1 juni 2017

Elegant Touch Nude Collection & Romance Collection

Elegant Touch Romance Collection

Mijn liefde voor nagellak ontstond ettelijke jaren geleden en sindsdien zijn mijn nagels bijna constant in een kleurtje gelakt. Van pastel tot fel, I like it all. En te denken dat ik in mijn tienerjaren amper nagellak droeg!

Wat mij tot nu toe echter nooit gelukt is, is het hebben van lange nagels. Ik kan ze wel een beetje laten groeien, maar iets te lang en ze breken of scheuren. Ik ben dan ook gewend om mijn nagels eerder kort te vijlen, om ze zo netjes te houden.

Voor mij zijn kunstnagels zoals deze van Elegant Touch eigenlijk wel een uitkomst: in zeer korte tijd transformeert mijn korte manicure en kan ik zonder sparen genieten van lange nagels. Niet iets dat je mij continu ziet doen, maar mijn week verlof was het perfecte moment om ze eens uit te testen.

Elegant Touch Romance Collection

In heuse zomerspirit lanceert Elegant Touch twee collecties. De Nude Collection staat voor tijdloos: deze nagels hebben een vrij traditionele vorm zonder veel versiersels, een matte finish of subtiele glans en zijn er in de kleuren Porcelain (licht ballerinaroze, vierkant en mat), Mink (poederroze, ovaal en mat) en Cocoa (chocoladebruin, vierkant en glanzend).

De Romance Collection omarmt het romatische girly pink, maar heeft ook meer gedurfde accenten. Ook hier drie opties: Sweet Heart (framboosroze, ovaal en mat), Amour Amour (nuderoze versierd met kristallen, stiletto en glanzend) en French Kiss (babyroze stiletto met een rosé gouden tip).

Elegant Touch Romance Collection

Elegant Touch Romance Collection

Ik was onmiddellijk gecharmeerd door French Kiss: de stilettovorm is met mijn eigen nagels een utopie dus was het eens zo tof om dit type kunstnagels uit te proberen. De nuderoze kleur past perfect bij mijn nagellakvoorkeuren (denk: Essie Fiji of Essie Romper Room) en de rosé gouden tip geeft het geheel een French manicure, maar met wat meer edge.

Het doosje van Elegant Touch bevat je volledige starter kit: 24 nagels in tien verschillende maten, een flesje lijm en een nagelvijltje. Voor je er effectief aan begint, doe je er goed aan om de nagels te 'passen' en ze ook al op volgorde te leggen. Zo voorkom je achteraf heel wat gedoe. Ik vond voor elk van mijn nagels wel een gepast maatje, al denk ik wel dat het niet zo eenvoudig is om een kunstnagel te voorzien die voor ieders nagelvorm past: mensen hebben onderling nu eenmaal plattere of bollere nagels en one size fits all is dan ook geen sinecure. Toch vond ik de kunstnagels over het algemeen mooi aansluiten op mijn eigen nagels.

In de prep-fase duw je ook je nagelriemen naar achter en maak je je nagels nog even schoon met wat aceton, zodat er geen inmenging is van vocht of oliën. Dan begint het echte werk! Je kan best de hele nagel bedekken met een dun laagje lijm, zodat de kunstnagel overal even goed kan hechten. Opgelet: die lijm is sterk én droogt snel, dus je kan die best niet laten uitlopen op je nagelriem of tussen je vingers krijgen - ik spreek uit ervaring, haha. Je hoeft de lijm niet te laten drogen; van zodra je je nagel hebt bedekt, mag je de kunstnagel aanbrengen, liefst zo precies mogelijk (denk eraan: de lijm droogt snel, je hebt geen tijd voor missers) en zo dicht mogelijk bij de nagelriem, voor het meest naturelle resultaat (hoe breder het randje tussen je nagelriem en de kunstnagel, hoe meer het opvalt dat je kunstnagels draagt). Druk de nagel nog vier seconden vast en je bent klaar!

In tien minuten van korte, ronde nagels, naar lange stiletto's, het was even wennen! Typen en sms'en vergde ineens héél wat meer creativiteit en ik werd een pak langzamer in het posten van mijn InstaStories, haha! Maar ik vond het resultaat wel ferm, vooral omdat het iets is dat ik met mijn natuurlijke nagels nooit zou kunnen bereiken, alle verzorging ten spijts. Al zouden deze French Kiss nagels voor mijn behendigheid ietsje korter mogen zijn, dan zouden ze net wat meer inblenden, denk ik.

Qua stevigheid heb je niet te vrezen: deze nagels komen niet vanzelf los! Dat is dan wel weer het tricky gedeelte: je verwijdert ze best niet al te hardhandig, om je eigen nagel niet te beschadigen. Meer zelfs: het duurt langer om ze te verwijderen dan om ze aan te brengen. Eerst vijl je de (glanzende of matte) beschermende toplaag van de kunstnagel weg, daarna moet je je nagels 20 minuten laten weken in een pakketje van aluminiumfolie met een watje dat doordrongen is van nagellakremover. Dat zorgt ervoor dat de kustnagel oplost, waarna je alle restjes gemakkelijk kan verwijderen met een bokkenpootje.

Overigens een absolute aanrader voor dit werkje: de Elegant Touch Soak 'Em Off sachets. Dit zijn individuele sachets, helemaal lekproof en dus perfect voor on the go of op reis. Het bespaart je heel wat werk omdat de zakjes de aluminiumfolie vervangen en de watjes binnenin eigenlijk al helemaal klaar zijn. Werkt trouwens niet enkel met kunstnagels, maar ook met (gel)nagellak of glitternagellak. Deze gaan later dit jaar zeker mee naar NYC!

Elegant Touch Nude & Romance - € 10,45 bij Di

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

4 opmerkingen

 1. Deze zal ik misschien eens proberen voor een trouwfeest binnenkort ;-)
  Hoelang houden ze dan ongeveer?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je alles correct uitvoert en de lijm er netjes oplegt zodat er geen luchtbelletjes onder zitten, een weekje. Als je oplet, misschien wat langer, maar ik typ bijvoorbeeld nogal veel en zit vaak met papier en karton in de weer, dus daar zien ze feller van af.

   Verwijderen
 2. Ik heb hier ook nog een setje liggen, maar het vastlijmen aan mijn eigen nagels houdt me meestal tegen. Misschien toch eens een poging wagen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker eens proberen! Je moet enkel opletten dat je ze correct verwijdert, en niet gaat trekken of zo. Dan ga je je eigen nagels beschadigen.

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig