10 juli 2017

Getest: Sunkissed zelfbruiners

Sunkissed self-tan

Als er de laatste maanden een product is herrezen in mijn beauty routine, is het wel zelfbruiner. Deze eeuwige bleekscheet kan alleen maar dromen van een natural sunkissed velletje. Ook tijdens de zomer ben ik in verhouding weinig blootgesteld aan de zon en die luttele weken weg van mijn bureau, trekken het niet. Sinds ik het mirakel van de applicatiehandschoen heb ervaren, is zelfbruiner niet meer afschrikwekkend en probeer ik graag nieuwe merken uit.

En zoals het wel meer gaat met zelfbruiners, is ook Sunkissed made in the UK. Hun gamma zelfbruiners varieert van een subtiele sunkissed glow tot een dieper, donker bronzen kleurtje en is parabeen- en dierproefvrij.

De grote tube Sunkissed Gradual Tan is zowel een perfecte instapper als een fijne topper. De crème is luchtig en dik en werkt als een fijne hydraterende lotion dankzij de karitéboter en vitamine E. Zoals wel meer gradual tan lotions, bestaat ook deze in twee versies: Light/Medium en Medium/Dark.

Omdat het verpakt is als een (body)lotion en je hem ook zo gebruikt, is de Gradual Tan een aanrader voor beginners, maar evenzeer als tussendoortje of topper voor wie met meer hardcore zelfbruiner aan de slag is gegaan.

Het nadeel aan deze Gradual Tan is wel dat er geen zichtbaar kleurtje in zit: de crème komt wit uit de tube en verdeelt transparant over de huid. Less is more, goed inwerken met cirkelende bewegingen en volledig laten absorberen zijn dus enkele zeer nuttige pointers. De kleur ontwikkelt zich pas na een 2 à 4 uur en hoe vaker je hem gebruikt, hoe dieper je het kleurtje kan opbouwen. Uiteraard is de Gradual Tan niet zo intens als de andere zelfbruiners uit het gamma, dus een beetje geduld is wel aan de orde en het helpt als je hem meermaals per week aanbrengt.

Meer instant resultaat krijg je met de Sunkissed Self-Tan Mousse. Deze mousse is heel licht en luchtig, een beetje lopend bijna. Het maakt het wel gemakkelijk te blenden met zo'n applicatiehandschoen, je krijgt alle randjes en veegjes meteen weggewerkt. Ik gebruik deze vlak na de douche en merk dat de aloe vera en glycerine in de fomule mijn huid ook een beetje hydrateert, dus da's fijn!

Doordat je al meteen een zichtbaar kleurtje op je lijf legt, is er die instant gratificatie - yes, dit werkt! Maar eigenlijk moet je de zelfbruiner verder laten ontwikkelen én ook afspoelen na 4 à 6 uur. De Self-Tan Mousse in Medium geeft mij een licht, goudkleurig tintje, dat vrij gelijkmatig maar ook wel vrij snel verdwijnt - bij de volgende douche blijft er op mijn huid niet veel meer van over. Dat maakt het op zich wel foolproof - foutjes kunnen dus snel worden gecorrigeerd én je blijft niet achter met vlekkerige restjes - maar betekent eveneens dat de Self-Tan Mousse het bij mij geen vijf dagen uithoudt zoals er op de flacon wordt beloofd. Ik denk dat je voor een langduriger effect meerdere opeenvolgende dagen dient te smeren en dat ook regelmatig dient op te toppen.

De Sunkissed Rapid Tan is eveneens een mousse, maar de textuur is helemaal anders: deze mousse is luchtig, maar komt veel compacter uit de flacon. Het is bijna een stevige, whipped slagroomstructuur. Blenden gaat ietsje moeilijker dus een zeer belangrijk advies: werk stukje per stukje in cirkelende bewegingen en neem beetje bij beetje, want de Rapid Tan droogt zeer snel. Voordeel daarvan is dat je jezelf na letterlijk drie minuten al kan aankleden - ik heb nog nooit een zelfbruiner geweten die zo snel droog was.

De instant kleur heeft ditmaal meer een koele ondertoon. Naar eigen gelieven kan je de Rapid Tan afspoelen binnen 1 à 4 uur - maar hoe langer je de Rapid Tan laat ontwikkelen, hoe dieper het resultaat achteraf zal zijn. Ik ging meteen voor de volle vier uur en hield er na het douchen een lichte, gouden glow aan over.

Ik vermeldde het al, maar wat mij betreft zijn de applicatiehandschoenen de echte sterren. Zo'n handschoen zorgt er gewoon voor dat je veel gemakkelijker, sneller en vooral, streepvrij kan werken. Je handen blijven vrijwaard en je kan de moeilijkere plekjes - traditioneel polsen, ellebogen, knieën en voeten - gemakkelijker behandelen met de restjes die nog op de handschoen hangen. Sunkissed heeft zowel enkelzijdige als tweezijdige applicatiehandschoenen - de tweezijdige maakt het eens zo gemakkelijk werken omdat je hem letterlijk langs elke kant kan bedienen. Je kan de handschoenen ook meermaals gebruiken én ook gewoon wassen, dat maakt het hygiënisch werken.

De drie Sunkissed flacons hebben tot slot enkele gemeenschappelijke kenmerken: eerst en vooral kan je ze alle drie zowel op je lichaam als gezicht gebruiken - handig!

Ze zijn hydraterend - ik gebruik ze dus na het douchen in plaats van een gewone lichaamsverzorging. Het kan wel geen kwaad om ellebogen, knieën en enkels wat extra hydratatie te bieden, dan blijft de zelfbruiner daar alvast minder aan hangen.

Alle drie de Sunkissed zelfbruiners zijn geparfumeerd en hebben een tropische kokosgeur - de intensiteit van de geur varieert een beetje, ik vond de kokosgeur subtieler bij de Gradual en Rapid Tan en eerder aanwezig bij de Self-Tan Mousse. Toch kan ook Sunkissed die typische DHA-geur niet vermijden: vanaf het ogenblik dat de kleur zich echt ontwikkelt, bespeurt mijn neus toch wel enigszins de kenmerkende zelfbruinergeur. Alweer: minder fel bij de Gradual en Rapid Tan, eerder sterk aanwezig bij de Self-Tan Mousse. Dat is op zich geen ramp, wetende dat je toch wordt verondersteld de zelfbruiner na enkele uren af te spoelen.

De Medium intensiteit geeft naar mijn aanvoelen een eerder licht-medium resultaat, zeker als je erna terug uit de douche stapt. Dat maakt het enerzijds erg toegankelijk voor beginners of mensen met een (hele) lichte huid. Anderzijds vergt het wel wat opbouw- en onderhoudswerk om een waar medium kleurtje te kunnen behouden. Ik, die er graag uit wil zien alsof ik van een tropische vakantie terugkeer, zou zelf dan ook eerder naar de Dark intensiteit grijpen.

De prijs/kwaliteitverhouding zit tot slot erg goed: je krijgt hoogwaardige producten in een ruim gamma voor een zéér schappelijke prijs. Sunkissed moet qua formules, applicatie en geur zeker niet onderdoen voor de meer prijzige concurrenten - enkel de houdbaarheid is ietsje korter.

Sunkissed Bodylotion Gradual Light/Medium - 200 ml voor € 5,99
Sunkissed Rapid Tan Medium - 150 ml voor € 5,99
Sunkissed Self-Tan Mousse Medium - 200 ml voor € 5,99
Applicatiehandschoen eenzijdig - € 3,99
Applicatiehandschoen tweezijdig - € 5,99
Exclusief bij Di

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

4 opmerkingen

 1. Klinkt niet slecht, kunnen mijn benen zeker ook gebruiken ;) Maar ik moet me dringend eens zo een handschoen aanschaffen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hèhè, team bleekscheet :D En ja, zo'n handschoen is de max!

   Verwijderen
 2. Bedankt voor de tip! Altijd maar onder de zonnebank is ook niet heel goed voor mijn huid, snel dit product eens gaan proberen. Leuke verpakking ook :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik vermijd zonnebank ook, maar zelfbruiner is een hulp, want ik blijf anders erg bleek :D

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig