1 augustus 2016

NYX Butter Gloss

NYX Butter Gloss

Sinds de opening in juni stond een bezoekje aan de Gentse NYX store hoog op mijn to do list. Vorige week bezochten we de stad en sprong ik dan ook even binnen - beelden daarvan zag je al in deze weekly vlog!

Het is de allereerste NYX store in België en dat bracht sinds de aankondiging vorig jaar veel commotie op gang. Tijdens de opening was het dan ook urenlang aanschuiven en ook nadien bleef de winkel een echte beautylovers hotspot. En terecht, want bij NYX kan je terecht voor alle kleuren foundation, nagellak, lipstick enzomeer en dat tegen vrij democratische prijzen. Tijdens mijn bezoekje was het betrekkelijk rustig en kon ik de zeer ruime winkel goed inspecteren.

De NYX store is echter slachtoffer van zijn eigen succes en kampt al sinds het prille begin met logistieke problemen, wat zich manifesteert in lege rekken. Er is gewoon niet genoeg voorraad voorzien dus zeer veel producten zijn ook nu nog steeds uitverkocht. En da's jammer, zeker als je van de andere kant van het land komt om de winkel te bezoeken - een Belgische online shop is in the making maar zou dixit de Belgische NYX Instagram-account ten vroegste voor begin 2017 zijn.

Zo wilde ik graag de Soft Matte Lip Cream in 15 Athens kopen, maar die bleek uitverkocht en daarom hadden ze in dat vak dan maar de nummers 14 en 16 gepropt. Goed dat ik het stickertje nog controleerde, of ik ging naar huis met de verkeerde kleur. Bij de Butter Gloss was het slagveld minder erg, en kon ik wel vier kleuren kopen.

NYX Butter Gloss

De Butter Gloss zit in een klassieke en compacte glossverpakking. Door de doorzichtige verpakking zie je meteen welke kleur je vast hebt en ook de dop is telkens aangepast aan de kleur van de gloss, wat ze goed zichtbaar maakt in mijn stash. Aanbrengen doe je met de schuin afgesneden sponsapplicator, die is klein en werkt precies. De gloss ruikt trouwens (eerder sterk) naar een soort van vanille cakebeslag of vanille frosting, wat deze make-up een foodie dimensie geeft.

NYX Butter Gloss
 28 Pink Buttercream / 03 Peaches and Cream / 09 Vanilla Cream Pie / 18 Cupcake

Ik koos voor 28 Pink Buttercream, 03 Peaches and Cream, 09 Vanilla Cream Pie en 18 Cupcake. Vier keer roze dus, maar (overduidelijk, kwestie van het even goed te praten, haha) vier keer verschillend roze! Ik vind de Butter Glossjes goed gepigmenteerd en ik zie ook duidelijk het verschil tussen de vier in de swatches en op mijn lippen. Ze zijn een klein beetje plakkerig, maar niet extreem en blijven vrij goed zitten. Uiteraard blijven het glossjes, dus slijt de glans en kleur na een tijdje wel af en moet je zeker bijwerken na een drankje en/of hapje. Je kan de houdbaarheid een beetje verlengen door ze over een lippotlood of lipstick te gebruiken.

NYX Butter Gloss 28 Pink Buttercream

NYX Butter Gloss 28 Pink Buttercream

NYX Butter Gloss 03 Peaches and Cream

NYX Butter Gloss 03 Peaches and Cream

NYX Butter Gloss 09 Vanilla Cream Pie

NYX Butter Gloss 09 Vanilla Cream Pie

NYX Butter Gloss 18 Cupcake

NYX Butter Gloss 18 Cupcake

Aren't they pretty?! Als je net als mij een lipstick- en lipglossverslaafde bent, zit je bij NYX wel aan het juiste adres. Mooie producten voor weinig geld en keuze uit véél kleurtjes! Wie heeft er ook bij bij NYX geshopt en welke producten kunnen jullie mij nog aanraden?

NYX Butter Gloss - 8 ml voor € 6,20
NYX store Gent - Langemunt 60, 9000 Gent

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

16 opmerkingen

 1. Mooie glossjes ! Ik kocht jaren geleden af en toe eens online NYX spullen op een Amerikaanse website (met risico op douanekosten tot gevolg natuurlijk...). Ik ben altijd heel tevreden geweest van hun producten en eigenlijk helemaal niet duur, zeker in de USA. Jammer dat de winkel met logistieke problemen kampt. Heb er zelf een hekel aan om voor halflege rekken te staan en dan nog zeker als er zo'n tamtam rond de winkel wordt gemaakt en je speciaal van ver komt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hopelijk trekken ze het nog recht voor in de toekomst! Ik vond de prijzen hier ook nog goed meevallen, ze zijn een duchtige concurrent voor onze drugstore make-up die soms toch al aan de prijs is.

   Verwijderen
 2. Prachtige roze kleurtjes, de Butter glossjes van NYX vind ik ook heel erg fijn :)
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik weet dat het glossjes zijn, maar ergens had ik toch gehoopt dat ze iets minder transparant zouden zijn. Het pigment is echter wel top.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor een gloss vind ik ze eigenlijk net wel eerder aan de gepigmenteerde kant. Bij andere merken zou ik tussen die vier niet eens het verschil zien op mijn lippen, dus dat vond ik toch al een prestatie. Maar het is en blijft een gloss, natuurlijk.

   Verwijderen
 4. Wat een mooie lieve kleurtjes <3 Hier moet ik toch even naar gaan kijken :D Mooie fotootjes trouwens x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie kleurtjes! Ik wil ook eens langsgaan, maar wacht nog wel even tot de rekken weer gevuld zijn ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb maar één buttergloss, maar ben er wel enorme fan van! Ze voelen heerlijk aan.
  Ik ga mijn bezoekje naar Gent nog even uitstellen, want anders ga ik erg teleurgesteld zijn als ik niet alles van mijn NYX lijstje kan scoren

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze beloofden beterschap in augustus, dus je kan binnenkort eens proberen :-) Ik ga sowieso nog wel eens terug voor die Soft Matte Lip Cream!

   Verwijderen
 7. Wat een leuke review, ik vindt de producten erg mooi! NYX is echt een favoriet merk van mij geworden!

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig