21 november 2016

Review: Benefit brow collection

Benefit brows

Een tijdje geleden onderging de Benefit Brow Collection een heuse revamping. Benefit en brows, het is een dingetje en dat al van in 1976. Het merk verspreidt de liefde voor brow grooming onder meer in hun Benefit Brow Bars, waar je je wenkbrauwen onder handen kan laten nemen.

Met de herlancering kregen alle bestaande wenkbrauwproducten een update en werden er meteen enkele nieuwigheden aan toegevoegd zodat de collectie op een totaal van negen komt. Het design is in elk geval helemaal on point: de zilvergrijze verpakkingen zijn grafisch, strak en opvallend en doen mij een beetje aan schroevendraaiers denken. Misschien niet ieders meug, maar voor mij zijn ze meer dan geslaagd! Het gewicht is goed verdeeld zodat ze gemakkelijk in de hand liggen terwijl je ze gebruikt en de materialen voelen algemeen gewoon heel stevig aan.

Benefit brows

Ik kon mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen en kocht bij de Inno in Antwerpen drie verschillende producten, waarvan ik dacht dat ik ze wel zou kunnen gebruiken: het dunne Precisely, My Brow Pencil, het bredere Goof Proof Brow Pencil en de Gimme Brow wenkbrauwgel.

Benefit werkt niet met namen, maar met nummers, dus ik heb even moeten zoeken naar de juiste kleuren. Voor de beide potloden koos ik nummer 2, maar de Gimme Brow gel kocht ik in nummer 1 omdat ik daar de 2 veel te donker vond.

Het Precisely, My Brow Pencil doet mij het meeste denken aan mijn geliefde Anastasia Beverly Hills Brow Wiz potloodje. Het is een heel fijn en dun twist-up potloodje dat je niet hoeft te slijpen en beetje per beetje naar boven kan draaien. Aan de andere kant vind je een stevige spoolie waarmee je je wenkbrauwen kan doorkammen.

De formule is waterproof en Benefit belooft daarenboven tot 12 uur houdbaarheid. Dat is zeker niet gelogen: ik breng mijn make-up 's morgens vroeg aan, ga een hele dag werken, daarna nog wel eens naar Infraligne en ook dan blijft de kleur aanwezig op mijn wenkbrauwen.

Met zo'n fijn potloodje kan je je wenkbrauwen heel precies vorm geven, ook al zouden ze dat van zichzelf misschien niet hebben. Je kan namelijk fijne strookjes plaatsen zodat het echte haartjes lijken die blenden met je eigen wenkbrauwharen. Ik ben nogal fan van de naturelle wenkbrauwlook - en ik ben ook gewoon wat luier als het op mijn wenkbrauwen aankomt, het moet allemaal snel vooruit gaan en vooral niet te lang duren - dus vind ik dit soort potloodjes altijd handig. Ik ben evenwel niet helemaal overtuigd van de formule van het Precisely, My Brow Pencil... Als ik hem vergelijk met de Anastasia Beverly Hills Brow Wiz, is deze van Benefit wat harder, meer waxy van textuur en voelt het tekenen van de haartjes een beetje krassend aan. Er komt wel wat kleur van af, maar ik moet meer moeite doen en dus langer het 'krassende' gevoel ondergaan. Het eindresultaat is wel telkens naar wens, maar ik ervaar het nu meer als een klusje en niet zozeer als 'leuk mijn make-up doen'.

Het Goof Proof Brow Pencil is wat breder en de punt is ruitvormig. De onderkant van de ruit is wat korter en dikker, de bovenkant is fijner en puntiger. Voor mij was het de eerste keer dat ik dergelijk potlood gebruikt dus ik heb er toch even aan moeten wennen. Nochtans wordt het wel gemarket als een super easy brow-filling & shaping pencil dus het zou voor de grootste kluns moeten kunnen werken.

Door zijn vorm is 'ie ideaal voor wie van zichzelf wel wat wenkbrauwvorm heeft, maar waar de haartjes ongelijk groeien en er kale plekjes zijn. De brede kant kan je dan gebruiken om de plekjes te vullen, de fijne tip om de wenkbrauwstaart en de randjes en hoekjes te definiëren. Ook deze gaat voor een eerder naturelle look, heeft dezelfde waterproof formule en lange houdbaarheid en een spoolie.

Jammer genoeg ben ik ook hiervan niet helemaal ondersteboven. Ik gebruik hem tegenwoordig voor mijn dagdagelijkse make-up en dat gaat prima, maar ik mis een beetje de fijne precisie waarmee je 'haartjes' kan bijtekenen. Ik denk dat hij misschien beter in de smaak valt als je van jezelf heel wat vollere en mooie gevormde wenkbrauwen hebt waar zo goed als niets meer aan bij te werken valt.

Met de Gimme Brow koos ik voor iets anders dan mijn standaard transparante, settende wenkbrauwgel. Het is een brow-volumizing fiber gel, dus hij fixeert je wenkbrauwen wel maar geeft ze vooral wat extra volume. De formule bevat hiervoor vezeltjes die je eigen wenkbrauwharen een boost geven en wat dikker en voller te maken. Ik vind het een tof product want het past helemaal bij mijn filosofie van naturelle en volle wenkbrauwen en hoe gemakkelijker, hoe liever!

Je kan deze Gimme Brow op zichzelf gebruiken, maar ook over een potloodje om het effect wat te versterken en je wenkbrauwen extra vol te laten lijken. Het kwastje is heel klein en naar voren toe een beetje puntig gevormd. Het puntje had van mij nog veel fijner en puntiger mogen zijn, want nu maak ik soms nog een vlekje op de huid, daar waar mijn wenkbrauwen wat dunner worden. Dat is geen ramp en met een wattenstaafje is dat meteen gefixt, maar het is een klein puntje van kritiek.

Benefit brows

Ik combineerde in de look hierboven het Precisely, My Brow Pencil met de Gimme Brow. Aan mijn eigen wenkbrauwvorm heb ik niet geraakt, maar ik heb ze wat ingevuld en bijgetekend zodat ze zouden passen bij de rest van de make-up. Het is zeker niet zo strak en precies als de wenkbrauwen die ik regelmatig op Instagram zie passeren, maar daar ga ik ook gewoon niet voor.

Met het resultaat op zich ben ik zeker tevreden dus voor mij is de Benefit Brow Collection geen fail, maar zoals je kon lezen, missen de individuele producten telkens nét dat kleine beetje om ze perfect te maken. Dat is ook omdat ik in de Brow Wiz en Brow Gel van Anastasia twee holy grails heb gevonden die hun plaats op het hoogste schavot sterk blijven verdedigen. Weggegooid geld vind ik mijn Benefit-producten dus niet, maar voor mijn volgende aankopen switch ik terug naar Anastasia.

Welke wenkbrauwproducten zijn jullie favoriet? Is deze gerevampte Benefit-collectie wat voor jullie?

Benefit Precisely, My Brow Pencil - 0,08 g voor € 26,50
Benefit Goof Proof Brow Pencil - 0,34 g voor € 26,50
Benefit Gimme Brow - 3,0 g voor € 26,50

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

2 opmerkingen

  1. Ik vind ze heel fijn, maar moet zeggen gebruik momenteel heel graag het brow setje van urban decay!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Van Urban Decay heb ik nog geen wenkbrauwproducten gebruikt, moet ik zeggen. Eens naar kijken volgende keer ik in Antwerpen ben!

      Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig