17 juni 2016

Let's meet: Makeup Revolution

Makeup Revolution

Een kleine twee jaar, zolang bestaat Makeup Revolution al. Opgericht in Londen en van daaruit bezig aan een kleine revolutie, want inmiddels hebben ze ruim 300 producten in stock, betaalbaar en dierproefvrij.

Sinds kort is een selectie van Makeup Revolution ook bij Di Beauty & Care te koop en dat maakt het eens zo toegankelijk. Een van de sterktes merk is het ruime aanbod aan paletjes en daarvan worden er dus ook een aantal bij Di verkocht.

Makeup Revolution Ultra Blush Palette Golden Sugar

Bij uitstek mijn favoriet is het Makeup Revolution Ultra Blush Palette in Golden Sugar. Ik gebruikt het paletje laatst nog in mijn Get Ready With Me-filmpje.

De verpakking is strak en gemaakt van glanzend plastiek met een belettering in rosé goud. Rondom zit nog een kartonnen doosje, waar je vrij accurate foto's ziet van de blushkleuren. In het blushpalet zitten geen overbodige kwasten of tools, gewoon acht pannetjes met product en een grote spiegel. Meer moet dat niet zijn!

Makeup Revolution Ultra Blush Palette Golden Sugar

De kleuren hebben dan geen aparte namen, Golden Sugar heeft gelukkig een mooie en veelzijdige kleurenselectie zodat je de kleuren goed uit elkaar kan houden. Voor mij dienen ze niet allemaal als blush, maar werkt Golden Sugar net als een heel complementair paletje met een witgouden highlighter, vijf blushes en twee bronzers. Met uitzondering van een bronzer, bevatten alle kleuren trouwens een flinke dosis glans of glitter, dus daar moet je wel van houden. Ik was erg onder de indruk van de kwaliteit van de blushes. Ook al lijken de armswatches niet allemaal even gepigmenteerd, op mijn wangen presteren ze toch stuk voor stuk bovengemiddeld. Met zo'n paletje heb je dus meteen alles in huis en het lijkt me ook heel handig om mee te nemen op reis of op weekend. Toppertje!

Makeup Revolution Ultra Eyeshadows Flawless Matte

Van de shimmer over naar een paletje vol matte kleuren met Makeup Revolution Ultra Eyeshadows in Flawless Matte. Maar liefst 32 verschillende kleuren in allerlei tinten, en stuk voor stuk mat! De selectie kleuren is misschien niet heel spannend, maar Flawless Matte is mogelijks wel de beste back-up voor elk oogschaduwpalet dat alleen uit glanzende kleuren bestaat en waar je dus af en toe een matte transitiekleur in mist.

Verpakkingsgewijs lijkt Flawless Matte op Golden Sugar van hierboven: een zwarte, glanzende verpakking, een grote spiegel, geen overtollige kwastjes en een kartonnen doosje, maar ditmaal in rosé goud.

Makeup Revolution Ultra Eyeshadows Flawless Matte

De pannetjes bevatten elk 0,5 gram en zijn dus een medium formaat te noemen. In dit paletje hebben de kleuren wél namen, maar die zijn enkel geprint op het plastiekje dat over de oogschaduw ligt. Als je net als mij de gewoonte hebt om dergelijke plastiekjes in de vuilbak te smijten, ben je ze kwijt - bummer. Niet dat ik dat dermate belangrijk vind, maar toch.

Makeup Revolution Ultra Eyeshadows Flawless Matte

Rij 1: Flaw - Nutmeg - Pearl - Matte - Shell - Chrome - Cork - Stone 


Rij 2: Cool - Sand - Fawn - Muse - Warm - Mud - Leather - Smoke


Rij 3: Antique - Nut - Taupe - Rosewood - Rust - Bear - Olden - Charcoal


Rij 4: Soft - Oak - Bark - Warm - Burnt - Wood - Earth - Carbon

En nee, dat is geen typfout. Zowel in de tweede als in de vierde rij is er een kleur die Warm heet, en toch zijn het twee verschillende kleuren! Productiefoutje?

De swatches vind ik prima - zoals zo vaak bij matte oogschaduw, lijken de armswatches een beetje minder gepigmenteerd, maar voor mij zijn dit perfecte transitiekleuren en dus verwacht ik vooral dat ze mooi blenden en een goede diepte en overgang creëren. Als je alléén maar matte kleuren gebruikt, zou het kunnen dat de kleuren wat te veel samensmelten, maar ik combineer toch steeds matte en glanzende oogschaduw. De eerste rij bevat vrij lichte kleuren die zo goed als een worden met mijn arm (zo bleek ben ik dus, haha) - het enige wat ik mis in het palet, is een diepzwarte kleur.

Makeup Revolution Redemption Palette Iconic 3

De Redemption Palettes van Makeup Revolution zijn zowat de dupes van de Urban Decay Naked paletten te noemen. Het rozig getinte Makeup Revolution Redemption Palette in Iconic 3 is dus de tegenhanger van Urban Decay Naked 3. Dat laatste palet heb ik echter niet in huis, dus echt vergelijken kan ik niet. Online vind je wel verschillende swatches terug en dan blijkt dat de kleuren niet helemaal identiek, maar toch vrij gelijkaardig zijn en dat ook de pigmentatie aan elkaar gewaagd is.

Makeup Revolution Redemption Palette Iconic 3

Anders dan de vorige twee paletjes, is het deksel van Iconic 3 doorzichtig en zie je de (naamloze) kleuren dus van buitenaf. Er zit ditmaal geen spiegeltje aan de binnenkant maar je krijgt er een tweezijdig kwastje bij dat ik voor de swatches heb gebruikt.

Dit is de selectie van twaalf kleuren - drie ervan zijn mat, de rest is in meer of mindere mate glanzend. De pigmentatie is erg goed, de oogschaduw voelt kwalitatief aan en laat zich blenden en ik denk dat Iconic 3 zeker een aanrader is voor wie van rozige, eerder warme tinten houdt.

Mijn kennismaking met Makeup Revolution is op zijn minst zeer aangenaam te noemen. Ik ben onder de indruk van wat ze brengen, zeker aangezien het merk prijsgewijs een voltreffer is. Kennen jullie Makeup Revolution al?

Makeup Revolution - verkrijgbaar bij Di Beauty & Care
Ultra Blush Palette in Golden Sugar - 13 gram
Ultra Eyeshadows in Flawless Matte - 16 g voor € 12,99
Redemption Palette in Iconic 3 - 14 g voor € 6,99

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

14 opmerkingen

 1. Ik vind Makeup Revolution ook een heel fijn merk. Lekker budget en toch van hele goede kwaliteit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het blush palette en het laatste oogschaduw palette vind ik mooi! Volgende keer als ik bij DI ben eens opletten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Woepsie, ik zag ze eergisteren ook liggen bij de Di. Ik vond het zo leuk om te zien. Ook super om te zien dat ze nu le mini macaron gellakjes verkopen. Zo leuk!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die lakjes heb ik precies nog niet gezien, eens op letten de volgende keer.

   Verwijderen
 4. Het blushpalette is mooi he! Ik ben ook onder de indruk van de kwaliteit. Het laatste oogschaduwpalette lijkt me ook heel fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het laatste palette ziet er supermooi uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik nog maar een palette van Makeup Revolution, dus 't wordt eens tijd om wat meer te proberen denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oeh ik wist niet dat de pigmentatie er zo mooi uitzag :D Misschien moet ik ook maar is een kijkje nemen :D x

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh la la, dat Flawless Matte palette.. Je hebt me zó nieuesgierig gemaakt daarnaar! Hij is prachtig =) Sowieso een heerlijk merk dit, ik ben zelf dól op hun blushes!

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig