21 maart 2017

Essie Gel Couture: Hold The Position

Essie Gel Couture Hold The Position

Midzomer vorig jaar kreeg ik een introductie tot de nieuwe formule van Essie, Gel Couture. Even een recapitulatie: als high end versie van de 'normale' Essie lakjes, biedt Gel Couture een iets meer geavanceerde nagellaktechnologie.

Essie Gel Couture is in wezen een tweestappensysteem: een base coat is overbodig (maar kan wel), je hebt enkel de kleur en de bijpassende Gel Couture Top Coat nodig. De reden hiervoor: de wassen in de Gel Couture lakjes zijn anders geformuleerd en hebben daardoor een langere houdbaarheid - à la gellak - maar breng je wel aan als een gewone nagellak, zonder extra UV- of LED-lamp en verwijder je eveneens als een gewone nagellak.

Absoluut fijn: de formule voelt aan als die van een gewone lak en met een laagje van de Gel Couture Top Coat erover, krijg je een beetje extra glans en blijft de nagellak inderdaad vrij goed zitten. Als je regelmatig een verse laag van de top coat aanbrengt, herleven de kleur en de glans en kan je de draagtijd makkelijk tot een weekje (of langer, als je nagels in gezonde staat zijn) rekken.

Essie Gel Couture Hold The Position

Naast een - in Essie-termen - eerder beperkte vaste collectie, verschenen er van de Gel Couture lijn al enkele limited edition collecties. Zo ook Ballet Nudes, een collectie van zes mooie, frisse tinten die zich positioneren - see what I did there? - rond ballet en in mijn ogen een perfecte allround collectie vormen.

Hold The Position is wat mij betreft de primus van de klas collectie, een fris koraalroze met een crème finish. Girly, maar niet over the top Barbie. I love it! Ik heb drie dunne laagjes aangebracht om deze dekking te krijgen en ik heb de kleur intussen al vijf dagen op mijn nagels, zonder chips of brokjes. Netjes!

Deze Hold The Position doet mij overigens enórm denken aan Essie Van D'Go, een kleurtje dat ettelijke jaren geleden hoge ogen gooide in het beauty(blog)landschap. Mijn hart maakte een sprongetje bij het zien van de gelijkenis, want Van D'Go was indertijd een van mijn grote favorieten en een kleurtje dat ik tot de laatste druppel uit het flesje heb geschraapt. Voor een flashback naar zeven jaar geleden, toen blogposts - cringe! - soms twee zinnen lang waren en foto's klein en onderbelicht, klik hier. What can I say... I've come a long way :D Inmiddels - als ik het goed heb - is Van D'Go discontinued, dus ik ben zéér te vinden voor Hold The Position als waardige vervanger. Hij is misschien net iets minder neon koraalroze, maar alleszins héél erg gelijkaardig.

Essie Gel Couture in Hold The Position - € 14,90
Essie Gel Couture Top Coat - € 14,90
Bij Planet Parfum

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

10 opmerkingen

 1. Mooi kleurtje! Met de start van de lente krijg ik weer zin om al mijn roze nagellakjes boven te halen :) de formule van de Gel Couture klinkt ook fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik draag zo'n kleurtjes het hele jaar door, maar zeker nu met de lente is het ideaal! En ja, de formule is fijn, de nagellak blijft echt langer zitten in vergelijking met 'gewone' nagellak.

   Verwijderen
 2. Schoon kleurtje! Wel benieuwd naar de Essie gel, heb er nog geen van!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ben heel benieuwd naar die gel lakjes. Mooi kleurtje trouwens

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijne formule, gewoon lakken als anders en toch blijft het langer zitten.

   Verwijderen
 4. Wat een heerlijk kleurtje, deze zou ik zonder twijfel iedere dag dragen! ♥

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaaa! Heb hem twee weken aan een stuk door gedragen, telkens opnieuw aangebracht omdat ik het zo'n fijn kleurtje vind.

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig