4 januari 2017

Clarins Fix' Make-Up

Clarins Fix' Make-Up

Of je nu 's morgens vroeg je make-up aanbrengt en een hele dag aan het werk slaat, dan wel gaat stappen tot in de vroege uurtjes... het is altijd fijn als je make-up het ook effectief uithoudt. Ik heb zelf niet de gewoonte om mijn make-up door de dag bij te werken. Rijd ik na het werk nog door naar een event, dan wil ik erop kunnen rekenen dat alles er nog deftig bij zit.

Dat doe ik in de eerste plaats door met verschillende dunne laagjes te werken: een hydraterende primer, foundation en een geweldig setting poeder doen al heel wat. Maar de ultieme afwerking en houdbaarheid komt van mijn setting spray!

Ik dweep al een tijdje met de Urban Decay All Nighter, maar onlangs werd ik toch verleid om eens iets anders te proberen. Op YouTube zag ik deze Clarins Fix' Make-Up spray voorbijkomen. De schattige, ronde en roodroze flacon overtuigde mij en ik kocht hem tijdens een kortingsactie in de parfumerie.

Dit is de meest compacte setting spray die ik tot nu toe in mijn handen heb gehouden. Met zijn formaat is het theoretisch gezien een fijne reisgezel maar hoewel het materiaal (glas!) de flacon lekker zwaar en chique maakt, lijkt me dit dan net weer minder ideaal op verplaatsing.

De formule werd verrijkt met aloe vera en allantoïne - twee ingrediënten die gekend zijn voor hun hydraterende en verzachtende eigenschappen - en het Clarins Anti-Pollution Complex. Hij is niet specifiek gericht op een bepaald huidtype en ik ervaar hem op mijn gemengde huid als prettig, maar ik denk dat een drogere huid misschien nog net wat meer baat heeft bij de hydraterende ingrediënten. Als ik een make-upspray gebruik, doe ik dat namelijk in de eerste plaats om de houdbaarheid van mijn make-up te verlengen, eerder dan een extra verzorging toe te voegen.

Geurgewijs krijg je een blend van grapefruit en organisch rozenwater, een geur die je huid verfrist en je humeur een opkikker geeft. Lekker!

Een goede make-upspray heeft een lichte nevel zodat de spray zich evenredig verdeelt over je gezicht en geen vlekken maakt. Daar heeft Clarins zeker op gelet, want de Fix' Make-Up spray heeft een nevel die ultralicht te noemen is. Misschien zelfs een beetje té licht, want ik voel hem op een armlengte amper neerdwarrelen en ben dus geneigd veel meer te sprayen om maar zeker te zijn dat de nevel mijn make-up raakt.

Dat ik er zoveel van moet gebruiken, doet het formaat absoluut geen goed. Dit flesje bevat slechts 50 ml - voor dezelfde prijs koop ik Urban Decay All Nighter spray met maar liefst 118 ml. Voor hetzelfde geld krijg ik bij Clarins dus een pák minder inhoud, terwijl ik er in een razendsnel tempo door ga.

Als setting spray haalt de Clarins Fix' Make-Up spray de norm, maar niet de top. Het poederige van mijn make-up wordt dan wel getemperd, van de setting kwaliteiten ben ik niet helemaal overdonderd. Begrijp me niet verkeerd: hij werkt degelijk, maar niet uitmuntend en moet in de battle tegen de Urban Decay All Nighter dus het onderspit delven, helemaal als je daar nog eens de verhouding prijs/inhoud bij telt.

Clarins Fix' Make-Up spray - 50 ml voor € 27,00 bij de parfumerie

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

11 opmerkingen

 1. Fijne review, hier was ik ook al benieuwd naar! Ik ben blij dat ik 'm niet gekocht heb en ik blijf dus gewoon mijn All Nighter verder gebruiken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha. Wel, graag gedaan ;-) Ik wilde hem graag zelf testen, blij dat ik het gedaan heb, maar nu weet ik ook dat ik mijn All Nighter best terug koop.

   Verwijderen
 2. Fijn, zo'n eerlijke review! Het is inderdaad een hoop geld, en dan wil je toch wel iets meer effect én inhoud dan dit, lijkt mij. Naar de All Nighter ben ik erg benieuwd geworden nu, die lijkt mij erg veelbelovend.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De inhoud is wat magertjes, inderdaad. All Nighter is echt top!

   Verwijderen
 3. Hmmm nee, ik blijf ook maar bij de All Nighter dan :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Reacties
  1. Dankjewel! Ja, de flacon is wel erg mooi, dat heeft hij dan weer voor op de All Nighter.

   Verwijderen
 5. Ik gebruik nu eentje van Sephora (a.k.a. Sephora's Beauty Amplifier) en de setting spray van NYX (die met Dewy Finish) een beetje door elkaar. Zijn goedkopere varianten met eigenlijk een héél goede werking. Die van Urban Decay vind ik ook zeer goed, maar moest toch ergens gaan besparen in mijn beauty-uitgaven natuurlijk .. Die van NYX komt echt héél dicht in de buurt qua werking, maar kost maar 7€ ofzo ..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Begrijpelijk! ;-) Ik heb ook al goede verhalen gehoord van NYX, dus die wil ik zeker ook eens proberen. Er zou dit jaar een NYX-winkel openen in Hasselt, dus dan kan ik daar meteen mijn voorraadjes gaan halen :D

   Verwijderen
 6. Ik testte deze een keertje in Londen en ik snap wat je bedoelt met de fijne nevel. Ik had ook niet meteen het gevoel dat de nevel over mijn make up heen gedwarreld was.

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig