24 februari 2017

Sisley Izia eau de parfum

Sisley Izia eau de parfum

Het nieuwe Sisley parfum heeft een wel zeer persoonlijke dimensie: niet enkel is Sisley Izia vernoemd naar de koosnaam van oprichtster Isabelle d'Ornano, de geur is ook samengesteld naar een rozenboeket uit haar eigen tuin!

Sisley Izia - uitgesproken als 'Izja' - werd als parfum opgebouwd rondom een Rose d'Ornano-akkoord, een blend van vijf rozen die Isabelle d'Ornano haalde uit haar eigen tuin. Een oase van rust, aangekleed met talrijke planten en sculpturen en... rozen. Frisse rozen die bloeien in de eerste meidagen, die door een bomenrij worden beschut tegen weer en wind en lang hun geur blijven behouden na het plukken.

Net daarom is Izia niet te verwarren met een standaard rozenparfum - aka 'bommageur' - maar biedt het een moderne en verfrissende take op een rozenparfum. En dat begint meteen bij de flacon, die wat weg heeft van een abstract kunstwerk, alsof er twee glazen sculpturen bovenop elkaar balanceren. Voor mij oogt de flacon heel organisch en zo voelt 'ie ook in de hand, alsof de welvingen perfect zijn afgestemd op mijn handpalm en vingers.

Topnoten: witte bergamot, roze peper, aldehyden

Izia opent heel fris en verfijnd. De witte bergamot uit het Zuid-Italiaanse Calabrië bevat accenten van fresia en thee en zorgt voor met een toets van roze peper voor een transparant, luchtig geheel.

Hartnoten: een Rose d’Ornano-akkoord, een transparant bloemig akkoord, angelica

Die initiële frisheid wordt wat vrouwelijker als we overgaan naar het hart en de ziel van Izia: de roos. Het Rose d'Ornano-akkoord werd gebouwd op de vijf rozen uit de tuin van Isabelle d'Ornano. Het bloemenhart krijgt een fris tegengewicht dat zorgt voor een moderne en groene twist: noten van citroen, peer, verse jasmijnblaadjes, pioenroos en lelietjes-van-dalen en angelica oftewel engelwortel.

Basisnoten: cederhout, amber, muskus

In de basis krijgt het Rose d'Ornano-akkoord een duwtje in de rug zodat het langer doordraagt, maar dan met een meer intense toets door een blend van cederhout, amber en muskus.

Voor mij blijft de moderne frisheid van Izia doorheen heel het parfum merkbaar. Ook als de initiële topnoten wat zijn gaan liggen, is het 'groene' accent toch merkelijk aanwezig en maakt het rozenakkoord heel wat lichter en luchtiger. In se creëert Sisley hiermee voor mij een rozenparfum dat heel anders is én meteen ook een stuk toegankelijker voor een ruim publiek, van jong tot oud. Liefhebbers van rozen komen aan hun trekken, maar ook parfumlovers die niet meteen te vinden zijn voor standaard rozengeuren, kunnen absoluut gecharmeerd zijn door Izia!

Sisley Izia eau de parfum - 30 / 50 / 100 ml voor € 82,00 / 112,00 / 179,00 bij de parfumerie of online via sisley-paris.com

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig