20 maart 2016

LOVE: L'Occitane hand cream

L'Occitane Hand Cream

Zondag = kwastenwasdag. Een vervelend, maar noodzakelijk klusje, zucht. Ik probeer een keer per week mijn kwasten echt grondig te wassen, maar daar zijn mijn sowieso al droge handen het niet altijd mee eens. Nu de kwastenklus voorbij is en ik mijn handen net heb bedolven onder een dikke laag handcrème, lijkt het me de ideale gelegenheid om te schrijven over twee L'Occitane favorieten.

Járen geleden kocht ik mijn eerste L'Occitane handcrèmes en hoewel ik ze goed vond, kwam de echte coup de foudre pas later, met dé handcrème der handcrèmes, Shea Butter Hand Cream. 20% karité zorgt voor superzachte en gevoede handen en nagels. De dikke crème moet je even inwerken, maar daarna kan je vrij snel weer verder. Het tubetje van 30 ml is daarenboven het perfecte handtasformaat, ongeacht de handtas, groot of klein. 

Nu L'Occitane in 2016 maar liefst 40 verjaardagskaarsjes uitblaast, doen ze dat dan ook in stijl met een mooi eerbetoon. Voor die speciale gelegenheid zitten de grote formaten zowel de Shea Butter Hand Cream als de Shea Butter Rose Hand Cream verpakt in een kleurrijke jubileumeditie '40 years of love'. Met zijn 150 ml absoluut geen handtasformaatje meer, maar prijsgewijs is dit een voltreffer - hoe groter het formaat, hoe goedkoper de prijs per liter, hoera! Bij mij kreeg hij een ereplaatje op mijn bureau - veel liefde terug, L'Occitane!

Mijn andere favoriet is de Amande Velvet Hands - ook deze kocht ik al meermaals in het formaatje van 30 ml. Hij is minder dik dan de Shea Butter Hand Cream en lijkt qua textuur eerder op een opgeklopte amandelroom. Ja, dat klinkt inderdaad net zo heerlijk als het is. Hij werd dan ook geformuleerd met amandelmelk en -olie, amandelproteïnen en de typische, poederige amandelgeur. De amandelstamcellen hebben blijkbaar sterke regenererende eigenschappen zodat ze de huid niet alleen helpen verzorgen, maar ook verstevigen. Aan deze nieuwe variant werd er ook een SPF 15 toegevoegd. En dat is helemaal niet zo vreemd, wetende dat onze handen constant blootgesteld worden aan de zon met op termijn lijntjes en zonnevlekken tot gevolg, maar we daar eigenlijk nauwelijks specifieke verzorging voor voorzien. Met deze zonnebescherming probeert L'Occitane dat wat te verhelpen. Regelmatig smeren blijft dus de boodschap!

L'Occitane Shea Butter Hand Cream 40 years of love - 150 ml voor € 21,00
L'Occitane Amande Velvet Hands - 75 ml voor € 19,00

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

15 opmerkingen

 1. Wat een leuke kleurrijke foto :) kei fijn!
  Ik gebruik nu handcreme van couvent des minimes met karité boter, dat is van hetzelfde bedrijf als l'occitane.. Ben er echt tevrede van :)

  Ilona
  www.artthisisart.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat klopt inderdaad! Ze hebben wel wat gelijkenissen, dus die handcrème kan niet slecht zijn :-)

   Verwijderen
 2. Die hebben altijd de heerlijkste geurtjes, en zo een fijne formule! Benieuwd naar deze!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik val meestal voor hun LE handcrèmes, haha. En dan maar inslaan! :D

   Verwijderen
 3. Die Amande Velvet Hands klinkt echt enorm goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De Shea Butter variant is zo goed! Vooral mijn nagelriemen knappen ervan op. Super handig dat die er nu ook in een grote tube is :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De handcrème met shea butter klinkt heerlijk. Heb er zelf nog nooit ene geprobeerd van L'Occitane.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker doen! Deze karité handcrème is echt de moeite. En je kan een 30 ml formaatje proberen. Mocht het niet tegenvallen, is het dan nog geen ramp ;-)

   Verwijderen
 6. Ik ben ook gek op deze handcrèmes! Ik heb ook eentje van een geparfumeerde lijn en die is niet slecht, maar op het moment niet hydraterend genoeg. Die komt dan in de zomer wel van pas ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik heb ook al eens die Cherry Blossom handcrème gekocht, een pak lichter. Inderdaad fijn voor warmer weer, maar de Karité is net wat voedender.

   Verwijderen
 7. Wauw, wat een prachtige foto! Zo scherp en helder, mijn complimenten! Ik heb ook gek op de handcrèmes van L'Occitane. Vooral de Shea lijn en de Amandel lijn zijn groot favoriet hier :)

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig