13 april 2016

The Kiehl's experience: skin test

Kiehl's

Onlangs had ik al eens een mini skin test op een Kiehl's event. Gisteren kreeg ik the full treatment in de Kiehl's store in Wijnegem!

Kiehl's

Kiehl's

Kiehl's

Kiehl's

Het was al even geleden dat ik er geweest was en het was dan ook de allereerste keer dat ik de winkel mocht ontdekken. Deze Kiehl's store voelt heel ruim en open, het is de New Yorkse loftstijl die ze hier hebben doorgetrokken - I like! Kiehl's, van oorsprong een New Yorks apothekersmerk, heeft intussen een heel arsenaal aan producten voor mannen en vrouwen en voor huid en haar. Ze gaan er prat op dat hun producten steeds uitgebreid worden getest (maar nooit op dieren) en eveneens geschikt zijn voor de gevoelige huid.

Ik werd er gastvrij ontvangen door Vanessa en haar collega en mocht direct plaatsnemen aan de marmeren tafel in het midden van de winkel. Daar staan de nodige testers en kan je meteen de textuur van de producten uittesten op je huid. 

De skin test begint eerst met het meten van het vochtgehalte van je huid. De tool lijkt een beetje op een temperatuurmeter, maar vertaalt het vochtgehalte in je voorhoofd en wangen in een bepaald percentage. Idealiter zit je aan een vochtgehalte van 50% - en ik zat daar, zoals verwacht, onder. Ik had er natuurlijk wel net een autorit van een uur op zitten met de airco aan, maar dan nog: 28,8% op mijn wangen en 33,8% op mijn voorhoofd. Dan kan beter!

Dan volgen de talgpatches: twee 'papiertjes' die ze alweer tegen voorhoofd en wangen houden en die een indicatie geven over het talggehalte in de huid. Mijn wangen bleken vrij normaal, mijn T-zone vertoonde iets meer talg en was dan gemengd tot vet.

Tot slot wordt er ook gepeild naar je eigen 'huidbezorgdheden', zoals dat heet. Voor mij was dat in de eerste plaats voldoende hydratatie, maar ik wilde ook zeker iets doen aan het gebrek aan éclat. Op basis daarvan stelde Vanessa een huidverzorgingsroutine op - ze houdt daarbij wel rekening met het aantal stappen waar jij je comfortabel mee voelt. Ik ging - uiteraard! - voor een uitgebreide routine, haha.

Kiehl's

Kiehl's

Ik vertelde dat ik last had van droge handen en voeten en dus zeker dagelijks handcrème moet smeren. Een van hun bestsellers is de Crème de Corps - de lichtere variant zit in een flesje, de smeuïge variant in een pot. Specifiek voor handen, voeten en eigenlijk alle droge plekken, stelde ze de Intensive Treatment and Moisturizer voor. Ik mocht deze laatste ook op mijn handen uittesten en amai... ik ben met superzachte pollekes naar buiten gelopen!

Voor mijn gekleurde haar met drogere punten stond de Damage Repairing & Hydratring lijn klaar met shampoo, conditioner en leave-in treatment. Af en toe kan een Olive Fruit Oil maskertje ook deugd doen. Hiervan kreeg ik ook een aantal staaltjes mee.

Kiehl's

Maar nu op naar het echte werk: de gezichtsverzorging! Dit zou een mogelijke ochtendroutine kunnen zijn: een milde start met de Centella Skin-Calming Facial Cleanser en de Calendula Herbal-Extract Toner. Die laatste bevat de echte bloemblaadjes, echt tof om te zien! Ook Kiehl's heeft een essence in het assortiment (Iris Extract Activating Treatment Essence), hiervan moet je slechts een paar druppeltjes gebruiken voor je verder gaat met de serums. 

Grote aanrader voor mijn naar vocht snakkende huid: het Hydro-Plumping Re-Retexturizing Serum Concentrate, dat je zowel op de huid als rond de ogen mag gebruiken. Op mijn huid op te peppen en voor éclat te zorgen, stelde ze het verkwikkende Daily Reviving Concentrate voor. Dit zit sinds september in het assortiment en is eigenlijk de dagversie van de bekende en geliefde Midnight Recovery Concentrate.

Voor rond mijn ogen ging ze voor de Powerful Wrinkle Reducing Eye Cream, wat ze benoemde als de "Creamy Avocado Eye Cream maar dan met een extra kick". Benieuwd of deze wat kan betekenen voor mijn donkere kringen!

Nog zo'n bestseller: de Ultra Facial Cream - ook daarvan heb ik een staaltje mee, het zou een perfecte dagcrème zijn! Maar omdat de Ultra Facial geen SPF bevat, volgt er nog een extra product en dat is hun Ultra Light Daily UV Defense met SPF 50. Voor zo'n hoge SPF voelde de crème absoluut niet vettig aan, het werkte eerder matterend. Het zou dus ideaal zijn voor onder de make-up!

Kiehl's

's Avonds kan ik terug beginnen met dezelfde reiniger en toner, maar wordt het serum wel aangepast. Dit is hun laatste nieuwe, Nightly Refining Micro-Peel Concentrate. Een nachtpeeling, maar dan zacht genoeg voor dagelijks gebruik. Omdat mijn huid echt wel vocht nodig heeft, voegde ze ook in de avondroutine het Hydro-Plumping Re-Retexturizing Serum Concentrate toe.

De meer balsemachtige Midnight Recovery Eye werd toegevoegd, om dan te eindigen met een powderduo: enkele druppeltjes van het Midnight Recovery Concentrate mengen met een pompje van het Powerful-Strength Line-Reducing Concentrate met 10,5% pure vitamine C en mijn huid zou er tiptop moeten uitzien! Het was even wennen dat er in deze routine geen echte nachtcrème bij zat, maar op zich zou dat met deze producten niet nodig zijn.

Kiehl's

Om het helemaal af te werken, stelde Vanessa nog enkele maskertjes voor. Het Ultra Facial Overnight Hydrating Masque zou ik af en toe kunnen gebruiken in plaats van het Midnight Recovery Concentrate en het Powerful-Strength Line-Reducing Concentrate, want zou mijn huid alweer een extra vochtboost geven. Ook het Cilantro & Orange Pollutant Defending Masque kan je een hele nacht laten intrekken, dat geeft niet enkel vocht maar ook de nodige anti-oxidanten. Het typische masker is dan weer het Turmeric & Cranberry Seed Energizing Radiance Masque, een echt kleimasker dat de bloedcirculatie helpt stimuleren doordat je nadien het gedroogde masker losweekt met wat water en de zaadjes inmasseert.

Zeker dat laatste klonk supergoed, ik gebruik namelijk wel graag kleimaskers. Ik ging dan ook naar huis met de nodige testers - back soon met mijn bevindingen! Als je graag eens een Kiehl's skin test probeert, ik kan het alleen maar aanraden. Het is leuk om te doen en je leert er ook echt iets van bij. Het helpt ook dat je bijgestaan wordt door een Kiehl's expert, want als je zo in de winkel staat voor de rekken vol producten, kan het wel eens gebeuren dat je niet meteen weet wat te proberen. Have a nice day!

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

14 opmerkingen

 1. Fijn om te horen dat je het een leuke ervaring vond. Veel succes met de producten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er onwijs leuk uit, mooi opgesteld ook de winkel!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er goed uit daar. Ik heb nog nooit iets geprobeerd van het merk Kiehls.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel erg leuk! Ook je foto's vind ik super, ze stralen echt gezelligheid uit!

  Ilona
  www.artthisisart.com

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heb jaren geleden ook eens zo'n test gedaan. Ik gebruik sindsdien bijna elke dag de Ultra Light Daily UV Defense en het Midnight Recovery Concentrate

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb ook zo'n test in Antwerpen laten doen. Erg handig! En Kiehl's heeft zulke fijne producten :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vond het ook handig om eens te doen - zeker omdat je echt goed geholpen wordt.

   Verwijderen
 7. Kiehl's heeft zalige producten, ik ben er nu ook enkele aan 't gebruiken. Fijn dat je een persoonlijk advies kreeg!

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig