1 augustus 2016

Beauty food by Biocyte

Biocyte

Onder het motto 'schoonheid zit vanbinnen' kreeg ik van Biocyte een pakketje toegestuurd. Ik was benieuwd naar hun concept beauty food en mocht enkele van hun producten uittesten.

Een eerste vorm van beauty food zijn de potjes Water Detox Well-Being en Water Detox Minceur. De eerste helpt je lichaam detoxen dankzij ingrediënten als artisjok (stimuleert de detox en helpt de leverfunctie verbeteren) en gemberpoeder (helpt met de vertering en verbetert het welzijn) en is vooral gericht naar wie een zwaar en opgeblazen gevoel heeft en zich vermoeid voelt. De tweede is gericht op het gewicht en werkt via granaatappel (anti-oxidant, ontdoet slagaders van vetafzetting, zuivert) en chicorei (helpt met vetvertering, zuivert de lever, werkt ontgiftend).

Beide poedertjes moet je viermaal daags (dat vereist dus wel een inspanning!) mengen met een groot glas water en opdrinken eens opgelost. De Water Detox Well-Being heeft een sinaasappelsmaak en de Water Detox Minceur heeft een perziksmaak. Ik vond de smaken vrij goed, waardoor ik zonder problemen mijn glas kon leegdrinken. Met dit soort poedertjes boek ik jammer genoeg nooit uitzonderlijke resultaten - en ik denk ook niet dat het de bedoeling is. Het is slechts een hulpmiddeltje - het belangrijkste resultaat is dat je op die manier meteen een liter extra water binnen krijgt, wat goed is voor de afvoer van afvalstoffen en wat volgens mij het grootste verschil zal maken voor wie anders met moeite de nodige dagelijkse hoeveelheid water drinkt.

Biocyte

De grotere potten zijn de Keratine Max en Collagen Max. Dat beschouw ik zelf al meer als passend binnen de definitie van beauty food, omdat deze producten wel werken aan het versterken van collageen en keratine, eerder dan een drainage zoals de Water Detox.

Collagen Max Anti-Age richt zich vooral op mensen vanaf 35 jaar, de leeftijd waarop de aanmaak van collageen significant afneem en de meeste mensen dan de rimpels en verminderde stevigheid van de huid opmerken. Per dosis krijg je 7 gram collageen en 110 mg hyaluronzuur binnen, samen met vitamine C, E en A (retinol). Die combinatie helpt de natuurlijke aanmaak van collageen stimuleren, versterkt de elastinesynthese en de wateropname van je huid.

Keratine Max Haarverzorging werkt dan weer in op de haargroei en is vooral gericht op futloos, broos haar. De meeste mensen hebben in de maanden september - november en februari - april wat last van haaruitval. Niets abnormaals, maar bij de een manifesteert het zich al wat feller dan bij de ander en ik kan daarvan meespreken. In die maanden kan Keratine Max helpen: elke dosis bevat 4 gram K-amine complex (een complex eiwitten en aminozuren dat de lichaamseigen aminozuren nabootst), selenium en paardenstaart (anti-oxidanten, beschermen haar en nagels tegen huidveroudering), zink en vitamine B6.

Van de Collagen Max en Keratine Max neem je eenmaal per dag een dosis (met het bijgeleverde maatschepje) en meng je dat goed met melk of water. Ik vind het een pluspunt dat je hier slechts een keer per dag aan moet denken en de pot niet mee naar het werk moet sleuren. Je kan een drietal weken verder met een zo'n pot en dat maakt het natuurlijk een maandelijkse investering. Ik ervaar dat dit soort beauty food een fijne aanvulling is of kan zijn op je dagelijkse huidverzorging. Het betekent wel dat je dit op regelmatige basis (daarom niet noodzakelijk elke maand) moet blijven nemen als je de resultaten wilt behouden, want het levert geen definitieve oplossing of definitief herstel van de collageenproductie. Het zal er dus van afhangen of je dit de moeite waard vindt...

Biocyte

Deze twee Biocyte Nutricosmetics richten zich dan weer op onze zonneactiviteit. Terracotta Cocktail Solaire is eigenlijk een prep op de zon. Ik had al vaak gehoord dat dit soort tabletjes het verschil kan maken voor mensen met een lichte en/of gevoelige huid die snel verbrandt. Dit voedingssupplement bereidt je huid dus voor op de zon maar helpt ook meer gelijkmatig bruinen eens je er effectief onder ligt. Idealiter begin je drie maanden op voorhand en neem je dagelijks een tabletje. Dat tabletje bevat melanine uit de schil van zwarte olijven (verhoogt het melaninegehalte in de huid en geeft de huid sneller kleur), tyrosine (aminozuur, stimuleert huideigen melaninesynthese), kopper oligo-element (bevordert pigmentatie) en sojalecithine (verbetert biologische beschikbaarheid). Voor alle duidelijkheid: je moet nog steeds SPF smeren als je in de zon gaat liggen... maar ik ervaar wel dat de tabletjes hun werk doen! Mocht je dat nog niet gemerkt hebben, ik ben van mezelf vrij bleek en verbrand dus ook wel gemakkelijk. Na enkele dagen in de zon (mét SPF) heb ik al beduidend meer kleur gepakt dan anders, en belangrijker, geen last gehad van een verbrande huid.

De Terracotta Cocktail Autobronzant is dan weer een soort van aftersun die je eigen kleur helpt behouden. Je krijgt hiermee niet het instant effect van een zelfbruiner, maar de Cocktail Autobronzant kleurt van binnen uit en helpt je om de opgebouwde kleur langer te behouden in de periode dat je in principe niet meer (veel) in de zon komt, zijnde ongeveer oktober tot en met maart. De tabletjes bevatten een complex van vier pigmenten en een plant (lycopeen, luteïne, astaxanthine, zaxanthine en anatto), carotenoïden die de huid kleuren en vitamine D om het tekort aan zon in de wintermaanden op te vangen. De effectiviteit van dit product zal wellicht ook afhangen van je eigen huidskleur en eigen melaninegehalte, dus ik betwijfel of ik, bleekscheet zijnde, mijn kleur zal kunnen behouden tot volgend jaar maart. Toch lijkt het me het proberen waard!

Biocyte Water Detox Well-Being - 112 g voor € 13,95
Biocyte Water Detox Minceur - 112 g voor € 13,95
Biocyte Collagen Max Anti-age - € 34,00
Biocyte Keratine Max Haarverzorging - € 34,00
Biocyte Terracotta Cocktail Solaire - € 22,95
Biocyte Terracotta Cocktail Autobronzant - € 22,95
Verkrijgbaar bij de (para)farmacie

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

2 opmerkingen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig