16 november 2017

Ioma Vitality Sleeping Mask

Ioma Vitality Sleeping Mask

Ik heb er net een broodnodig pamperavondje op zitten, zo midden in de week. Het lijkt misschien alsof ik als beautyblogger dagelijks uren en uren in de badkamer spendeer, maar niets is minder waar. Ook ik jongleer werk, huishouden, bloggen en me-time - soms blijven alle ballen perfect ronddraaien, soms laat ik er wel eens een (of meerdere!) vallen.

Deze week voel ik me dus niet helemaal in balans - ik wijt het aan de herfstblues - want zowel mijn lijf als mijn geest missen wat energie. Dus ging ik deze avond in pampermodus, maar eerst maakte ik mijn geest vrij door een uurtje te sporten - hello, endorfines!

Daarna ging het richting badkamer. Ik houd wel van een goede portie multimasking op tijd en stond. Ik gebruik de maskers dan meestal niet tegelijk, maar achter mekaar. Ik start altijd met een zuiverend kleimasker - op dit moment alterneer ik het Maria Galland Purifying Exfoliating Mask en het Origins Original Skin Retexturizing Mask with Rose Clay (waar ik dringend nog eens een review over moet schrijven). Als dat is uitgewerkt en de gunk uit mijn poriën is verdwenen, schakel ik over op een meer hydraterend, verzorgend masker.

En omdat ik mij al de hele week een beetje blegh voelde, ging ik instinctief voor dit Ioma Vitality Sleeping Mask. Officieel een nachtmasker, maar deze rebel - ahum - laat het daarom niet per se een hele nacht trekken.

Ioma Vitality Sleeping Mask

Het Vitality Sleeping Mask belooft de vermoeide huid een energieboost te geven. Een grauwe of vermoeide huid kan komen door simpelweg vermoeidheid, maar evenzeer stress of vervuiling. De natuurlijke huidbarrière kan niet alles afwimpelen en begint dan zelf wat van haar glans te verliezen. Het Vitality Sleeping Mask tracht hier wat aan te verhelpen en dan in het bijzonder 's nachts, omdat het regeneratieproces van de huid in het slaapwaakritme op volle toeren draait.

Om het nachtelijke gebruik te vergemakkelijken, is de textuur van het Vitality Sleeping Mask dat van een superlichte, niet vettige gelcrème die fris aanvoelt en op termijn ook in de huid trekt - al zal de snelheid afhangen van je huidtype en hoe dik je smeert. In elk geval is het zacht genoeg om twee à drie keer per week te gebruiken, naar eigen gelieven.

Persoonlijk ga ik voor maximaal effect op zo kort mogelijke tijd en gebruik ik het Vitality Sleeping Mask als een 'avondmasker', waarbij ik dik smeer, het zo lang mogelijk laat inwerken en het overtollige product afveeg voor ik ga slapen. Het gedeelte dat op dat moment al is ingetrokken, kan mijn huid de rest van de nacht nog van de nodige weldaden voorzien.

En wat doet het nu eigenlijk? Het Vitality Sleeping Mask werkt op vier fronten:
  • een glycoproteïne complex revitaliseert de huid om de nodige frisheid terug te brengen;
  • het masker herstelt het vochtgehalte in de huid - omdat een gehydrateerde huid er nu eenmaal altijd beter uitziet;
  • het bevat ook een aantal vitaminen die bijdragen aan de nachtelijke celregeneratie;
  • en het helpt om de natuurlijke verdedigingsbarrière van de huid terug op punt te stellen zodat oxidatie vermindert.
Ik merk in eerste instantie meteen die hydratatieboost met het plumpende effect, waardoor mijn huid in een klap herademt en er precies beter tegen kan. Voor mij is het Vitality Sleeping Mask een oppepper in een potje, dat mijn huid aanvult waar mijn dagelijkse skincare misschien net wat gemist heeft. Het verwenmomentje krijg je er gratis bij!

Ioma Vitality Sleeping Mask - 50 g voor € 54,90
Bij Planet Parfum

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

2 opmerkingen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig