10 april 2016

Givenchy Summer 2016: Les Saisons

Givenchy Les Saisons

Zon! Na een aarzelende start op zaterdag, werd het een heerlijk zonnig weekend en wordt er morgen zelfs een fantastische 20°C beloofd. Het kriebelde enorm en dus trok ik vandaag een zomers, geel kleedje aan en zette een zonnebril op mijn snoet.
Voor de make-up vond ik inspiratie in de komende zomercollectie 2016 van Givenchy, Les Saisons: bronzen tinten, aqua accenten en een perzikroze lip.

Givenchy Les Saisons

First things first: aqua accenten! Een neutrale, bronzen look schreeuwt af en toe wel eens om wat meer kleur om u tegen te zeggen. Een stevige punch, de zogenaamde pop of colour die je look meteen een twist geeft. De waterproof Khôl Couture Waterproof bestaat in een aantal kleuren: naast de obligatoire zwarte en bruine khôl, zijn er ditmaal ook vier felle zomerkleuren. Nummer 3 Turquoise is een typisch zomerkleurtje - het type blauw dat op paradijselijke plekken op aarde niet te onderscheiden valt van de hemel en de zee, heerlijk!

Pigmentatiegewijs zéér in orde en Khôl Couture glijdt niet enkel over de huid, maar ook over de waterlijn. Hij presteert ergt goed en is bestemd tegen zowel vocht als talg. Hij houdt het dus perfect uit op mijn waterlijn en is volledig vrij van transfer onder de ogen. Het gebruiksgemak van een automatisch potlood vind ik altijd top - onder het turquoise dopje achteraan verschuilt zich nog een mini slijpertje waarmee je de punt altijd superscherp kan houden.

Ik zei het al in dit artikel: cushion, everything! Givenchy gooit het over een andere boeg en ontwikkelde de Cushion Kiss, een balsemachtige lipgloss die met een cushionapplicator werkt. Eerlijk gezegd ontsnapt de meerwaarde van deze applicator me een beetje - schattig, dat wel, maar niet extraordinair in gebruik ten opzichte van een standaard sponsapplicator. Zacht, dat ook - de bolvormige cushion helpt de gloss verdelen over de lippen op de meest aangename manier. Als je tijd hebt, kan je je lippen een impromptu massage geven.

Cushion Kiss bestaat in Coral Kiss en Berry Kiss - in de tube lijkt Coral Kiss melkachtig koraal en doet Berry Kiss mij denken aan een juicy bessencoulis. Op de lippen krijg je een meer subtiele, zomerse waas die je lippen voedt en tegelijk voor een glossy effect zorgt. De textuur is een klein beetje plakkerig (wat in mijn ogen bijdraagt aan de houdbaarheid) en voelt ook fris aan. Omdat de Cushion Kiss zich wat mengt met mijn eigen lipkleur, lijkt Coral Kiss op mijn lippen een beetje rozer dan op mijn arm. Ik vind hem supermooi!

Givenchy Les Saisons


Elk jaar opnieuw stelen de poeders de show en dat is ook nu niet anders. Check de sterrenpracht op het Les Saisons Poudre Bonne Minne! Givenchy werkt altijd met een talkvrije gelformule - het maakt het poeder zeer licht en bijna materieloos, maar nog steeds geweldig gepigmenteerd en toch met een soort van luchtigheid en luminositeit die je kan laten stralen. Met het Poudre Bonne Minne kan je zelf kiezen wat je ermee doet: er zijn vijf verschillende tinten dus kan je spelen met de 'bronzey-ness'.

Ik heb het poeder nu al een aantal keer gebruikt en de sterren zijn nog steeds goed zichtbaar. Uiteindelijk zullen deze wel verdwijnen, maar goed... het is het gebruiken zeker waard! Ook handig: het doosje is zeer compact, maar verspilt absoluut geen ruimte en bevat toch een goede 10 gram aan product.

Givenchy Les Saisons

Givenchy Les Saisons

De allerlichtste kleur is N°00 Moonlight Saison, gevolgd door N°01 Première Saison. Ik gebruik N°02 Douce Saison, wat de middelste kleur is. Niet superlicht, maar ook niet overdreven donker. Je ziet wel dat het een echte warme bronzer is met een overduidelijke oranje ondertoon die zonder veel moeite de zomerzon op je gezicht laat verschijnen. Omdat ik nog vrij bleek ben, ben ik voorzichtig geweest en heb ik mij braafjes gehouden aan de zogenaamde 3-beweging. Met mijn fluffy MAC 138 bracht ik wat warmte aan op mijn voorhoofd, net onder de jukbeenderen en op de kaaklijn. Niet té veel, want zoals gezegd: gepigmenteerd! Een kleur verder vind je N°03 Ambre Saison en de donkerste van de vijf is N°04 Extrême Saison. Laat de zon maar komen!

Givenchy Khôl Couture Waterproof - 0,3 g voor € 22,50
Givenchy Les Saisons Poudre Bonne Minne - 10 g voor € 50,00
Givenchy Cushion Kiss - 10 ml voor € 26,00

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

10 opmerkingen

 1. Vind de collectie van deze zomer niet zo héél wauw, maar toch weer héél mooie producten hé zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het poeder is super mooi, het potlood ook, ik heb het paarse en ook dat is geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Superfrisse zomerlook! De lipgloss spreekt me echt aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Al die zomercollecties, kan niet wachten tot de zomer er écht is!
  Frisse look, mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh mooi, die lipgloss is superleuk en dat blauwe lijntje maakt je look zo speels en tof!

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig