16 mei 2016

Brushes: Charlotte Tilbury & Tom Ford

Charlotte Tilbury Tom Ford brushes

De juiste tools zorgen al voor het halve werk - mijn collectie make-upkwasten is dan ook vrij uitgebreid. Kwasten voor foundation en concealer, allerlei poederproducten, eyeliner, ... ik heb ze allemaal. Niet allemaal tegelijk gekocht, maar een soort van gespaard en verzameld door de jaren heen.

Ik bezit veel MAC (een redelijk goede prijs-kwaliteitverhouding, ik gebruik nog steeds kwasten die ik tien jaar geleden kocht en die er, zelfs na ettelijke keren wassen, nog steeds als nieuw uitzien) maar evenzeer Zoeva (budgetvriendelijk en toch degelijk, wel enkel online te koop) en Real Techniques (diervriendelijk en budgetproof, onder meer te koop bij Di, Lookiss en bij webshop Beauty & Bobs. Echter geen fan van de breed uitlopende kwasten die veel plaats innemen in kwastenhouders).

En toch kon ik het niet laten om er nog een paar extra te kopen - as you do. Ik houd van de make-up van Charlotte Tilbury, en was best benieuwd naar haar kwasten. Ik bestelde het duo online bij De Bijenkorf, waar ze sinds kort het hele assortiment verkopen. De prijzen zijn dezelfde als bij Charlotte Tilbury zelf en De Bijenkorf dweept met next day delivery. Die kwam er niet, maar twee dagen levertermijn is anders ook niet mis. Ik kocht de compacte Eye Smudger Brush en de fluffy Powder & Sculpt Brush - zijn het geen plaatjes? De Charlotte Tilbury look en feel is zeer herkenbaar, met donkere handvaten en rosé gouden verbindingsringen. Opvallend: de handvaten zijn niet volledig rond maar hebben licht afgevlakte stukken, zodat de kwast je niet al rollend ontglipt.

De Eye Smudger Brush doet zijn naam alle eer aan: het is een klein, rond en dik kwastje dat zonder problemen kleur plaatst én er een smokey resultaat aan geeft. Het uitwerken van de oogschaduw gaat erg gemakkelijk en het kwastje is klein en precies genoeg om onder mijn ogen alles uit te smudgen. Ik had het op basis van de foto's ietsje platter verwacht, maar ik ben er zeker blij mee. Ik had even hoge verwachtingen van de Powder & Sculpt Brush - de vorm leek mij perfect voor zowel bronzer als highlighter. En hoewel de vorm op zich niet teleurstelt, vind ik de kwaliteit van deze kwast ondermaats. Aan de buitenkant springen er enkele haartjes alle kanten op, bovenop voelt de borstelkop een klein beetje prikkend en in z'n totaliteit mis ik gewoon een gevoel van ultieme zachtheid - ook nadat ik de kwast al eens gewassen heb. Het is niet zo dat de kwast van bar slechte kwaliteit is - het is gewoon niet wat ik ervan verwacht had en al helemaal niet voor deze prijs. Ja, hij werkt en ja, ik ga hem blijven gebruiken, maar eerlijk... ik denk dat je voor dit geld een betere kwast kan vinden. En dat vind ik echt jammer neer te schrijven, want ik ben oprecht fan van Charlotte Tilbury en haar merk.

Charlotte Tilbury Tom Ford brushes

Als het nog ietsje luxueuzer mag, check dan de kwastenlijn van Tom Ford Beauty. De Cheek Brush stond al ruim twee jaar op mijn wishlist, maar tot een daadwerkelijke aankoop kwam het nooit. Begrijpelijk: Tom Ford Beauty is niet goedkoop dus de prijs van de kwasten is navenant. Twijfelde ik vorige zomer nog in New York, tijdens mijn one day citytrip in Londen ging ik er gewoon voor. En ach... had ik dit maar eerder gedaan! WAUW. Hij is net zo goed, geweldig, zacht en luxueus als hij eruit ziet. De kwast is heel erg dik en dicht gepakt en de haren voelen su-per-zacht aan. Door die densiteit 'pakt' hij mijn blush heel goed op en verdeelt hij de kleur ook zonder problemen, strepen of vlekken over mijn wangen. Iets simpels als blush aanbrengen, wordt nu ineens een heus verwenritueel. Ik gebruikte tot nu toe steeds een schuine MAC 168, maar de Tom Ford Cheek Brush kroonde zichzelf van de eerste minuut tot onbetwistbare nummer één blushkwast en stelt mij dus ab-so-luut niet teleur! Gelukkig maar. Een nadeel: nu wil ik er natuurlijk meer, haha! Niet in België te koop, maar wel online bij Harrod's, Selfridges en blijkbaar ook bij onze noorderburen van De Bijenkorf.

Charlotte Tilbury Eye Smudger Brush - € 32,00
Charlotte Tilbury Powder & Sculpt Brush - € 45,00
Tom Ford Cheek Brush - € 80,00 o.m. bij Harrod's en Selfridges

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

8 opmerkingen

 1. Ze zien er goed uit! ze zijn het sowieso wel waard!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Er zijn tegenwoordig zoveel kwasten op de markt, ieder merk heeft ze wel en vaak worden ze allemaal in dezelfde fabriek gemaakt da's het grappige. Marketing he? Maar toch is er een verschil in kwaliteit, jammer van de CT Powder & Sculpt brush, maar je hebt er gelukkig genoeg!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat sommige kwasten in dezelfde fabriek worden gemaakt, dacht ik al wel. De lay-out is nét iets te gelijkaardig :-) Maar soms merk je inderdaad wel een verschil in kwaliteit. Bummer van die CT kwast, al zal ik niet sterven aan een gebrek aan kwasten (maar jij ook niet, vermoed ik, haha!)

   Verwijderen
 3. Zo jammer van die CT kwast. Stond ook nog op mijn lijstje, maar deze ga ik nu wel schrappen dan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wie weet heb je geluk en is de jouwe van betere kwaliteit? Ik zou in elk geval pas kopen als je er eentje live kan testen. 't Is zo een beetje tegengevallen, omdat ik op foto en goed geluk besteld heb.

   Verwijderen
 4. Jammer van die CT kwast, zeker voor dat geld, maar o wee, nu ben ik echt wel benieuwd naar die kwast van TF!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ja, die TF kwast is dé aanrader. Een gigantische hap uit mijn portemonnee, maar elke cent waard. Ik zit nu te azen op de grote Powder Brush, dat wordt mijn volgende spaarprojectje ;-)

   Verwijderen
 5. Ik heb ook veel goeds over Tom Ford gehoord, die prijs is toch iets wat mij voorlopig tegenhoud.

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig