14 juni 2016

Biotherm Aquasource Everplump, Liquid Glow & Wonder Mud

Biotherm Aquasource Everplump

Ik deelde in deze contreien al meermaals iets over hydratatie en waarom ik dat zo belangrijk vind. Nog steeds is het een van de steunpilaren in mijn skincare routine, maar 'basic' is het allerminst. In april werd ik uitgenodigd voor een fotoshoot naar aanleiding van een collab tussen Biotherm en weekendmagazine NINA en daar werd ik weer helemaal ondergedompeld in een skincare lijn die intussen 18 jaar (!) bestaat: Biotherm Aquasource.

Aquasource klinkt voor mij zó bekend in de oren, maar dat kan natuurlijk ook niet anders als het al zo lang op de markt is - en door de jaren heen telkens werd verbeterd en gefinetuned. Ik voegde een aantal producten toe aan mijn ochtend- en avondroutine. 's Morgens zoek ik vooral naar oppeppers. Hoewel ik vroeg opsta, ben ik absoluut geen ochtendmens, dus heb ik producten nodig die mij wakker krijgen aka fris zijn.

Het kleine potje met de azuurblauwe gel is Biotherm Aquasource Total Eye Revitalizer, die de oogcontouren verfrist en ontzwelt door de oogzone ook effectief te laten afkoelen. Je kan het effect versterken door je oogverzorging in de koelkast te bewaren, maar ook daarbuiten voelt de Total Eye Revitalizer van zichzelf erg fris aan en dat is deels aan de textuur te danken. Die textuur is tegelijkertijd compact als een balsem én waterachtig als een gel en bevat een mentholderivaat, cafeïne, vitamine B3 en extract van sakurablad. De hydraterende formule laat de zone onder mijn ogen ook wat gladder lijken en probeert droogtelijntjes in de hand te houden. Ik vind het een fijne, hydraterende oogcrème die niet verzwaart of irriteert, maar voor stevige anti-ageing moet je elders zijn.

Eenzelfde verkoeling is te vinden in de laatste Aquasource-vernieuwing: Biotherm Aquasource Everplump. Een grotere pot, dus een dagcrème! Zo op het eerste zicht is dit een eerder stevige textuur, maar het glansje in de formule wijst op meer. Everplump bestaat uit een verhouding die 85% waterachtig - 15% olieachtig is, waarbij de olie een draagnet vormt voor het netwerk van waterdruppels die de huid hydrateren. Van zodra je Everplump uitsmeert, transformeert 'ie naar een waterformule die onmiddellijk door de huid wordt opgenomen. Everplump vertrekt dus als een gel, verfrist de huid en verandert naar een waterachtig serum, om de huid af te werken als een primer - een fenomeen dat ik ook al beschreef in de review over deze Garnier Hydra Bomb skincare! Het effect is zeer gelijkaardig, weliswaar een beetje luxueuzer: een geplumpt effect dat je huid hydrateert en een goede gladmakende basis vormt voor make-up.

Ingrediëntgewijs werkt Biotherm voor Everplump met het zogenaamde blauwe hyaluron, te vinden in Frans Polynesië, waar in de zee het koude Antarctische water het warmere water van de Stille Oceaan ontmoet en een uniek resultaat bekomt vol met microscopisch leven dat de meest barre omstandigheden overleeft. Het blauwe hyaluron dat daaruit wordt onttrokken, is in staat om tot 1000 keer zijn eigen gewicht aan water vast te houden. Daarmee stimuleert het de huid om vanbinnen uit het huideigen hyaluronzuur terug te versterken en dat maakt Everplump een goede hydraterende crème voor de 30+ huid. Daarnaast zit er ruim 15% glycerine in de formule verwerkt, dat alweer vocht helpt vasthouden, maar eveneens wat dimethicone (oftewel siliconen) die het gladmakende effect versterken.

Biotherm Skin.Best Liquid Glow Aquasource Night Spa

's Avonds mag mijn routine wat rijker zijn - niet noodzakelijk vettig, maar gewoon iets rijker, meer herstellend dan de frisheid die ik 's ochtends zoek. Daarvoor meng ik graag twee producten: Biotherm Skin.Best Liquid Glow en Biotherm Aquasource Night Spa.

Biotherm Aquasource Night Spa combineert de hydraterende formule van de Aquasource dagverzorgingen met een rijkere maskertextuur tot een zogenaamde sleepingpack om superveel vocht toe te dienen. De dikke gel-balsem smelt nochtans goed weg en voelt nog best fris aan, maar de textuur is opmerkelijk dikker en meer 'dekkend' dan die van Everplump. Idealiter leg je een dikke laag en gebruik je de Night Spa ook echt als een masker om na vijf minuutjes het teveel aan product te verwijderen en dan de rest te laten inwerken... alleen gebruik ik het zo niet, haha!

Ik neem een dotje (zoals bij elke andere nachtcrème - geen verspilling hier!) en meng het met twee of drie druppeltjes van de Biotherm Skin.Best Liquid Glow. Deze twee vormen perfecte partners!

Liquid Glow is een zogenaamde droge olie en ruikt erg verfrissend. Het combineert voedende oliecomplexen met astaxanthine, een extract uit een microwier dat werkt tegen oxidatieve stress door UVA, fotoveroudering en door UVB veroorzaakte hyperpigmentatie. Samen hebben ze een hoog gehalte aan vetzuren die je huid een boost geven en werken tegen droogheid, vale teint en vroegtijdige veroudering.

Je kiest zelf voor de manier waarop je het gebruikt, afhankelijk van de noden van je huid. Je kan de Liquid Glow namelijk mengen met zowel dag- als nachtverzorging of het op zichzelf gebruiken. Overdag beschermt het tegen oxidatie, 's nachts zuivert en ontgift het de huid. Voor mij versterkt het de werking van de Night Spa door er nog een tikkeltje antioxidanten aan toe te voegen. De olie kan zich anderzijds inwerken in de gel-balsemtextuur en dat vergemakkelijkt voor mij de manier van aanbrengen. De volgende ochtend ziet mijn huid er goed uitgerust uit en zet ik het plumpend effect verder met mijn dagverzorging.

Biotherm Skin.Best Wonder Mud

Een groen maskertje voor de moderne supervrouw, deze Biotherm Skin.Best Wonder Mud. Het is een oxygenating resurfacing mask met algenextracten. Wonder Mud geeft de vale en grauwe stadshuid een beetje extra zuurstof en antioxidanten en heeft ook een reinigend textuureffect.

Een spotlight op drie van de ingrediënten!

Vooreerst de Haematococcus pluvialis: dit is een alg die tot de familie van de groene algen behoort, maar een hoge dosis astaxanthine bevat, waardoor het een felrode kleur krijgt. Die astaxanthine heeft een super antioxiderend effect en neutraliseert vrije radicalen die de huid schade zouden kunnen toebrengen.

Daarnaast is dit een kleimasker - grote favoriet van mij, want kleimaskers hebben zuiverende, absorberende en verzachtende eigenschappen. Biotherm gebruikt hiervoor een Ghassoel-extract dat een aantal minerale elementen bevat zoals magnesium, calcium, ijzer, kalium en natrium en de huid diep zuivert zonder de beschermende lipidenlaag aan te tasten.

Subtiel verwerkt in het masker vind je tenslotte stukjes fijngemalen abrikozenpitten. Ze geven een extra exfoliërend effect eens je het masker verwijdert.

Wonder Mud zit in een zware, glazen pot en je krijgt 50 ml waarmee je ruim toekomt. Je brengt zelf naar gelieven een laagje aan: op je hele gezicht of enkel op de T-zone of de jukbeenderen. Van mij mag 'ie over heel mijn gezicht! De luchtige mousse-achtige textuur smeert vlotjes uit, voelt fris aan op de huid en is helemaal aangepast aan de moderne supervrouw, want moet slechts drie minuutjes inwerken! Verwijderen doe je met wat water en dan geven de abrikozenpitjes nog eens dat exfoliërend effect.

Op mijn huid geeft Wonder Mud een verfrissend effect, het trekt mijn huid een beetje strak, alles ziet er wat egaler en zuiverder uit. Het geeft mijn huid een echte boost en die opkikker maakt het ook een plezier om te gebruiken. Voor slechts drie minuutjes inwerktijd is dat een meer dan prima resultaat!

Biotherm Fluide Solaire Wet or Dry Skin

Ik vind het zo jammer dat ik de Biotherm Fluide Solaire Wet or Dry Skin nog niet deftig heb kunnen testen - euhm, hállo zomer?! Nochtans iets om naar uit te kijken, want deze werkt even efficiënt op de droge als op de natte huid en is geschikt voor de gevoelige huid. Oftwel: je huppelt het zwembad of de zee uit en kan je zonder problemen onmiddellijk insmeren met een extra laagje bescherming. De waterafstotende technologie voorkomt dat de fluide zich mengt met het water dat nog op je huid hangt en zorgt ervoor dat je het steeds snel en streepvrij kan aanbrengen. De textuur van de Fluide Solaire is vloeibaar en smeltend, ruikt naar zonnige citrus en beschermt je gezicht én je lijf tegen zon, zee en wind. Ik ga dit jaar niet op reis, dus ik reken op het Belgische weer!

Biotherm Aquasource Total Eye Revitalizer - 15 ml voor € 30,00
Biotherm Aquasource Night Spa - 50 ml voor € 45,00
Biotherm Aquasource Everplump - 50 ml voor € 50,00
Biotherm Skin.Best Liquid Glow - 30 ml voor € 38,00
Biotherm Skin.Best Wonder Mud - 50 ml voor € 55,50
Biotherm Fluide Solaire Wet or Dry Skin - 200 ml voor € 27,80

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Ik werd niet financieel gecompenseerd voor mijn deelname aan de fotoshoot, maar mocht wel enkele producten mee naar huis nemen. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

11 opmerkingen

  1. Wat een mooie producten allemaal! Heb al enkele samples opgebruikt van Biotherm en was telkens enthousiast!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooie producten, ik ben benieuwd naar de ooggel :)
    X

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oooh naar de Wonder Mud ben ik wel heel benieuwd.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Night Spa en wondermud zou ik graag eens willen proberen, klinkt er goed!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. De Liquid Glow vind ik een erg fijn product!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Jeetje, wat een ongelofelijk prachtige foto's toch weer! Zelf spreekt de Liquid Glow mij enorm aan.

    BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig