7 november 2017

Make Up For Ever Artist Liquid & Metallic Matte


Hoewel matte liquid lipsticks nog steeds overal aanwezig zijn, sloop intussen de metallic trend ongemerkt beautyland in. Niet enkel terug te vinden op de lippen, maar in zowat alle aspecten van de make-up - daarover snel meer in een aparte blogpost!Laten we beginnen met de matte finish. De Make Up For Ever Artist Liquid Matte is een eerder vloeibare, crèmige lipstick in een gloss-like verpakking met schuin afgesneden sponsapplicator. Voordeel aan deze textuur is dat je alle tijd hebt om je lippen in te kleuren en bij te werken, zonder dat de textuur onmiddellijk opdroogt. Maar eens droog, heb je wel een echte matte finish op de lippen! Hoewel die finish mijn fijne lijntjes accentueert, voelt de Artist Liquid Matte vrij comfortabel aan, dankzij ingrediënten als avocado-olie en glycerine.

De kleurintensiteit en dekking zijn onmiskenbaar van een hoog niveau, zoals Make Up For Ever als professioneel merk ook beoogt. Er wordt gedweept met een houdbaarheid van 20 uur, maar dat mag je met een flinke korrel zout nemen - tenzij je die dag niets eet noch drinkt, kan je rekenen op een houdbaarheid van ongeveer 5 uur en een volledige transferproof lip van zodra de lipstick droog is. Ook niet slecht!

Daaropvolgend werden ook de Make Up For Ever Artist Metallic Matte lipsticks gelanceerd. Metallic én mat, het lijkt een vreemde combinatie, toch? Ook deze versie droogt namelijk mat op, al valt het misschien minder op omdat de focus op het metallic aspect ligt.


Van links naar rechts: Make Up For Ever Artist Liquid Matte in 105 Rosewood en Make Up For Ever Artist Metallic Matte in 201 Metallic Warm Pink. Rosewood swatcht op mijn arm even gemakkelijk als op de lippen en heeft een creamy, homogene dekking die later opdroogt naar een matte finish. Metallic Warm Pink vergt wat meer aandacht: de textuur smeert lang niet zo egaal en moest ik goed opbouwen om tot dit resultaat te komen.


Make Up For Ever Artist Liquid Matte in 105 Rosewood op de lippen. Over de applicatie van deze Artist Liquid Matte heb ik absoluut niet te klagen. In letterlijk een beweging dekt Rosewood mijn lippen en het is erg prettig werken met de schuine sponsapplicator. De kleur droogt wel donkerder op dan wat je in de tube en zelfs op mijn arm ziet. Initieel zou ik Rosewood omschrijven als een nude mauve met een lichte grijze ondertoon. Op mijn lippen neemt de grijze ondertoon echter de bovenhand en verdwijnt dat warmere aspect zo goed als volledig. Fascinerend!


Make Up For Ever Artist Metallic Matte in 201 Metallic Warm Pink op de lippen. Een absolute ramp om te fotograferen! Mijn camera werd een beetje zot van de metallic finish en het heeft mij veel tijd en een stukje van mijn mentale gezondheid gekost om uiteindelijk met een foto te eindigen waarvan ik nog niet 100% tevreden ben.

Ik hoop dat je hier het metallic en matte aspect ziet waar ik het eerder over had. Het valt in eerste instantie misschien niet op dat mijn lippen een matte finish hebben, net omdat ze zo glanzen, maar ze zijn dus compleet droog en niet sticky!

Voor mij zijn de Artist Metallic Matte lipsticks top coats bij uitstek - ik zou ze niet op zichzelf gebruiken omdat ze in mijn ogen een basis nodig hebben om zich aan vast te kunnen hechten. Zonder onderlaag krijg ik de textuur niet helemaal homogeen, maar met onderlaag smeert alles net wat gemakkelijker: ik draag Metallic Warm Pink hier over Rosewood.

Toch zou ik de Artist Metallic Matte lipsticks in het dagelijks leven niet volledig over de lippen aanbrengen. De metallic finish lijkt me eerder geschikt om accenten te leggen - bijvoorbeeld een beetje in het midden van je lippen - en dan nog eens specifiek voor een avondje uit of voor de feestdagen.

Make Up For Ever Artist Liquid Matte - 2,5 ml voor € 20,90
Make Up For Ever Artist Metallic Matte - 2,4 ml voor € 20,90
Bij Planet Parfum

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

4 opmerkingen

  1. Ik ben zo iemand die lipkleurtjes verzameld en nooit lipstick draagt...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hèhè. Herkenbaar. Nu ja, ik draag ze wel, maar ik heb er vrij veel dus ik kan ze nooit allemaal tegelijk dragen.

      Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig