5 april 2017

Marc Jacobs Air Blush in Kink & Kisses

Marc Jacobs Air Blush Kink & Kisses

Midzomer 2016: Marc Jacobs lanceert een nieuwigheid in zijn beautylijn, genaamd Air Blush. Bibi wordt verliefd en zet de streepjesblush op de beautywishlist. Het heeft dan nog tot afgelopen maart geduurd, maar intussen kan ik deze chouchou de mijne noemen! Geduld wordt beloond, laat dat duidelijk zijn.

De Marc Jacobs Air Blush Soft Glow Duo bestaat in vijf verschillende kleuren, van nude tot fuchsia - ik kocht de koraalroze Kink & Kisses, helemaal mijn goesting! Het doosje is glanzend zwart, strak, plat en lijkt op een vintage sigarettendoosje dat je met een druk op de knop kan openen. Binnenin vind je enkel de streepjesblush (geïnspireerd op een Marc Jacobs-jurk) en een spiegel, meer moet dat niet zijn!

De textuur is luchtig en de blush laat zich gemakkelijk opbouwen en blenden. Marc Jacobs gebruikt hiervoor het Japanse 'air powder', een lichtgewicht, glanzend poeder dat als een voile over de huid ligt en een mooie finish geeft. De verwerking ervan gebeurt via een soufflage-techniek - dit maakt de blush extra luchtig en geeft het die zijdezachte finish.

Marc Jacobs Air Blush Kink & Kisses

Marc Jacobs Air Blush Kink & Kisses

There's more than meets the eye... - het streepjespatroon van deze Air Blush is natuurlijk mooi om naar te kijken, maar heeft ook echt een functie, hoera!

Marc Jacobs liet zich eerst en vooral inspireren door de eerste celebrity makeup artist, Way Bandy, die furore maakte tijdens de Studio 54-era en bekend stond om zijn 'color glow'-techniek, waarmee de natuurlijke contouren van het gezicht naar voren worden gebracht.

Draping is een techniek die ik de laatste tijd regelmatig zie opduiken - op dit Lancôme event werd er ook al naar verwezen - waarmee men eigenlijk een soort van gezonde glow wil faken door middel van blush. Elke Air Blush bestaat daarom uit twee complementaire kleuren die je naar hartenlust kan blenden en op maat kan opbouwen - en het zijn net de streepjes in de blush die dit faciliteren.

Volg de streepjes verticaal, kies voor de lichte, dan wel donkere kant en bouw daarmee de kleur naar keuze op. Veeg je de kwast horizontaal, dan worden de kleuren gemengd. Verder heeft Marc Jacobs maar liefst vier manieren uitgewerkt voor respectievelijk een lifting glow, sculpting glow, volumizing glow en balancing glow.

Lifting glow:
Blend de twee kleuren tesamen
Begin hoog op de jukbeenderen en blend over de volledige lengte
Blend de kleur ook uit aan de kaaklijn en de zijkanten van de nek

Sculpting glow:
Begin met de donkere kleur
Plaats deze net onder de appeltjes van je wangen, zodat je eigenlijk een beetje kan contouren
De lichte kleur komt daar net boven, daarmee blend je de harde lijnen weg

Volumizing glow:
Blend de twee kleuren tesamen
 Breng de kleur al lachend aan op de appeltjes van je wangen
Goed uitblenden - dit geeft een volle, frisse look

Balancing glow:
Eentje voor gevorderden :-)
Kies een van de twee kleuren
Blend away! Boven je wenkbrauwboog, aan de slapen, neusbrug,
het puntje van je kin en zijdelings aan nek, oren en oorlellen

Marc Jacobs Air Blush Kink & Kisses

Marc Jacobs Air Blush Kink & Kisses

Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik mij bitter weinig aantrek van al die technieken. Zoals je ook wel op de swatch kan zien, geven de kleuren apart of gecombineerd niet zo'n gigantisch verschil. Je kan er wel wat mee differentiëren, maar de complementaire kleuren passen gewoon heel goed samen en mengen zich daarom perfect. Ik ga vooral voor een goede blend en een frisse blos die zich over mijn wang ontvouwt naar de slapen toe - eigenlijk mix ik de lifting en volumizing glow. Ik ben niet vies van wat bronzer en highlighter, dus in mijn look heb ik de blush daar ook mee gecombineerd.

Textuurgewijs is deze Air Blush echt heel erg fijn om mee te werken: er is een goed pigment, maar de blush is bij de eerste touch nooit over the top en je kan hem naar gelieven opbouwen en blenden. De finish is naturel en gezond - niet té glanzend, noch mat - en houdt het een hele dag netjes vol. Ik heb nog niet heel erg veel Marc Jacobs Beauty getest, maar alles wat ik er al van kocht, is telkens een schot in de roos geweest.

Ik kocht mijn Air Blush bij de Marc Jacobs counter in Harrods in Londen - Marc Jacobs Beauty heeft vooralsnog geen plekje gevonden in ons kikkerlandje, maar online kan je terecht bij Harrods of de Franse Sephora.

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

6 opmerkingen

 1. Prachtig zeg, ook hoe je alles kunt opbouwen! Ik ben alleen erg bang voor het prijskaartje, haha. Desondanks is je look magnifiek! ♥

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hèhè, inderdaad, het is een high end merk natuurlijk. Maar ik kon niet weerstaan!

   Verwijderen
 2. Zo'n mooie blush en look at that glow!

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig