20 november 2017

Huda Beauty Desert Dusk Palette

Huda Beauty Desert Dusk palette

Als het Close Turn The Heat On, Baby! palet een beetje buiten mijn comfortzone lag, neem ik met het Huda Beauty Desert Dusk Palette een sprong in het diepe. En toch... toen ik de kleurenpracht zag, ging mijn hart sneller slaan. Zoiets had ik overduidelijk nog niet in mijn collectie!

Het Desert Dusk Palette spiegelt zich aan het kleurenspel dat zich over de zandduinen in de woestijn afspeelt, zo net voor en tijdens de zonsopgang. Van matte zandkleuren tot intens rode glitter, zowat elke tint van het lichtspel werd vertaald in dit palet en zelfs de verpakking met z'n intens paarse kleur en de letters in reliëf.

Huda Beauty Desert Dusk palette

Huda Beauty Desert Dusk palette

Het palet is gemaakt van een zeer stevig karton en sluit magnetisch, binnenin vind je een spiegel en een dikke plastieken folie om de oogschaduw af te schermen. Voor de rest is er geen plaats verspild aan kwastjes en gaat alle aandacht naar de 18 kleuren oogschaduw in vier verschillende finishes.

De Matte kleuren zijn zacht en goed gepigmenteerd. Ik moet ze wat langer blenden, maar op zich kan ik ze goed opbouwen en uitwerken. Er is een lichte kleur, twee neutrale transitiekleuren en vijf meer kleurrijke en diepere tinten.

De Pressed Pearls staan synoniem aan veel shimmer, swatchen zonder al te veel moeite en gebruik ik graag op het ooglid. Als je je kwast aftikt voor het aanbrengen, blijft de fallout beperkt.

Er zijn ook drie Duo-Chrome Toppers die inspelen op de steeds veranderende kleuren van de woestijn. Afhankelijk van hoe het licht erop valt, krijg je een andere dimensie van de oogschaduw te zien. Je kan deze blenden over een matte oogschaduw voor wat meer dimensie of er eerder op 'leggen' zodat de glans echt naar voren komt.

En dan is er nog Cosmo, de enige Pure Glitter uit het palet. Cosmo bevat magenta, bronzen en gouden glitters, maar heeft dus wel een goede basis nodig om aan te hechten, anders komt het niet goed. Dit vind ik de meest tricky en minst gebruiksvriendelijke oogschaduw uit het palet.

Huda Beauty Desert Dusk palette

Desert Sand (matte) - Musk (matte) - Eden (matte) - Amber (matte) - Blood Moon (pressed pearl) - Oud (matte)

Huda Beauty Desert Dusk palette

Celestial (duo-chrome topper) - Nefertiti (pressed pearl) - Twilight (duo-chrome topper) - Amethyst (matte) - Royal (pressed pearl) - Retrograde (duo-chrome topper)

Huda Beauty Desert Dusk palette

Cashmere (pressed pearl) - Angelic (pressed pearl) - Cosmo (pure glitter) - Turkish Delight (pressed pearl) - Saffron (matte) - Blazing (matte)

Huda Beauty Desert Dusk palette

Huda Beauty Desert Dusk palette

Voor mijn eerste look ging ik vér, vér buiten mijn comfortzone en koos ik de warme, rode tinten. Ik kan zowat elke oogschaduw zonder problemen blenden, maar apprecieer hoe je wel nog duidelijk het onderscheid blijft zien tussen de verschillende kleuren. Niets zo erg als vijf verschillende kleuren oogschaduw gebruiken en het dan allemaal zien in elkaar blenden tot één homogene kleur.

Huda Beauty Desert Dusk Palette

Huda Beauty Desert Dusk Palette

Mijn tweede look is nog steeds warm, maar hier werkte ik vanuit de paarse tinten en plaatste ik als laatste een van de Duo-Chrome Toppers op het ooglid.

Hoewel ik voor deze twee looks voluit voor kleur ging (het was dan ook weekend), denk ik dat je met het Desert Dusk Palette ook best draagbare looks kan creëren. Het lijkt misschien minder voor de hand liggend, zeker omdat de rijke tonen meteen de aandacht trekken, maar met slechts een of enkele van de lichtere kleuren aan de linkerzijde van het palet wordt je look heel wat minder opvallend en kleurrijk. Een beginnerspalet zou ik het Desert Dusk Palette dan weer niet noemen, ik denk dat je daarvoor net iets meer fingerspitzengefühl en een set goede kwasten moet bezitten, maar voor de doorwinterde beautyliefhebber heeft het Desert Dusk Palette zeker z'n charmes.

Huda Beauty is online te koop op verschillende webshops (onder meer bij Huda Beauty zelf, Cult Beauty en Harrods) - voor het Desert Dusk Palette betaal je zo'n € 65,00.

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

4 opmerkingen

 1. Wauw....
  Elke cent is deze prachtige palette waard... 😍👌
  Schitterende look.

  Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waauw, wat een kleuren en pigment, heel mooi en staat je ook wel heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig