22 mei 2017

Tom Ford Eye Defining Pen

Tom Ford Eye Defining Pen

Oh, wat zou ik graag de loftrompet bovenhalen voor de Tom Ford Eye Defining Pen! Maar oh, wat een teleurstelling... Een gevalletje YouTube made me buy it nadat ik precies alléén maar positieve reviews zag - take all my money! schreeuwde mijn inner beautyblogster.

Bij deze: kalmeer, steek uw zuurverdiende centen terug in uw zak, lees mijn review, kijk naar de swatches en beslis dán pas of dit uw volgende high end beautyaankoop wordt. Want dat is het dingetje met reviews: die zijn persoonlijk. En ik ben tenslotte slechts één stem in de massa. Wat voor mij werkt, werkt niet noodzakelijk voor jou en vice versa.

Maar goed. Terug naar Tom Ford, de man die mij meermaals kon bekoren met zijn parfums en make-up. Al enkele maanden stond de Tom Ford Eye Defining Pen op de wishlist. Een tweezijdige eyeliner, met aan de ene kant een iets langere, kalligrafische kwast voor de perfecte wing en aan de andere kant een kort, ultrafijn vilten puntje voor het ultrafijne precisiewerk - in theorie dé perfecte eyeliner! Van een fijn, strak lijntje tot een drama queen wing, deze eyeliner zou het allemaal moeten kunnen.

En in ware Tom Ford stijl is de verpakking een plaatje, de luxe spat ervan af. De eyeliner is zwaar en voelt gewichtig aan - perfect voor een look at me, being all fierce with my eyeliner-humeur. Ik bedoel, met zo'n eyeliner kan je de wereld aan, toch?

Tom Ford Eye Defining Pen
Links: swatches met de vilten punt - rechts: swatches met de kalligrafische punt

Alleen geeft deze Eye Defining Pen voor mij niet thuis. Ik heb meer nodig dan een schone verpakking, ik wil (voor die prijs!) een perfect werkende eyeliner. Opvallend: alle positieve reviews benadrukken het uitzonderlijke gemak waarmee je met deze Eye Defining Pen een liner trekt.

Niet zo bij mij. Ik mag mezelf na al die jaren liner - eerst gel, daarna vloeibaar - toch wel ervaringsdeskundige noemen. Ik kén de vorm van mijn oogleden, ik wéét hoe ik mijn eyeliner moet trekken en ik heb al verschillende merken eyeliner versleten. Af en toe moet ik even wennen - elk merk heeft zo zijn eigen vorm - maar da's een kwestie van doen en het komt in orde. Bij de Tom Ford Eye Defining Pen wacht ik nog steeds op die aha-erlebnis, het moment dat ik dat 'uitzonderlijke gemak' ontdek.

Het moet een diep verscholen geheim zijn, want ik vind het niet. Het kost mij telkens enorm veel moeite om hiermee een strakke eyeliner te trekken, ik ben dubbel zo lang bezig als met eender welke andere eyelinerpen en het resultaat is nooit zoals ik het eigenlijk wil. De kalligrafische punt had van mij wat steviger mogen zijn. Van zodra ik ook maar het minste beetje druk leg, gaat dat ding zijn eigen gang en wordt die gewenste fijne, strakke lijn een dikke blob. Het vilten puntje heeft dan weer een superfijne tip, maar kan ik niet 'leggen' om een strakke wing te trekken. Zucht... frustratie alom.

Kleurgewijs blijf ik ook een beetje op mijn honger zitten. De Tom Ford Eye Defining Pen is beschikbaar in de kleur 01 Deeper. Naar eigen zeggen werd de eyeliner geformuleerd in 'the blackest shade of black'. Euhm, nee. De vilten punt scoort niet slecht (het kan echter beter), maar de kalligrafische punt is op zijn hoogst een afgewassen tint zwart. Als je mij the blackest shade of black belooft, verwacht ik gitzwart in het kwadraat.

En alsof dat nog niet genoeg was, heeft de formule de neiging om te 'bloeden'. Mogelijks heeft dat te maken met mijn huid en liggen er op mijn oogleden te veel fijne lijntjes waar de waterige formule zich in kan nestelen. Heb ik net tien minuten geprobeerd om twee strakke, identieke lijntjes te trekken, begint er daar eentje een eigen leven te leiden en ontstaan er vertakkingen. Schoon.

Ik haal er gewoon geen plezier uit om met de Eye Defining Pen te werken en dat is o zo jammer... In mijn achterhoofd hoor ik Tim Gunn (Project Runway) constant roepen: "Make it work!" Maar dat zou met zo'n prijs toch niet moeten?

Want deze eyeliner, schatjes, kost € 55,00. Dat lees je goed: vijfenvijftig euro. Nu ben ik niet vies van een flinke portie high end make-up - 't is mijn hobby, ik word er happy van en zolang ik er mezelf niet mee in de problemen breng, doe ik lekker verder - en als het spul werkt, is dat geld er met veel plezier besteed. Maar als het spul niet werkt of niet naar behoren werkt of niet uitzonderlijk goed werkt in verhouding tot zijn prijs, valt ik toch even van mijn stoel.

De liefdesaffaire met de Tom Ford Eye Defining Pen is dus al voorbij voor ze nog maar goed en wel begonnen was. Helaas, pindakaas. Om met een positieve noot te eindigen, deel ik wel graag twee van mijn absolute aanraders, eyeliners die met gemak voor een gitzwarte, fijne eyeliner kunnen zorgen. Voor de high end lovers: de Diorshow Art Pen is fantastisch en is ruim 1/3e goedkoper dan de Eye Defining Pen. Maar de ware schat bevindt zich ditmaal in de drogisterij: de Maybelline Master Precise levert een geweldig resultaat voor nog geen kwart van de prijs...

Tom Ford Eye Defining Pen - 0,8 ml voor € 55,00 bij Parfuma

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

4 opmerkingen

 1. Ok, hier had ik ook wel meer van verwacht, wat een bummer :(

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ooh jeeh de prijs is echt wel té
  spijtig wel

  liefs
  karlien
  polishedcats.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jammer dat dit zo een tegenvaller is voor de dus veel te dure prijs.
  Fijne en goede review.

  Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh wat jammer dat die tegenvalt. Voor die prijs mag je toch zeker verwachten dat die goed is

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig