13 juni 2016

Maybelline Vivid Matte Liquid

Maybelline Vivid Matte Liquid

Ik zie meer en meer merken werken met matte, vloeibare lipsticks. Heel hip dus! Op het eerste zicht past de nieuwe Maybelline Vivid Matte Liquid moeiteloos in hetzelfde straatje - maar eigenlijk verklapt de naam al dat het toch iets anders wordt...

Voor Maybelline was het een uitdaging om te kunnen werken met de structuur van een lipgloss en het desondanks toch de intensiteit van een lipstick toe te eigenen. Standaard laat de formule van een liquid lipstick toe om de kleuren zo intens mogelijk te maken - deze Maybelline Vivid Matte Liquid bevat dan ook twee keer zoveel pigmenten als hun gewone gloss voor twee keer de kleurintensiteit. Dat neemt niet weg dat je met de kleuren kan spelen: van een kleurtje voor elke dag tot een kleurtje voor een feestje. Er zijn acht verschillende tinten, twee nudes, twee felroze, drie varianten van koraal/oranje/rood en een dieppaarse kleur.

Maybelline Vivid Matte Liquid

Maybelline Vivid Matte Liquid

Tegelijkertijd blijft de textuur heel creamy en absoluut niet uitdrogend. Je zou van een matte liquid lipstick verwachten dat hij volledig opdroogt, maar dat is bij de Vivid Matte Liquid juist níet het geval. De toevoeging van 'Vivid' in de naam heeft ook effectief een rol in het lipproduct zelf, in die zin dat de formule nooit volledig opdroogt en evenmin een complete matte finish krijgt. Voordeel daarvan is dat de formule over de lippen glijdt en op geen enkel ogenblik oncomfortabel aanvoelt of afbrokkelt. De finish blijft echter een soort van creamy satijn of fluweel met een flinke punch levendigheid. Wil je een matter effect, zal je de lipstick zelf wat moeten afblotten. Ik vind de Vivid Matte Liquids ook wel echte lipsticks, eerder dan een gloss, omdat het pigment hier overduidelijk in groteren getale aanwezig is dan bij een gloss.

Omdat de lipstick nooit helemaal opdroogt, ervaar je wel wat transfer -  bijvoorbeeld op je glas of op eten. De Vivid Matte Liquid slijt wel heel gelijkmatig af en nadien blijf je achter met een mooie stain. Aanbrengen gaat trouwens heel gemakkelijk want de applicator is smal en afgeplat en loopt uit in een puntje waarmee je netjes kan aflijnen. Een spiegeltje en een vaste hand is echter wel een must omwille van de intensiteit van de kleuren!

Maybelline Vivid Matte Liquid Nude Flush

Maybelline Vivid Matte Liquid Possessed Plum

Maybelline Vivid Matte Liquid Rebel Red

Ik kon drie kleuren testen: de neutraalroze Nude Flush, de diepe en intense Possessed Plum en de opvallende Rebel Red. Ik vind wel dat er een verschil is in textuur tussen de kleuren onderling: Nude Flush en Rebel Red zijn iets meer creamy en egaler, Possessed Plum heeft een tikje meer dat glossy effect en brengt ook iets minder gelijkmatig aan op de lippen, dus daar moet je een keertje extra over gaan. Nude Flush leunt voor mij het meest aan bij een matte liquid lipstick en droogt nog het meest van al op, zonder evenwel 100% op te drogen.

Misschien zullen de Vivid Matte Liquids de die hard liefhebbers van matte liquid lipsticks niet kunnen bekoren, maar er is zeker wel een publiek voor. Niet iedereen houdt van het droge(re) gevoel dat bij een matte liquid lipstick hoort en zal het er dan wel voor over hebben om eens bij te werken, in ruil voor een comfortabel gevoel.

Maybelline Vivid Matte Liquid in Nude Thrill / Nude Flash / Electric Pink / Coral / Orange Shot / Rebel Red / Fuchsia Ecstasy / Possessed Plum - € 6,99 bij de drogisterij en supermarkt

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

9 opmerkingen

 1. Oh wow, die FINISH! Flawless echt. Nude Flush is echt prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oehh..ik vind ze er mooi uitzien!
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben niet zo'n mat-mat liefhebber dus ik denk dat deze wel iets voor mij zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het is toch wat anders dan de echte matte lipsticks.

   Verwijderen
 4. Ik vind de kleuren ontzettend mooi, alle drie zijn prachtig. De finish zou voor mij precies goed zijn. Bonuspunt voor het leuke prijsje! :)

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig