21 juli 2016

Hourglass Ambient Light Correcting Primer

Hourglass Ambient Light Correcting Primer

Ik houd van primers en ik houd van Hourglass - dus was het eigenlijk een no-brainer toen ik de Hourglass Ambient Light Correcting Primer kocht.

Je zag hem al in mijn London haul en intussen zijn we ruim 2,5 maand verder. Ik heb hem dus deftig kunnen testen! De conclusie: well done, Hourglass.

Handig is 'ie wel, deze tube. Heel gemakkelijk, lek- en barstbestendig, compact en ideaal om te doseren. De verpakking is typisch Hourglass - donkerbruin, (deels) glanzend en met gouden accenten. Je ziet ook meteen welke kleur het is, dat wordt vooraan aangeduid met naam en kleur. De Ambient Light Correcting Primer is er in drie verschillende varianten: Dim Light (naturel beige, geeft het effect van gedempt licht), Mood Light (zachtroze, geeft het effect van zacht licht) en Luminous Light (champagne, geeft het effect van kaarslicht). Alle drie de primers zijn eigenlijk bedoeld om de eerste laag licht te leggen, waarna je verder kan met bijvoorbeeld foundation. Op zichzelf, zonder foundation, vind ik de primer overigens niet héél veel meer doen: heel corrigerend of dekkend is 'ie niet - tenzij je al een perfecte huid hebt. Hoe mooi ook, ik heb iets meer nodig dan enkel een gloed.

Hourglass Ambient Light Correcting Primer
Hourglass Ambient Light Correcting Primer in Mood Light: links gewoon en rechts uitgeblend

Ik ging voor Mood Light - perfect voor iemand met een valere of grauwere huid die nood heeft aan een roze oppepper. Het is de tint die ik van nature uit mis in mijn huid en die ik met mijn make-up altijd probeer toe te voegen.

Goed nieuws: dit is zeker niet de typische siliconenprimer. Het is meer een dikke crèmetextuur die vrij snel intrekt (snel werken is de boodschap - ik neem gewoon een nootje tussen mijn vingers en smeer dan vanaf de T-zone naar buiten toe) en je huid een soort van satijnfinish geeft. Droge huidjes kunnen vooraf best goed hydrateren, want de formule heeft een drogere finish.

Als je dan in het licht beweegt, zie je wel die typische Hourglass glow from within verschijnen - en dat is dus zonder vervelende glitters of shimmers. Ik vind het qua effect een beetje de gedempte versie van de Hourglass Ambient Lighting Powders, die voor mijn gemengde huid soms wat té glanzend kunnen zijn, zeker met dit warmere weer. Verwacht je dus niet aan een hele glanzende of 'natte' primer, wel aan een primer die de huid een beetje blurred, egaliseert en verfijnt en daarna je foundation beter laat hechten omdat de onderlaag al egaal is.

Mood Light geeft mijn matte(re) foundations vooral wat meer dimensie. Mijn foundation ziet er dan niet al te plat en vlak uit, er is 'iets' dat het wat extra geeft, maar je kan er niet echt je vinger op leggen. En dat maakt Hourglass nu net zo meesterlijk goed, want het ligt er niet vingerdik op en toch is het effect erg mooi. Voor mij alleszins zijn centen waard, al is de prijs van deze primer eerder aan de hoge kant en had het ook wat minder gemogen. Als je toch interesse hebt, is het met de lage stand van de Britse Pond nu misschien wel het moment ;-)

Hourglass Ambient Light Correcting Primer - 30 ml voor £ 36,00 via o.a. Space NK

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

6 opmerkingen

 1. Reacties
  1. Het is nog niet zo lang op de markt, denk dat het pas uit was toen ik hem in Londen kocht.

   Verwijderen
 2. Als je een hele matte foundation hebt zou dit nog wel eens leuk kunnen zijn ja! Ik kende deze nog niet eens..
  Liefs, Mel

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt zeker interessant. Ik ben al fan van de Mineral Veil primer van het merk maar deze wil ik ook wel proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Van die Mineral Veil heb ik eens een Sephora sample gehad - ook erg fijn! Getwijfeld om de fullsize te kopen, maar kon er op dat moment het geld niet aan geven.

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig