4 juni 2017

Carven parfums

Carven parfums

Bij modeliefhebbers rinkelt misschien wel een belletje als ze Carven Parfums horen vallen. Carven Parfums kent zijn oorsprong in de mode: Carven staat voor elegante Franse pret-à-porter en kende een comeback in 2010, die niet veel later gepaard ging met de lancering van enkele nieuwe geuren.

Elegant, stylish en chic, drie woorden die meteen in mij opkomen als ik de flacons bekijk. Zowel Carven Le Parfum als Carven L'Eau de Toilette zitten in een gelijkaardige flacon - het parfum in een flacon van mat glas, de eau de toilette in een flacon van transparant glas. Zonder over the top te gaan, vallen de flacons op door hun strakke lijnen, de sprekende dop en het Carven-lint, ongetwijfeld een link met het moederhuis.

Carven parfums

Carven Le Parfum weet frisse, luchtige eigenschappen te combineren met een supervrouwelijk accent. De geur komt voor mij eerder klassiek over, maar dan in goede zin: een geur die de tand des tijds weet te doorstaan en die zich perfect weet te hanteren in zowel je privé-leven als je professionele wereld. Ik las ergens dat Le Parfum regelmatig door bruidjes wordt gedragen op hun grote dag en ik begrijp heel goed waarom. Le Parfum beschikt over de nodige lichtheid om je zorgeloos te laten huppelen maar biedt ook de nodige maturiteit in de hart- en basisnoten.

Le Parfum bevat een bloemig boeket dat werd opgebouwd rond de frisse en delicate hyacint, een meer ondeugend en frivool kantje met de pronkerwt en een levendig jasmijnaccent.

Top: mandarijnbloesem x abrikoos x witte hyacint
Hart: Pronkerwt x jasmijn x ylang-ylang
Basis: sandelhout x osmanthus x patchouli

Carven L'Eau de Toilette is - letterlijk en figuurlijk - veel groener oftewel frisser, maar nog steeds een bloemige geur. Hier laat de pioenroos zich van zijn charmante kant zien, poëtisch en van nature sprankelend. De bloemenpracht is wat frisser met een elegante fresia en de basisnoten ontluiken ditmaal een eerder zachte, romige vrouwelijkheid. Le Parfum en L'Eau de Toilette hebben duidelijk raakvlakken, maar zijn voldoende verschillend om voor mij te kunnen werken. Instinctief grijp ik eerder naar Le Parfum, maar ik weet de wat zachtere L'Eau de Toilette ook te appreciëren, ook al ontwikkelt deze zich sneller op mijn huid en blijft 'ie minder lang hangen.

Top: Italiaanse citrus x pronkerwt x pioenroos
Hart: fresia x witte hyacint x blauwe regen
Basis: sandelhout x witte houtsoorten x muskus


Carven Le Parfum eau de parfum - 30 / 50 / 100 voor € 46,90 / 68,50 / 88,90
Carven L'Eau de Toilette eau de toilette - 30 / 50 / 100 voor € 43,90 / 64,90 / 83,50
Verkrijgbaar bij Planet Parfum

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

1 opmerking

  1. Wauw.... prachtige flacons.
    Dit merk ken ik niet maar ben er zo benieuwd naar.....

    Xoxo

    BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig