbi Brown Eye Opening Mascara

Twee nieuwigheden in deze makeup snapshot, omgeven door een aantal oldies die ik al vaak en graag gebruikt heb. Altijd fijn om te zien dat producten effectief gebruikt worden: mijn Chanel Perfection Lumière Velvet foundation loop op dit moment op zijn laatste beentjes - een hele fijne foundation voor mijn gemengde huid, een lichte formule maar met medium dekking en een redelijk goede houdbaarheid. Bovendien is dit de meest compacte verpakking uit heel mijn foundationstash, waardoor ik hem ideaal vond om mee op reis te nemen. Ook MAC Prep + Prime Transparent Finishing Powder heb ik al duchtig gebruikt. De foto is intussen al van enkele weken geleden en je zal hem snel opnieuw zien passeren als opgemaakt artikel. 

Onder mijn ogen gebruikte ik Dior Fix It, een product uit de Dior Backstage Pros, dus rechtstreeks van de Dior defilés en shootings en gebaseerd op alle expertise die zich daar verenigt. Het zou een beetje zonde zijn om Fix It te beperken tot de noemer concealer, ook al gebruik ik hem vooral daarvoor. Eigenlijk is het twee-in-een, met een werking als concealer enerzijds en een oogschaduw- en lipbasis anderzijds. Ik ontdekte het product begin september, bij de voorstelling van de vernieuwde Dior Addict lipsticks, waar de visagiste Fix It gebruikte om mijn lippen te neutraliseren en de kleur van de lipstick beter tot zijn recht te laten komen. Sinds kort heb ik zelf de kleur 001 Light in huis en liet ik hem ook al even zien in dit filmpje. De hydraterende kern maakt de stick - traditioneel een droger product - eigenlijk heel werkbaar en mooi egaliserend over mijn donkere kringen, zonder droge plekjes te accentueren. Omdat het wat droger is dan een vloeibare concealer, hoef ik niet meer te fixeren met het Laura Mercier Secret Brightening Powder en ook qua dekking ben ik tevreden! Tipje: ik warm Fix It graag op op mijn ringvinger en dep dan pas het product onder mijn ogen.

Spiksplinternieuw is de Bobbi Brown Eye Opening Mascara. Ik kreeg hem toen ik de nieuwe Bobbi Brown store in Antwerpen bezocht, en was nadien verrast te zien dat het ging om een geheel nieuwe mascara! Vanaf januari 2016 kan je hem ontdekken bij de Bobbi Brown Stores en Parfuma, ik geef je vandaag al mijn review.

Verpakkingsgewijs is de Eye Opening Mascara helemaal Bobbi, met een strakke, zwarte huls en witte belettering. De verrassing zit binnenin, in die zin dat je onmiddellijk bij het opendoen merkt dat de mascarastaaf beduidend dikker is dan bij andere mascara's. Dat doet al direct vermoeden dat het borsteltje ook van een zekere grootte zal zijn. En inderdaad, niet meteen iets voor wie van hele kleine en fijne mascaraborstels houdt. Qua lengte en dikte zit je aan zoiets als een Chanel Le Volume, met dat verschil dat Le Volume werkt met hele kleine siliconen spikes, en dat Bobbi Brown de Eye Opening Mascara voorziet van een spiraalvormig borsteltje met haartjes, waardoor het geheel nog wat breder is en groter lijkt. 

En toch, in tegenstelling tot wat je zou denken, is dat absoluut werkbaar! Misschien is het omdat ik de borstel van Le Volume al gewend ben? Want hoewel ik had verwacht dat ik met de Bobbi Brown Eye Opening Mascara regelmatig vlekken op mijn ooglid zou krijgen, is dat nauwelijks het geval. De borstel werkt gemakkelijk en grijpt mijn wimpers goed, zodat de mascara over de hele wimperlijn wordt verdeeld.

De Eye Opening Mascara legt een diepzwart laagje op mijn wimpers van wortel tot punt en laat toe om in laagjes te werken. Ik krijg er lengte, volume en een hele goede eye opening krul mee en daarvoor moet ik twee laagjes aanbrengen. Het is zeker en vast een topmascara voor wie houdt van de nodige drama, al zorgt een enkel laagje ook wel voor een deftig, doch naturel effect. De Eye Opening Mascara is niet waterproof, maar houdt wel erg goed. 's Avonds gaat 'ie ook gemakkelijk van mijn wimpers af met wat remover, al lees ik op de Bobbi Brown website dat je hem er ook met warm water af kan wassen - dat heb ik nog niet geprobeerd!

Als je de Eye Opening Mascara en Fix It (en alle andere producten!) eens in actie wilt zien, verwijs ik je door naar dit of dit filmpje. Alvast een fijn weekend!

Bobbi Brown Eye Opening Mascara - vanaf januari 2016 bij de Bobbi Brown Store in Brussel en Antwerpen of bij Parfuma in Antwerpen en Wijnegem
Dior Fix It in 001 Light of 002 Medium - € 37,00 bij de parfumerie
Share:

20 opmerkingen

 1. Ik heb de nieuwe Bobbi Brown mascara net binnengekregen, morgen test ik 'm voor de eerste keer, ben benieuwd! Maar Bobbi Brown kennende zal het wel weer een toppertje zijn :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, benieuwd wat jij ervan zal vinden!

   Verwijderen
  2. Heb 'm gisteren voor 't eerst geprobeerd en heb 'm nu weer op. LOVE IT! Had niet gedacht dat ik die gigantische borstel zo handig zou vinden, maar jawel, toch wel.

   Verwijderen
  3. Aaah, top! En jep, die borstel is zo groot en toch zo goed!

   Verwijderen
 2. Mooooie producten! Vooral DownBoy vind ik echt fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo'n goede blush! Gebruik hem regelmatig, past bij zowat alles <3

   Verwijderen
 3. Mooie producten! Vind het zo jammer dat die chanel highlighter limited edition was.. heb echt spijt dat ik hem niet heb gekocht

  http://www.byfrancoise.com/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb hem zelf nog nét kunnen kopen, was al bijna te laat. Zo'n dingen gaan snel, terwijl ik vaak nog eerst even reviews wil zoeken, haha. Maar daar is dus niet altijd tijd voor, blijkbaar.

   Verwijderen
 4. Shame on me want ik gebruik de Dior fix it ook enkel onder de noemer 'concealer' :)
  Misschien moet ik hem eens als basis gaan gebruiken, dankje voor de tip!

  Ilona
  www.artthisisart.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Da's ook hoe ik hem het vaakst gebruik, hoor :-) Maar het is dus meer dan dat alleen.

   Verwijderen
 5. oeh ik heb vrij weinig van dit merk maar ziet er goed uit! thanks for sharing!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bobbi Brown heeft echt mooie producten! Ben er de laatste tijd meer en meer mee bezig en heb een aantal dingetjes gekocht uit de lente- en zomercollectie.

   Verwijderen
 6. Wat een mooie producten, ik ben kei benieuwd naar die Bobbi Brown mascara! Klinkt echt super fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een hele fijne mascara, ook al had ik er in het begin wat schrik voor!

   Verwijderen
 7. Ik gebruik Fix It nog onder concealer.. Als een soort van primer zeg maar, wat het eigenlijk heel goed doet door z'n droge consistentie. En ik heb ook wel donkere wallen om U tegen te zeggen, dus ze hebben extra coverage wel nodig ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aaah, dat is misschien nog iets voor mij dan! Hier ook last van hardnekkige donkere kringen, dus ik ga dat sebiet eens testen :D

   Verwijderen
 8. Waar kan je de producten van Charlotte Tillbury kopen (mijn excuses moest het foutief gespeld zijn^^)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Kelly, voorlopig zijn ze niet in België te koop - ik heb de mijne zelf gekocht toen ik in Londen was (bij Selfridges op Oxford Street, maar ze heeft nu ook een volledig eigen beautywinkel in Covent Garden). Je kan ook online bestellen (op haar eigen website en bij Selfridges, bijvoorbeeld), voordeel is dat het verzending binnen de EU is dus er zijn geen extra invoerrechten.

   Verwijderen
 9. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig