26 maart 2017

Anastasia Beverly Hills Contour Kit in Light to Medium

Anastasia Beverly Hills Contour Kit

De expertise van Anastasia Beverly Hills begon dan wel bij wenkbrauwen (ik ben nog altijd fan van de fijne Brow Wiz in Taupe!), tegenwoordig heeft het merk ook eigen oogschaduw- en contourpaletten.

Het hele contour- en highlightinggebeuren ging enkele jaren geleden de hoogte in en veranderde van een instant glam hype (Kim K contouring, iemand?) naar een meer gevestigde waarde, waar de juiste touch aan contourpoeder, bronzer en highlighter je gezicht een beetje meer vorm kan geven.

Weet je niet precies waar te beginnen? Anastasia Beverly Hills heeft een heuse Contour Kit met drie highlighters en drie bronzers, zodat je meteen bent gesteld. Bij ons is de kit te krijgen bij Planet Parfum in de kleur Light to Medium en Medium to Tan, in de VS is er nog een derde kleur, Tan to Deep. De kit is gericht op het hele gezicht: van het scherper en dieper maken van de onderkant van je jukbeenderen, over het smaller maken van je neus, tot het oplichten van voorhoofd, neus, kin en het hoogste punt van je jukbeenderen.

Anastasia Beverly Hills Contour Kit

Anastasia Beverly Hills Contour Kit
Contour Kit in Light to Medium: Vanilla - Banana - Sand - Java - Fawn - Havana

Het palet is gemaakt van stevig karton met een magnetische sluiting, net iets groter dan mijn hand, dus op zich nog vrij compact. Binnenin vind je zes verschillende poeders, elk drie gram. Erg fijn: elke pan is magnetisch en kan je gemakkelijk uit het palet halen. Vaak genoeg zijn er bij een palet bepaalde kleuren als eerste op en bij de Contour Kit kan je deze dan simpelweg per stuk vervangen, zonder meteen een volledig nieuw palet te moeten kopen.

De Contour Kit in Light to Medium bevat drie vrij lichte poeders en drie medium donkere poeders. Vanilla is een bleke crème kleur, Banana is lichtgeel, Sand heeft een rozige ondertoon en is als enige poeder reflecterend, Java is een eerder neutrale bronzer, Fawn is een koeler contourpoeder en Havana is de warmste en ook donkerste van de drie bronzers.

Anastasia Beverly Hills Contour Kit

Anastasia Beverly Hills Contour Kit

Met de lichte poeders kan je au naturel highlighten: je kiest bij voorkeur een poeder dat één tint lichter is dan je eigen huid, zodat je op een zeer natuurlijke manier bepaalde zones van je gezicht kan oplichten. Onder mijn ogen gebruikte ik een mengeling van Vanilla en Banana - voor mijn teint vind ik Banana op zichzelf net wat te geel, maar gemengd met Vanilla geeft het net dat beetje meer éclat onder de ogen. Sand gebruikte ik dan weer als een gezonde highlighter op mijn jukbeenderen. De zacht glanzende finish maakt het ook een fijn poeder voor de binnenste ooghoek, onder de wenkbrauwen of net boven de cupidoboog van je lippen.

Om te contouren, ga je dan een à twee tinten donkerder dan je eigen huid, afhankelijk van het effect dat je wilt bereiken. Een tint donkerder geeft een meer subtiele contouring, twee tinten is al wat dramatischer, misschien eerder geschikt voor een avondje uit. Met contouring kan je meer diepte en schaduw creëren, ook daar waar het er misschien niet heel uitgesproken aanwezig is. Onder de jukbeenderen, de kaaklijn en rondom mijn voorhoofd ging ik voor een beetje neutrale warmte met Java. Wat me bij de bronzers meteen opviel, was hun intense pigmentatie. De lichte poeders zijn dat ook, maar daar valt het contrast op mijn bleke huid wat weg. Een tip: begin lichtjes met de bronzers en neem je tijd om ze te blenden. Dat gaat prima en dan is het scherpe contrast ook al minder aanwezig.

Het zal ongetwijfeld wel met het warme lentezonnetje te maken hebben, maar ik ben aangenaam verrast door het effect van de Anastasia Contour Kit. De poeders blenden gemakkelijk in met de rest van mijn make-up en geven elk op hun eigen plek de nodige éclat dan wel diepte. Het zorgt er gewoon voor dat het all-over effect gezond en glowy is, en dat zonder een superglanzende highlighter. Het grote voordeel van de Contour Kit is dat je het kant en klaar kan kopen, volledig afgestemd op jouw teint en dat het palet zich leent voor zowel everyday make-up als meer glam make-up. Meer zelfs, ik denk dat ik het op reis zelfs zou inschakelen als multifunctioneel palet, en als oogschaduw zou gebruiken, want dat kan perfect. Ook in mijn uitgebreide make-upcollectie heeft dergelijke Contour Kit zeker en vast zijn plek verdiend!

Anastasia Beverly Hills Contour Kit - 6 x 3 g voor € 54,90 bij Planet Parfum

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

6 opmerkingen

  1. Waauw, wat een beauty!! Zowel het palette als jij, je ziet er super uit! Mooie make-up look!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi palette! Het effect ziet er erg goed uit

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtig, dit is toch wel m'n droom contourpalette. De kleuren erin zijn precies goed.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ze passen heel goed bij een lichtere huid, goed gekozen!

      Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig