27 juni 2017

Meet the beautyblender family!

Beautyblender

Wat voor visagiste Rea Ann Silva 15 jaar geleden begon als een zelfontworpen oplossing voor de creatie van flawless make-up in een wereld van HD TV, is intussen uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen: de Beautyblender!

En na ettelijke jaren vooroordelen, viel ook ik voor het eivormige sponsje. Mijn uitgebreide introductie las je trouwens vorig jaar al in deze blogpost.

In het kort: het materiaal waarmee Beautyblender werkt, is superzacht en bouncy en meteen ook uniek in de wereld der make-upsponsjes. Beautyblender is het enige bedrijf dat dit specifieke type materiaal mag gebruiken - wat meteen verklaart waarom er vaak gelijkaardige sponsjes op de markt te vinden zijn, maar nooit echte 'dupes'. De open celstructuur neemt voldoende water op om op te zwellen, laat zich anderzijds ook gemakkelijk uitknijpen en slorpt daarna slechts een minimale hoeveelheid make-up op, maar je kan niet vermijden dat er toch wat van de foundation of concealer aan de spons blijft hangen.

Het eivormige silhouet verzekert een streepvrij resultaat en laat zich perfect wenden op zowel grotere vlakken als kleinere hoekjes. Naar eigen gelieven gebruik je de ronde onderkant, het spitse puntje of de zijvlakken. Het enige wat je moet doen, is werken volgens het Beautyblender-mantra: wet.squeeze.bounce.

Voor mij blijft mijn Beautyblender een one stop shop voor zowel foundation, concealer als poeder en geeft mijn make-up een bijna naturel effect, ook met dekkende foundations. Het resultaat is steeds streepvrij en geperfectioneerd, bijna airbrushed. Zeker met concealer onder mijn ogen (waar ik veel fijne lijntjes heb) merk ik hoe mooi de Beautyblender de make-up inwerkt.

Intussen bestaat de Beautyblender in een heel gamma kleurtjes. Je zou misschien denken dat er een verschil is in materiaal of gebruik, maar an sich zijn het allemaal identieke Beautyblenders... in een andere kleur. Het is een kwestie van persoonlijke voorkeur: roze voor liefhebbers van de Original, zwart voor de Pro, wit voor de verfvrije Pure, huidskleurig beige voor de Nude en speciaal voor de 15e verjaardag is er ook een babyroze Bubble.

Tijdens de Beautyblender workshop in Antwerpen liet Beautyblender Director of Global Education, Aline Elaswar, alle aspecten van de Beautyblender zien. Ook de Micro.mini passeerde de revue voor contouring, highlighting, concealer en zelfs oogschaduw! Hoewel ik de creativiteit absoluut kon smaken, blijf ik in de eerste plaats fan van het formaat van de originele Beautyblender.

Minstens een keer per week was ik mijn Beautyblender - wanneer je de Original Kit koopt, krijg je naast de spons ook een mini van de Solid Cleanser. Niet enkel voor sponsjes, trouwens, want de Blendercleansers (Solid of Liquid) werken ook perfect voor kwasten. Met de Solid Cleanser was je je tools telkens een per een, met de Liquid Cleanser kan je meerdere Beautyblenders tegelijkertijd een badje laten nemen, een nachtje laten intrekken en dan proper spoelen - ideaal voor hardnekkige vlekken die je er anders niet uit krijgt!

Idealiter (en bij frequent gebruik) vervang je je Beautyblender na een drietal maanden. Je zal zelf ook wel merken wanneer hij 'op' is en het tijd wordt om een nieuwe in te slaan. De levensduurte is dus wel wat minder lang dan die van een gemiddelde kwast, en dat is zowat het enige echte nadeel dat ik kan vaststellen.

Beautyblender Original - € 18,50
Beautyblender Original Kit - € 22,90
Beautyblender Solid Cleanser - € 18,50
Beautyblender Liquid Cleanser - € 18,50
Bij Ici Paris XL

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig