20 november 2016

L'Occitane Harmonie Divine

L'Occitane Harmonie Divine

Ik slaakte enkele ooh's en aah's toen ik voor het eerst de nieuwe L'Occitane Harmonie Divine skincare in handen kreeg. Want: hoe mooi is de verpakking?! Het begint met super-de-luxe, stevige kartonnen doosjes getooid in een goudrode ombré, die twee skincareschatten verbergen.

Het duo - een serum en crème - balanceert high end ingrediënten die gericht zijn op anti-ageing en vormt een meer exclusieve collectie binnen het L'Occitane-assortiment.

L'Occitane Harmonie Divine

De twee kerningrediënten vond L'Occitane op Corsica: beide gevoed door de Corsicaanse zon, de een op het land, de ander in de zee. L'Occitane bracht ze samen in perfecte harmonie, zodat de kracht van olie en water een uitgebalanceerd evenwicht zou vinden binnen de Harmonie Divine-lijn, werkzaam op de huidtextuur, -contouren en -volume.

Aan de kant van de aarde: de Immortelle Millésimée, oftewel de bloem die nooit verwelkt. De gele bloemen worden organisch geteeld en met de hand geplukt. Dan volgt een traditioneel proces waaruit een geconcentreerde essentiële olie wordt gedestilleerd.

Aan de kant van de zee: de Jania Rubens, oftewel rode algen met een eeuwig regenererend vermogen. De algen leven in mineraalrijk water en kennen een continue productie van kristallen, die dergelijke regeneratie mogelijk maken.

L'Occitane Harmonie Divine

L'Occitane Harmonie Divine

Het Sérum Harmonie Divine huist in een statige pompflacon. De transparante verpakking laat je toe gefascineerd te kijken naar wat er zich binnenin afspeelt: zo'n 5.000 kleine gele bolletjes - microdruppels ingekapselde essentiële Immortelle Millésimée-olie - drijven in het serum van de Jania Rubens. Pas wanneer je pompt, vermengen serum en olie zich tot een geheel. Het serum - licht bloemig geparfumeerd - omhult de huid en heeft een plumpend, gladmakend effect. Om de ervaring helemaal op punt te stellen, ontwikkelde L'Occitane een soort van shiatsu-techniek die energie opwekt en de applicatie van het serum optimaliseert.

Ook voor de Crème Harmonie Divine is er een gelijkaardige shiatsu-techniek - zalig! De crème heeft een ietwat dikkere textuur - je krijgt er een spateltje bij zodat je er de juiste hoeveelheid hygiënisch uit kan halen. Het is echter heel vreemd: van zodra je de crème begint aan te brengen, voel je dat 'ie transformeert naar het type finish van een droge olie. Ik gebruik hem graag 's nachts, zeker omdat ik met die drukpuntmassage helemaal zen word en het gevoel heb dat de crème dan optimaal kan werken. Hij voedt mijn gemengde huid zonder enige overdaad en werkt in op de elasticiteit en stevigheid. Mijn huid ziet er ook echt content en in balans uit - ik heb al even geen echte puistjes of onzuiverheden meer gehad en dat dank ik onder meer aan het consequent gebruik van deze producten.

Samen vormt het duo Harmonie Divine een heel fijne lijn die de rimpels wat minder uitgesproken maakt, de contouren meer definieert en balanceert en mijn huid wat meer éclat geeft. Het is absoluut gericht op anti-ageing (contouren, stevigheid, elasticiteit) en dat voel je ook aan het prijskaartje, dus als je huid dat nog niet nodig heeft, zijn er tal van meer betaalbare alternatieven op de markt.

Nog even terug naar de verpakkingen: ik vind de flacon en pot echt mega fancy... maar ze zijn ook nog eens milieubewust, want voor zowel het serum als de crème zijn er (goedkopere) refills beschikbaar. Handig!

L'Occitane Harmonie Divine
Crème - 50 ml voor € 165,00
Crème refill - 50 ml voor € 140,00
Serum - 30 ml voor € 181,00
Serum refill - 30 ml voor € 154,00
Verkrijgbaar bij L'Occitane stores of op de webshop

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

9 opmerkingen

 1. Woohoo, prachtige verpakkingen. Alleen zo duur. ;o

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het is zeker niet de meest betaalbare lijn van L'Occitane.

   Verwijderen
 2. De verpakkingen zijn inderdaad fantastisch!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die verpakkingen zien er inderdaad heel mooi uit, alleen vind ik de producten nogal duur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is inderdaad een meer exclusieve lijn - ik was zelf ook even verschoten.

   Verwijderen
 4. Supermooi zijn ze, maar de prijs is echt overdreven vind ik. Komaan eh mannen, it's freakin' L'Occitane...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het ligt zeker wat hoger dan wat we van hun gewend zijn. Vandaar dat ik het ook hun high end lijn noem, maar het was voor mij ook even slikken.

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig