6 januari 2016

Minerale make-up: Bellápierre Cosmetics

Bellápierre Cosmetics

Mijn eerste nieuwjaarscadeautje bracht inspiratie en goesting voor 2016 - op make-upvlak, that is!

Ik had her en der wel al eens iets gehoord van Bellápierre Cosmetics - het merk van de minerale make-up - en was dus aangenaam verrast toen ik deze kleine potjes vol pigment in mijn brievenbus vond.

Losse poeders, ik ben er nochtans niet zo van. Ik ben de grootste klungel die je je kan voorstellen en hoewel ik zonder problemen de handen uit de mouwen steek, laat ik dagelijks dingen vallen. "Oeps" is hier ten huize BeautyLoves een vaak uitgesproken woord. Maar als het goed is, is het goed, en dan maakt het niet uit of het een los dan wel geperst poeder is. Zo viel ik al halsoverkop voor Givenchy's Poudre Première en zou ik dat verkiezen boven al mijn geperste setting poeders.

Bellápierre Cosmetics

Bon, terug naar Bellápierre! Natuurlijke, minerale cosmetica - in een tijd waarin we geplaagd worden door allergieën en huidirritaties kan het voor veel mensen een oplossing zijn. Shimmer Powder, zo heten deze kleine potjes. Ze bestaan in zeer veel verschillende (neutrale en meer opvallende) kleuren, maar ik werkte met een volledig neutraal trio: Champagne, Earth en Cocoa. Champagne is op mij zo goed als mijn huidskleur, net ietsje geler maar geen echte goudkleur. Het blijft vrij neutraal en er zitten zilverkleurige shimmers in. Earth is een warme, donkere perzikkleur; een beetje roestbruin met gouden shimmers. Cocoa is een medium tot diepbruin, nog steeds warm en met momenten een beetje rozige schijn.

De zogenaamde sifter jars bevatten vijf kleine gaatjes waardoor je druppelsgewijs het poeder kan uittikken. Veel heb je niet nodig, want dit is puur pigment - en net daarom ook te gebruiken voor meer dan enkel oogschaduw. De juiste kleuren kan je ook aanbrengen als blush, bronzer of highlighter, met een dun penseeltje wordt Shimmer Powder een eyeliner, en als je het mengt met een bepaald medium kan het ook een lipgloss, nagellak of gekleurde mascara worden. Maar zo avontuurlijk was ik nog niet, ik gebruikte de Shimmer Powders enkel als oogschaduw.

Bellápierre Cosmetics

Bellápierre Cosmetics

Liefhebbers van matte oogschaduw zullen minder enthousiast zijn, maar boy, oh boy... kijk eens wat een glans! Ik heb speciaal een tweede foto in zonlicht getrokken om de ontelbare shimmers op beeld vast te leggen en nog is dit slechts een stukje van de ware glanskracht van de Shimmer Powders. En het kan nog altijd feller, want dit zijn droge swatches - als je de minerale make-up nat aanbrengt, wordt de kleur intenser. Ik ben zeker niet ontevreden over het pigment, dat is echt niet slecht!

Het blijft met losse oogschaduw wel een klein beetje opletten voor fall-out - al denk ik dat het vooral een kwestie is van oefening baart kunst. Ik heb intussen al geleerd het dekseltje te gebruiken als palet om mijn kwast in te deppen en het poeder echt in de kwastharen te werken vooraleer ik het op mijn ogen aanbreng. Een goede, sticky basis à la MAC Paint Pot, Too Faced Shadow Insurance of Urban Decay Primer Potion kan ook helpen om het smossen te minimaliseren.

Ik heb me al een keertje met de Shimmer Powders opgemaakt, laat me zeker weten als je er graag een look mee ziet op de blog! Bellápierre is volgens mij gemakkelijk online te koop, zowel in België als in Nederland, maar ik heb het merk ook al zien staan in het Hasseltse La Bottega (in de beautycorner op de eerste verdieping) - altijd fijn als je eens met de producten wilt spelen.

Gebruiken jullie wel eens minerale make-up? Tips zijn welkom!
Share:

18 opmerkingen

 1. Ik heb ze nog niet geprobeerd, maar ze zijn zooo mooi!! Benieuwd naar jouw look met deze!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi, ik gebruikte vroeger heel vaak losse poeder maar schakelde toen meer over op mat. Moet het echt weer eens proberen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb de bellapierre basisset (met foundation) en ook een oogschaduwsetje zoals jij. Ik vind het een heel goed merk. Iets moeilijker om aan te brengen, maar de kleuren en de glans zijn prachtig. Graag zou ik er een look van zien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 't Is altijd even wennen met los poeder, ik heb dat ook :-) Ik zet mij dit weekend aan een look!

   Verwijderen
 4. Die kleurtjes zijn zo mooi. Zelf heb ik nog nooit los oogschaduwpoeder gebruikt. Dit merk kende ik nog niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hele mooie kleurtjes :D En ik hou zo van de glans erin. Ik ben benieuwd naar je look :D x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ooh wat mooi! Ik houd wel van een flinke dosis glitter, dit is geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb ze ook ontvangen, maar moet ze dringend uitproberen. Een paar jaar geleden was ik super grote fan van mineralen make up. Dus het gaat een leuke herontdekking worden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb juist heel weinig minerale make-up gebruikt tot nu toe. Benieuwd wat jij er dan van vindt!

   Verwijderen
 8. Prachtige kleurtjes ziet er goed uit liefs X

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ze zien er alleszins héééél erg mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig