6 augustus 2016

L'Oréal Paris The Brushes

L'Oréal The Brushes

De dag van vandaag is de gemiddelde make-upliefhebber het stadium van de sponsapplicators allang gepasseerd. Mede dankzij de talrijke blogs en YouTube-tutorials werden we ondergedompeld in de wereld der kwasten, en die is tegenwoordig niet meer beperkt tot de professionele of high end sector. Het kopen van make-upkwasten werd de laatste jaren een pak toegankelijker (hello, interwebs!) en intussen vind je ook gewoon degelijke én betaalbare kwasten bij de lokale drogisterij. Een hele evolutie!

Vrij recent bracht ook L'Oréal hun kwasten naar ons land en enkele weken geleden zag ik de collectie in de drogisterij liggen. L'Oréal The Brushes bestaat uit een selectie van zeven kwasten, waarmee je volgens mij alles bij de hand hebt. Elke kwast wordt individueel verpakt en verkocht, dus je kan zelf een selectie maken van wat je nodig hebt. Je hoeft niet per se zeven kwasten te gebruiken, alles hangt af van je eigen voorkeur én bovendien zijn sommige kwasten multi-inzetbaar. Bij elke kwast vind je ook een kaartje met specifieke uitleg over de functie van de kwast, hoe deze te gebruiken en hoe hem te wassen en laten drogen. Altijd interessant voor wie pas met kwasten begint!

Opmerkelijk: ik vond de kwaliteit van de testers in de winkel niet helemaal representatief, want op basis daarvan zou ik ze hebben laten liggen. Bij de testers voelden de haartjes namelijk veel stugger aan; bij de kwasten die ik heb, is de kwaliteit stukken beter. Dat kan natuurlijk ook liggen aan het feit dat het testers waren, die het misschien wat harder te verduren hebben. De gehele kwastenlijn van L'Oréal heeft synthetische, handgemaakte haren bestaande uit twee kleuren, de zogenaamde duo-fibre brushes.

Van links naar rechts op de foto: Sculpting Brush, Foundation Brush, Eyeliner Brush, Eyeshadow Brush, Powder Brush.  Al mijn kwasten hebben een mooie vorm zonder uitstekende haartjes, prikken niet en voelen vrij zacht aan, vergelijkbaar met de andere synthetische kwasten in mijn bezit. Ik heb ze enkele malen gebruikt en gewassen en de kwaliteit en prestaties zijn er niet op achteruit gegaan. Ik kreeg ze ook heel gemakkelijk proper met een beetje babyshampoo en als je ze daarna plat laat drogen (ik wikkel er nog een beetje WC-papier met tape rond om ze in hun vorm te laten drogen), kan je ze enkele uren later opnieuw gebruiken.

De Foundation Brush is klassiek gevormd: breed, plat en met afgeronde top. Het was al lang geleden dat ik een dergelijke kwast had gebruikt, meestal kies ik voor een kabukivorm of mijn Beautyblender. Het ding met een klassieke foundationkwast is dat je eerder 'vegend' te werk moet gaan in plaats van 'buffend' en dat je een iets lichtere dekking krijgt - ieder zijn voorkeur. An sich werkt 'ie zoals het moet en het resultaat was ook navenant.

De Powder Brush is de grootste van de hoop, maar al bij al blijft 'ie vrij compact. Deze heb ik eerst gebruikt als poederkwast, om mijn foundation te fixeren. Nadien heb ik hem omgedoopt naar een blushkwast, zowel qua formaat als vorm is hij daar perfect voor! Hij neemt poeder (zowel gewoon poeder als blush) netjes op en brengt alles aan zonder strepen.

Ook de Sculpting Brush kreeg van mij een dubbele functie: eerst gebruikte ik hem voor bronzer, om mijn gezicht een beetje op te warmen en te shapen, daarna voor highlighter. Je zou hem zelfs voor blush kunnen gebruiken, met zijn schuin afgesneden vorm lijkt hij wat op de MAC 168.

Voor mijn volledige oogmake-up werkte ik met de Eyeshadow Brush. Zijn vorm laat dat toe: zo kan je hem gebruiken als een platte kwast om oogschaduw op je ooglid te leggen. Omdat de haren wat langer en bovenaan ietwat fluffy zijn, kan je hem ook op de kop draaien en als blendingkwast gebruiken in de arcadeboog of buitenste ooghoek. Handig voor als je niet veel kwasten wil of als je bijvoorbeeld op reis gaat en plaats wil besparen. Wie werkt met gelliner, kan ook kiezen voor de Eyeliner Brush. Die kwast is lichtjes gebogen om de applicatie te vergemakkelijken, zo kan je namelijk op een eenvoudige manier de vorm van je ogen volgen. Het puntje is vrij scherp en precies, zodat je een dunne eyeliner kan trekken of iets dikker kan gaan. Het is echter al even geleden dat ik nog gelliner gebruikte en ik heb er ook geen meer in mijn stash zitten. Tegenwoordig verkies ik een vloeibare eyeliner in de vorm van een pennetje met viltstift - alweer: ieder zijn voorkeur.

Je zag trouwens de kwasten en het resultaat ook al in deze vlog. Kwaliteitsgewijs vind ik de L'Oréal Brushes zeker niet slecht. Niet enkel de haren voelen vrij goed aan, ook de rest van de kwast voelt redelijk stevig aan. De handvatten zijn zwart met gouden belettering, liggen goed in de hand en met een gemiddelde lengte zijn ze ook praktisch voor onderweg en om in te pakken. Prijsgewijs zou het wel wat concurrentiëler kunnen, denk ik. Ze bevinden zich in hetzelfde segment als de kwasten van Real Techniques en zeker de RT basissetjes zijn qua prijs veel interessanter. Ik vind de handvatten van L'Oréal dan weer veel mooier en handiger, want sommige van de RT-kwasten hebben een breed uitlopende basis en dat stockeert dan weer moeilijker in mijn kwastenhouders. In mijn ogen is het ook positief dat je de kwasten los kan aankopen, want met setjes is het meestal zo dat er een of meer kwasten tussen zitten die je nooit zal gebruiken. Wie pas begint met make-up, kan tegenwoordig dus zeker terecht in de drogisterij, maar budgetgewijs hebben de L'Oréal Brushes een kleine achterstand.

L'Oréal Paris The Brushes
Foundation Brush - € 16,99
Blush Brush - € 19,99
Powder Brush - € 19,99
Sculpting Brush - € 24,99
Eyeshadow Brush - € 9,99
Eye Smudge Brush - € 9,99
Eyeliner Brush - € 9,99

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

10 opmerkingen

  1. Hmmm, ben toch niet helemaal overtuigd. Heb al een beetje mijn 'vaste' kwastenmerken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als je al een goede collectie hebt, zijn deze geen must meer, nee. Dan doe je verder met je wat je hebt en goed kent :-)

      Verwijderen
  2. Ik vind ze ook nog best prijzig als ik eerlijk ben. Dan ga ik liever voor Real Techniques ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Denk inderdaad dat RT hun grote concurrent in de drogisterij is!

      Verwijderen
  3. Ze klinken en zien er wel goed uit. Ik heb er net van Morphe besteld. Heel benieuwd naar.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh ja, Morphe hoor ik ook regelmatig vernoemd worden op YT. Benieuwd wat jij ervan zal vinden!

      Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig