26 oktober 2016

Lancôme Teint Idole Ultra Cushion & Cushion Blush Subtil

Lancôme Teint Idole Ultra Cushion Foundation

Een tijdje geleden kreeg je in deze vlog al een kleine sneak peek van de Lancôme nieuwigheden. Ik kreeg een live demo van de foundation en de blush, beiden in een cushion formule en spotte er de limited editions in samenwerking met Sonia Rykiel. Vandaag lees je de review!

Lancôme Teint Idole Ultra Cushion Foundation

Het doosje met de gouden en zwarte accenten bevat de nieuwe Lancôme Teint Idole Ultra Cushion foundation. Het is een variant van de immens populaire Teint Idole Ultra foundation - kernwoorden daar zijn een 24 uur houdende perfectie met een matte finish maar mét comfort. In de cushion verpakking blijft de Teint Idole Ultra Cushion nog steeds een olievrije foundation met een behoorlijke dekking en zeer goede houdbaarheid, maar tegelijkertijd met een frisse en naturelle look.

De cushion technologie is uiteraard geïnspireerd door de Aziatische beautytrends - een trend die Lancôme zich al in 2015 eigen maakte, als eerste op de westerse markt. Voor de cushion versie van de Teint Idole Ultra foundation ontwierp Lancôme een geheel nieuwe cushion, zodat de foundation zijn dikkere, romigere en dus ook meer dekkende structuur kon behouden. In plaats van een 'gewoon' open cushion, ligt er bovenaan een heel fijnmazig zeefje en zijn ook alle vezels onderin van een meer stevig type. Dat werkt beter voor deze dekkende foundation en zorgt tegelijk voor een betere houdbaarheid van de formule zelf.

Interessante weetjes: de foundation voelt bij de eerste touch best fris op de huid, bevat een goede SPF 50, is in onze contreien te koop in negen tinten én de verpakking is hervulbaar - de tweede aankoop is dus een stukje goedkoper en milieuvriendelijker en klik je zonder veel problemen in de oorspronkelijke cushion case.

De Teint Idole Ultra Cushion laat zich goed inwerken en geeft een mooie dekking. Het is geen onmiddellijke full coverage, maar ik ben zeer tevreden met de naturelle dekking en je kan hem altijd wat meer opbouwen als je dat nodig zou vinden. Uitgezonderd onder mijn ogen, vond ik het niet nodig om elders nog concealer te gebruiken. Het bijgeleverde kussentje vind ik trouwens nog handig werken, al grijp ik thuis toch eerder naar een Beautyblender of kwast. Maar voor onderweg is het een handige extra, evenals het ingebouwde spiegeltje.

Lancôme Cushion Blush Subtil

Lancôme Cushion Blush Subtil

Volledig in de zwarte verpakking: Lancôme Cushion Blush Subtil, een cushion doordrenkt met vloeibare pigmenten die je met eenzelfde kussentje op de wangen aanbrengt.

Laat je zeker niet misleiden door de naam: 'subtiel' is deze blush allerminst, de pigmenten zijn zéér levendig, máár... je kan wel kiezen hoe fel je de blush aanbrengt. De frisse formule is namelijk heel goed uit te blenden tot een eerder transparant blosje, maar als je zou willen, kan je ook all the way gaan. Zeker met deze felroze Sparkling Framboise is dat geen enkel probleem - wat je op de foto op het kussentje ziet, is echt méér dan voldoende! Die dosering vond ik niet altijd even gemakkelijk, dus de Cushion Blush Subtil lijkt me minder geschikt voor de beginneling of voor de make-uplover met de zware voet hand.

Lancôme Sonia Rykiel Parisian Lips Le Crayon

Lancôme Sonia Rykiel Parisian Lips Le Crayon

In samenwerking met Sonia Rykiel ontwierp Lancôme ook een limited edition capsulecollectie. Made in Paris, met de handtekening van Sonia Rykiel, dat staat gelijk aan frisse en moderne make-up met een Parisian chic toets.

Parisian Lips is een duo-lippotlood die je lippen een blurred effect kan geven. De ene kant is een gepigmenteerde, creamy formule, de andere kant een glossy, semi-transparante balsem. Je kan ze los van elkaar dragen, zoals ik op de foto's heb getoond, of je kan ze combineren om je lippen een soort van blurred en bitten effect te geven.

De lipbalsem is echt heerlijk, voelt goed aan en houdt mijn lippen ook meerdere uren na elkaar gehydrateerd. De creamy stick geeft heel wat pigment af, maar vond ik iets minder precies werken - ik kreeg er mijn liprand niet erg netjes mee afgelijnd, wat voor het bijwerken onderweg toch een soort van beletsel vormt.

Lancôme Teint Idole Ultra Cushion Foundation

Voor deze look gebruikt ik de Teint Idole Ultra Cushion foundation - ik werd gematcht met de kleur 02 Beige Rosé en die past perfect! Zoals je ziet geeft 'ie best een mooie dekking, zonder cakeface of onnatuurlijk resultaat. Op mijn wangen de Cushion Blush Subtiel in 02 Sparkling Framboise - stevig nageblend met een grote kwast, want ik was iets te enthousiast bij het aanbrengen, haha.

Bottom line: Lancôme is erin geslaagd een dekkende foundation te verpakken in een frisse cushion en die is gewoonweg erg fijn! Ik ben nu eens temeer benieuwd naar de 'originele' Teint Idole Ultra foundation, dus wie weet, is dat wel iets voor binnenkort.

Lancôme Teint Idole Ultra Cushion foundation - 13 g voor € 44,00 en € 33,00 voor de refill
Lancôme Cushion Blush Subtil - 7 g voor € 45,00
Lancôme x Sonia Rykiel Parisian Lips - 4,4 g voor € 34,00
Lancôme x Sonia Rykiel Cushion Case - € 16,00

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

6 opmerkingen

 1. Wauw... prachtig om mezelf kado te geven!
  Schitterende look.
  Ik zou de blush het eerst kopen.

  Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die blush is echt ZO mooi eh, steekt echt mijn ogen uit :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben ook fan van de blush in cushion versie! Ik heb de oranje versie en die is ook zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er is ook nog een lichtroze versie, die lijkt me ook wel mooi :-)

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig