14 september 2016

Garnier Hydra Bomb Tissue Mask

Garnier Hydra Bomb Tissue Mask

15 minuutjes me-time, so please, do not disturb! Nu de Aziatische skincare trends alleen maar meer en meer hun weg lijken te vinden naar onze beautyschappen, heeft Garnier een eigen Hydra Bomb Tissue Masker in het assortiment gebracht.

De naam Hydra Bomb zegt je misschien wel wat: ik schreef enkele maanden geleden al een review over de Hydra Bomb dag- en nachtcrème en was dus maar wat blij toen dit masker in de bus viel. Anders dan bij een klassiek masker, smeer je bij een tissue of sheet masker niet zomaar een klodder crème op je gezicht. Oorspronkelijk was dit enkel een luxe spa treatment, intussen is het een effectieve manier om thuis voor een betaalbare prijs een hoge concentratie actieve ingrediënten te laten inwerken voor een instant resultaat. Het tissue masker is namelijk een soort van kompres dat volledig is doordrongen met het skincareproduct in kwestie. Bij het Hydra Bomb Tissue Masker zit er bijvoorbeeld de helft van een flesje Hydra Bomb dagcrème in en dat is het equivalent van een week hydratatie op amper 15 minuten. Doordat het kompres de huid volledig bedekt en er geen lucht bij kan, krijg je een soort van cocon, wordt het serum dat dan tussen de twee ligt optimaal opgenomen en gaat er eigenlijk niet al te veel product verloren.

Het Hydra Bomb Tissue Masker richt zich op de gedehydrateerde huid met lijntjes en een ongelijke teint - en dit ongeacht het huidtype. Elke huid heeft namelijk wel eens nood aan een hydraboost en een plumpende verzorging, en daar kan dit masker voor zorgen. Het is doordrenkt met een royale hoeveelheid hydraterend serum en bevat als hydraterende bestanddelen propyleenglycol en glycerine, verrijkt met hyaluronzuur, verachtende toverhazelaar en het antioxidant granaatappelextract. Overwegend fijne ingrediënten maar op de lijst spot ik echter ook wel wat alcohol (aangezien er geen verdere specificatie bij staat, denk ik niet dat het een goedaardige fatty alcohol is, dus eerder de uitdrogende variant. Kan dan mogelijks wel weer wat geneutraliseerd worden door de hoeveelheid glycerine), parabenen en helemaal op het einde, parfum. Ik moet zeggen dat ik het masker vrij neutraal vind ruiken, eerder fris, maar zeker niets dat te fel opvalt of stoort.

Garnier Hydra Bomb Tissue Mask

Het masker komt in twee lagen uit de verpakking: het witte kompres van 100% natuurlijke cellulosevezel en de blauwe peel-off zijde. Die extra blauwe laag maakt het masker, in vergelijking met andere sheet masks, veel gemakkelijker open te plooien omdat de geplooide zijdes minder aan elkaar blijven plakken. Ook het kompres zelf is vrij stevig, bestaat uit één stuk en - unicum! - zakt totaal niet van mijn gezicht af! Rest je alleen nog een kwartiertje te wachten om het masker zijn werk te laten doen, het kompres te verwijderen en eventuele restjes in te masseren.

Na een kwartiertje was het serum zo goed als volledig opgenomen door mijn huid en bleef er geen vettig laagje achter, de minimale restjes heb ik met alle plezier ingemasseerd. Verder zag mijn huid er glad en 'geplumped' uit en hield dat superhydragevoel ook nog een dagje aan. Voor z'n prijs vind ik dit sheet masker eigenlijk erg fijn - het is betaalbaar, toegankelijk en stelt mij niet teleur. Zo'n monoverpakking lijkt me trouwens erg handig om mee op reis te nemen en op hete zomerdagen biedt het je huid extra verfrissing als je het eerst even in de koelkast bewaart.

Ik wilde tot voor kort erg graag het Estée Lauder Advanced Night Repair Foil Mask proberen, maar de metershoge prijs (tegenwoordig zo'n €85,00 voor vier sheet maskers, wowza! En dan zijn ze al in prijs gezakt ten opzichte van de lancering) hield mij tot nu toe wel tegen. Ik ben blij dat ik een budgetvriendelijk alternatief heb gevonden!

Garnier Hydra Bomb Tissue Masker - 32 g voor € 2,49

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

11 opmerkingen

 1. Ben ook al een aantal keer in de verleiding gekomen het masker te testen. Na jouw review ga ik dat dan ook zeker doen.

  P.S. "en - unicum! - zakt totaal niet van mijn gezicht af!" I hear you! ��

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echt, èh! De meeste van die maskers zakken half over mijn ogen en mond :D

   Verwijderen
 2. Ik zou de ingredientenlijst eens deftig moeten bekijken. Maar 't klinkt goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, deze ga ik zeker eens uittesten! :-)

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig